1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Ilves taipui tapaninpäivän taistossa HPK:lle

Ilves taipui tapaninpäivän taistossa HPK:lle

Vesa Suonsyrjä

Ilves ja HPK pelasivat peräti 6537 katsojan edessä tapaninpäivän kamppailun, jossa HPK oli lopulta parempi lukemin 3-5. Ilveksen maaleista vastasivat kahdesti osunut Jasse Ikonen sekä Jarkko Parikka.

Tasainen avauserä

Ottelua pelattiin tasaisissa merkeissä Ilveksen ollessa aavistuksen edellä ottelun alkuminuuteilla. Vaarallisia tilanteita ei nähty kummassakaan päädyssä ennen kuin Ilves pääsi juhlimaan ensimmäistä osumaa. Ajassa 8.21 Jasse Ikonen voitti hyökkäyspään aloituksen ja kiekko tuli viivaan Eetu Päkkilän kautta Jarkko Parikalle, jonka laukaus painui Miro Nallin hyvän maskipelaamisen avustamana alakulmaan ja Ilves siirtyi 1-0 johtoon.

Heti seuraavassa vaihdossa Kalle Maalahti sai ottelun ensimmäisen rangaistuksen ja HPK pääsi ylivoimalle. Ilveksen alivoima oli hyvää ja ainoastaan Markus Nenonen pääsi koittamaan kertaalleen, mutta kiekko päätyi ylärimasta katsomoon. Hallitsevat mestarit nousivat tasoihin, kun Elmeri Eronen sai tilaa viivassa ja hyökkääjän tekemän hyvän maskin avulla kiekko painui maaliin ja tasoitti lukemiksi 1-1. Ville Kolppanen kävi maalista kovilla kierroksilla ja vaati tilanteen haastamista – videolta tilanne oli kuitenkin täysin selvä ja haasto epäonnistui Kolppasen oltua ulkona maalivahdin alueelta lievän kontaktin osuessa.

Tasaisessa erässä maalipaikkoja ei juurikaan nähty ja molemmat joukkueet puolustivat hyvin.

Vaikea toinen erä

Toisen erän alkuun Teemu Lepaus luikerteli henkilökohtaisen taidon avulla maalipaikkaan, mutta HPK-maalilla Joona Voutilainen venyi torjuntaan. Ajassa 24.05 vierailijat siirtyivät johtoon, kun Jere Innala kiersi maalin ja nosti kiekon maalin kattoon. Ilveksen tilanne musteni entisestään, kun Joose Antonen lähti istunnolle korkeasta mailasta ja Valtteri Puustinen laukoi ylivoimalla lukemiksi 1-3 ajassa 28.32.

Ilveksen pelaaminen hajosi pahasti erän edetessä ja HPK oli lähellä monta kertaa lisätä johtoaan. Cody Kunyk hukkasi kiekon läpiajossaan, Henri Kanninen laukoi ohi läpiajosta ja Ville Kolppanen venytti hienosti kahdella yhtä vastaan hyökkäyksessä. Ilveksen oma hyökkäyspelaaminen oli sanalla sanoen vaatimatonta. Hyvällä tuurilla toisesta erästä selvittiin tauolle iskuetäisyydellä ja aivan erän lopulla Ilves pääsi myös ylivoimalle, kun Mikko Lahtela sai rangaistuksen ajassa 39.30.

Ilves tulee mukaan taisteluun

Erän alkuun jatkunut ylivoima jäi vaatimattomaksi, mutta Ilves sai uuden mahdollisuuden Tommi Tikan saatua heti perään rangaistuksen. Ilves iski lukemiksi 2-3 kun Eemeli Suomi tarjosi loistavan syötön maalinedustalle, josta Jasse Ikonen laittoi kiekon varmasti ylänurkkaan. Ajassa 44.01 syntyneeseen kavennukseen toisen syötön sai Ville Meskanen.

Kavennusmaalia seuranneessa vaihdossa halli hiljeni, kun Markus Nenosen harmiton laukaus painui luvattoman helposti maaliin ja HPK oli jälleen kahden maalin karkumatkalla lukemin 2-4 ajassa 44.34. Kolmannessa erässä selvästi paremmin esiintynyt Ilves tuli kuitenkin vielä takaisin peliin, kun Ilveksen illan ykköshahmo Jasse Ikonen ohjasi Nikolas Matinpalon viivakiekon taidokkaasti sisään muuttaen lukemiksi 3-4 ajassa 54.31.

Ilves otti Ville Kolppasen pois maaliltaan ajassa 57.53 ja lähti hakemaan tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Eemeli Suomi toi kiekon alueelle ja hänet kaadettiin, mutta tuomariston käsi ei noussut ja yleisö Hakametsässä hermostui. Uhkapeli ei lopulta tuottanut tulosta, kun Filip Krivosik taisteli heittäytymällä kiekon Markus Nenoselle, joka sai nauttia tyhjään maaliin loppulukemat 3-5.

Lätkäehtoo: Ilves-HPK 26.12.2019
Ilves katkaisemaan kovakuntoisen KooKoon voittoputkea
UUTISET