MENUMENU

Otteluraportti

Ilves ryösti pisteet Hämeenlinnasta

Hämeenlinnassa pelattiin tänään loppuun asti jännittävä kamppailu, jossa Ilves ryösti vahvan kannattajaryhmänsä suureksi iloksi Hämeenlinnasta kolme pistettä loppulukemin 3-4. Maaleista vastasivat Teemu Rautiainen, Teemu Lepaus, Juhani Tamminen ja Arttu Ruotsalainen.

Ilves aloittaa vahvasti

Ottelu käynnistyi Ilveksen hallinnassa ja kiekko löytyi maalista jo 51 sekunnin pelin jälkeen kun Joona Ikosen laukaus kiertyi viivaan Tuomas Salmelalle, joka toimitti kiekon maalille ja Teemu Rautiainen löi lukemiksi 0-1. Ilves oli iskeä heti seuraavassa vaihdossa uudelleen, mutta Mike Halmon ja Tuomas Salmelan yritykset tarttuivat Larmiin ja samalla päävalmentaja Antti Pennaselle riitti ja HPK otti aikalisän ajassa 1:14.

Ilveksen hallinta jatkui ja HPK ei saanut aikaiseksi käytännössä mitään. Ilves siirtyikin ansaitusti 0-2 johtoon, kun Samuli Vainionpää ja Eero Savilahti liikuttivat kiekon hienosti Teemu Lepaukselle ja tämän tulinen ranne pamahti yläkulmaan ajassa 8:09.

HPK loi ensimmäisen maalipaikkansa 0-2 maalia seuranneesta vaihdosta, kun Otto Paajanen ajoi väkisin maalille, mutta Ilves-maalilla väkevästi kauden avannut Riku Helenius peitti loppuun saakka. Tilanne tarkistettiin lopulta tilannehuonetta myöten, mutta kiekko ei ikinä ylittänyt maaliviivaa.

Peli tasoittui hieman 0-2 tilanteessa ja HPK pääsi ylivoimalle ajassa 11:19 kun Juhani Tamminen sai kaksiminuuttisen kiinnipitämisestä. Ilves peitti tilanteet hyvin, mutta lopulta tasan 13 minuutin kohdalla Petteri Nikkilä laukoi maskin takaa lukemiksi 1-2.

Ilves loi hienon tekopaikan Teemu Lepaukselle seuraavasta vaihdosta ja jälkitilanteesta Mike Halmo ja Jan Brejcak saivat 10 minuutin käytösrangaistuksen ja Brejcak lisäksi kaksiminuuttisen kähinän alottajana. Ilveksen ylivoima jäi kuitenkin vaisuksi.

Erän loppupuolella HPK pelasi erän parasta vaihettaan, mutta maalipaikat jäivät vähiin. Painostusjakso kuoli Arto Laatikaisen rikkoessa Eero Savilahtea 40 sekuntia ennen erätaukoa. Värikäs ja vauhdikas avauserä päättyi lukemiin 1-2 torjuntojen Larmi 11 , Helenius 7 kuvastaessa hyvin tapahtumia.

Toinen erä kotijoukkueen merkeissä

Ilves pääsi toiseen erään jatkamaan ylivoimaansa. HPK pelasi vahvan alivoiman ja Ilveksen ainoaksi paikaksi jäi Arttu Ruotsalaisen vahva nousu, jonka Larmi selvitti. HPK tuli tasoihin heti tultuaan täysilukuiseksi Markus Nenosen tasoittaessa yksilösuoritukselle luvuiksi 2-2 ajassa 21:42.

Ajassa 25:49 nähtiin häikäisevä tilanne, kun Joose Antonen pääsi yksin läpi. Itseluottamusta uhkuva Antonen kaivoi takataskustaan komean kikan, mutta Larmi vastasi komella räpylätorjunnalla ja peliä jatkettiin tasalukemissa.

