Marko Herckman

Ilves ja KalPa väänsivät Hakametsässä tasaisen ja vähämaalisen kamppailun. Toisen erän tehohetki toi Ilvekselle kaksi maalia ja arvokkaan 2-1-kotivoiton.

Tehottomuus vaivaa avauserässä

Perjantai-illan kamppailu alkoi tasaisissa merkeissä. Ensimmäisen mainoskatkon jälkeen Ilves otti tilanteen haltuunsa ja vyörytti useammankin hyökkäyksen kuopiolaisten maalille. Parhaat paikat tulivat Joona Koppaselle, Sami Sandellille ja Juho Liuksialalle, mutta taito, tuuri ja tolpat olivat KalPa-vahti Denis Godlan puolella ja maalit jäivät syntymättä.

Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä nähtiin ajassa 14.30, kun Mikael Kuronen lähti koukkaamisjäähylle. Jäähyä ehti vanheta 19 sekuntia, ennen kuin Alexander Ruuttu onnistui ampumaan suorasta luistelusta kiekon takanurkkaan ohi erässä yhdeksän kertaan torjuneen Markus Ruusun. Avausmaalin jälkeen Ilves sai vielä painetta kuopiolaisten päätyyn, mutta maalinteko ei avauserässä kotijoukkueelta onnistunut ja tauolle lähdettiin 0-1-vierasjohdossa.

Tahmeus taittuu

Toisen erän alivoimalla aloittaneen Ilveksen erän ensimmäinen puolikas oli tahmea. KalPa hallitsi lievästi peliä, mutta mitään vaarallista vieraat eivät aikaan saaneet. Ilveksellä oli vaikeuksia hyökkäyksiinlähdöissä ja syötöt napsuivat enemmän luistimiin kuin lapoihin. Ajassa 31.25 Ilves pääsi ensimmäisen kerran ylivoimalle, kun Eetu Luostarisen maila nousi Eemeli Suomen kasvoihin. Ilves sai ylivoimalla pelin painettua KalPan päätyyn, mutta Joe Piskulan kovaa lämäriä lukuun ottamatta kovin laadukkaita yrityksiä ei nähty.

Erän viimeisellä viidellä minuutilla Ilves vihdoin onnistui. Jarkko Parikka tulitti kovan laukauksen, jonka irtokiekosta Otto Koivula jatkoi kiekon hienolla syötöllä maalin edessä odottaneelle Juho Liuksialalle. Liuksialan kauden kolmas maali nosti Ilveksen tasoihin ajassa 35.38. Reilut puoli minuuttia tasoituksen jälkeen verkko heilui taas Denis Godlan selän takana. Eemeli Suomi toi kiekon hyökkäysalueelle ja ampui sen hienon harhautuksen jälkeen takanurkkaan ajassa 36.11. Enempää osumia erässä ei nähty ja tauolle lähdettiin Ilveksen 2-1-johdossa.

Ruusu ja Ilves kestävät

Kolmannessa erässä Ilves oli enimmäkseen puolustuskannalla. KalPa piti kiekkoa paljon hyökkäyspäädyssä, mutta Ilves sai ajettua kuopiolaiset enimmäkseen kulmiin. Ilveksen hyökkäyspeli päätöserässä oli ohutta, mutta muutaman paikan kotijoukkuekin sai luotua. Kenties paras niistä tuli jälleen hyvin puolustajilta irronneelle Juho Liuksialalle, jonka laukauksen Godla kuitenkin torjui. Erän viimeisillä minuuteilla KalPa sai useammankin vaarallisen paikan Ilveksen maalille. Yksitoista kertaa erässä torjunut Markus Ruusu oli kuitenkin mies paikallaan. Lopussa KalPa pelasi reilut kaksi minuuttia ilman maalivahtia. Ilves oli kolmesti lähellä lyödä kiekon tyhjään rysään, mutta lisäosumia ei enää nähty ja kotijoukkue kaivoi tärkeän voiton lukemin 2-1.

Ottelun ratkaisut:

Ilveksellä oli avauserässä paikka lyödä kiekko useammankin kerran KalPan maaliin, mutta vierasjoukkue kesti. Toisessa erässä Ilves löi kiekon kahdesti sisään vajaan minuutin aikana ja kolmannessa erässä puolustus-ja maalivahtipeli pystyivät pitämään KalPan maalittomana.

Ilveksen parhaat:

KalPan ainoa maali olisi ollut torjuttavissa, mutta muuten Markus Ruusu pelasi ehjän pelin ja oli varsinkin kolmannessa erässä mies paikallaan. Ilveksen paras hyökkäyskolmikko oli Eemeli Suomi- Joona Koppanen- Teemu Lepaus. Kultakypärää päässään kantava Suomi on ollut alkukaudesta Ilveksen paras ja tasaisin pelaaja.