HPK pääsi koittamaan johto-osumaa, kun Teemu Lepauksen maila nousi Petteri Frimanin kasvoihin taklaustilanteessa ajassa 28:23. HPK pyöritti vaarallisesti koko kaksiminuuttisen, mutta Ilves sai peiteltyä uhkaavat tilanteet.

Ilves pääsi vuorollaan ylivoimalle kolmea minuuttia myöhemmin, kun Erkka Seppälä karvasi liian innokkaasti Jarkko Parikkaa ja sai kaksiminuuttisen kampituksesta. Ilveksen ylivoima pyöri hyvin, mutta Larmi selvitti syntyneet tilanteet.

Ajassa 34:47 HPK nousi pelissä ensimmäistä kertaa johtoon, kun Markus Nenonen iski illan toisen osumansa millintarkalla laukauksella ja Ilveksen 0-2 johto oli kääntynyt kotijoukkueen 3-2 johdoksi.

Ilveksen vaikeudet jatkuivat, kun Olli Vainio nappasi kiinnipitämisrangaistuksen viitisen minuuttia ennen erän päättymistä. Ilves kuitenkin selvitti alivoiman mallikkaasti. Erikoistilanteiden jälkeiset vaihdot olivat illan ottelussa isossa osassa, sillä Ilves tuli tasalukemiin 3-3 vain 36 sekuntia Vainion rangaistuksen päätyttyä. Mike Halmo pelasi kiekon viivaan Jarkko Parikalle, jonka reboundin löi maaliin kauden avausosumallaan Juhani Tamminen ajassa 38:19. Ajan hengen mukaisesti selvästi verkkoon uponnut laukaus tarkistettiin vielä videolta.

Avauserässä vaikeuksissa ollut kotijoukkue pelasi vahvan erän ja hallitsi toista erää.

Arttu Ruotsalainen ratkaisee kolmannessa erässä

Kolmannen erän alussa HPK pelasi pitkän myllytyksen hyökkäyspäässään, jota seurasi Ilveksen painostusjakso. Erän ensimmäinen selkeä paikka tuli Joose Antoselle, jonka laukaus päättyi jälleen Erik Larmin pyttykerhotorjuntaan. Seuraavassa vaihdossa Teemu Rautiainen pääsi hyvään paikkaan, mutta Larmi seisoi edelleen vahvana maalillaan.

Ilves siirtyi uudelleen johtoon, kun nuori puolustaja Oskari Laaksonen näytti parasta osaamistaan ja hööpötteli Harri Kainulaista viivan pinnassa jättäen kiekon taakseen Arttu Ruotsalaiselle, jonka rannelaukaus viivasta siirsi lukemiksi 3-4 ajassa 47:41.

Seuraava maalipaikka tuli kuin varkain Juhani Tammiselle, kun Emil Larmi tiputti eteensä Tuomas Salmelan viivalaukauksen. Tilanne päättyi lopulta Tammisen selätysvoittoon HPK-puolustaja Frimanin. Toisessa päässä Riku Helenius venytti hienosti Jere Innalan laukaukseen ja peli jatkui jännittävissä merkeissä maalin vierasjohdossa.

Ilves pääsi iskemään vastaan Ruotsalaisen ja Juho Liuksialan toimesta kahdella yhtä vastaan, mutta Liuksiala ei saanut ohitettua Larmia. Samasta tilanteesta Petteri Nikkilä sai kaksiminuuttisen ajassa 53:32 ja Ilves pääsi neljättä kertaa ylivoimalle. Paras paikka tuli aivan ylivoiman lopussa Juho Liuksialalle, mutta Larmi piti kotijoukkueen yhä pelissä.

Jännitys nousi ottelun edetessä koti päätöstään. Ajassa 57:25 Riku Helenius nappasi Arto Laatikaisen laukauksen ja HPK otti samassa ajassa Emil Larmin pois maaliltaan. Ilves löi pitkän kiekon ja samassa tilanteessa Tuomas Salmela sai kaksiminuuttisen ajassa 57:33.

HPK painoi päälle kahden miehen ylivoimalla Larmin ollessa poissa maaliltaan ja 1:06 ennen ottelun päätöstä se sai kiekon maaliin. Tilanteessa maali oli poissa paikoiltaan ennen kuin Philip Cornet iski kiekon maaliin. Tilannetta tarkistettiiin videolta ja maali hylättiin. HPK painoi hurjasti päälle, mutta Ilves kesti lopulta ja nappasi kauden kolmannen vierasvoittonsa loppulukemin 3-4.

Lopussa joukkue pääsi kiittämään runsaslukuisina paikalle saapunutta Ilves-perhettä, josta ison osan muodosti paikalle laivalle saapuneet Ilves Ikuisesti-yhdistyksen kannattajat.


Kommentit:
Toimittajana Manu Haapalainen, Radio FUN Tampere

Arttu Ruotsalainen

Olli Salo

Lähde: Ruotsalainen | Salo


Ilveksen ottelut jatkuvat keskiviikkona kun Hakametsään saapuu HIFK, kiekko putoaa jäähän kello 18:30 tervetuloa!

Ilves-Kauppa

Pistetaulukko

MAALIT
#22 RUOTSALAINEN
10
MAALIA

SYÖTÖT
#75 LEPAUS
15
SYÖTTÖÄ

PISTEET
#22 RUOTSALAINEN
24
PISTETTÄ

PLUS/MIINUS
#32 IKONEN
+10
+ / -

RANGAISTUKSET
#57 PARIKKA
40
MINUUTTIA

Sarjataulukko

# JOUKKUE O TM PM P
1. Kärpät 30 101 43 71
2. TPS 30 89 69 58
3. Tappara 29 81 69 54
4. HPK 32 87 73 51
5. SaiPa 30 80 84 48
6. Lukko 31 84 91 47
7. Pelicans 32 92 81 46
8. Sport 30 92 101 44
9. HIFK 30 88 93 42
10. Ilves 29 81 84 41
11. KooKoo 30 83 96 41
12. KalPa 31 73 96 39
13. JYP 30 76 79 36
14. Jukurit 30 71 86 34
15. Ässät 30 59 92 29

Lisää aiheita

18.12.2018 / Uutinen

Ilves Kaupan joulumyynnit käynnissä – tee verkko-ostokset 19.12. klo 16 mennessä!

Kaupinkadun Ilves-Kaupan joulumyynnit alkoivat maanantaina 10.12. ja päättyvät lauantaina 22.12. Aukioloajat ovat joulumyyntien ajan maanantaista perjantaihin klo 12-18 sekä lauantaisin klo 10-16. Saatavilla on paljon...

LUE LISÄÄ


18.12.2018 / Otteluennakko

Ilves päättää vieraskiertueensa Oulussa

Ennen kuin Ilves pääsee viettämään rauhallista joulua, tiedossa on kahden ottelun viikko. Tiistain ottelu Oulussa on samalla tamperelaisten kolmen ottelun vierasputken...

LUE LISÄÄ


17.12.2018 / Uutinen

Lataa Ilveksen mobiilisovellus ja liity Ilves ry:n jäseneksi

Ilveksen virallinen mobiilisovellus, Ilves-Appi, on ladattavissa Google Play -sovelluskaupasta ja Applen App Storesta. Sovelluksen kautta voit liittyä Ilves ry:n jäseneksi ja...

LUE LISÄÄ


14.12.2018 / Otteluraportti

HIFK isännöi Ilveksen voittoputken murskaksi

Ilveksen visiitti Helsinkiin jäi ilman palkintoa. Avauserän osumat varmistivat HIFK:n 5-1-voiton, kun tupsukorvien paikat eivät päätyneet verkkojen perukoille. Samalla päättyi tamperelaisten...

LUE LISÄÄ