Marko Herckman

Härkäviikkoa pelaava Ilves vieraili perjantaina levänneen Pelicansin luona Lahdessa. Kova taistelu tuotti lopulta pisteen, kun Pelicans ratkaisi ylivoimalla 3-2-jatkoaikavoiton. Ilveksen maalit iskivät Matias Maccelli ja Teemu Lepaus. Ville Kolppanen oli Ilveksen maalilla hyvässä iskussa.

Vauhtia riittää avauserässä

Pelicansin ja Ilveksen välinen avauserä oli vauhdikasta kiekkoa, jossa pelin suunta vaihtui rivakasti. Tasaisten avausminuuttien jälkeen Pelicansin Iikka Kangasniemi tikitti vauhdilla vapaaksi Ilves-puolustuksen keskeltä ja syötti mukaan nousseelle Hannes Björniselle. Ville Kolppasen patja venyi kuitenkin loistavasti Pelicans-kapteenin yrityksen eteen. Hetkeä myöhemmin Teemu Lepaus tarjoili Ilveksen ensimmäisen tekopaikan Ville Meskaselle, mutta Patrik Bartosak torjui.

Ilves pääsi ensimmäisen kerran ylivoimalle kun Miika Roine lähti kampitusjäähylle ajassa 4.37. Ilveksen ykkösylivoima näytti paremmalta kuin viime aikoina, mutta laukaukset jäivät Anssi Salmelan yhteen yritykseen. Erän puolivälin jälkeen Niklas Peltomäki antoi kiekon keskialueella Matias Maccellille. Ilves-laituri pisti turbon päälle ja jätti Pelicans-puolustaja Matias Rajaniemen telineisiin. Irtiottonsa päätteeksi Macceli vei Bartosakin sivuttaisliikkeeseen ja viimeisteli lukemiksi 0-1.

Ilves oli avauserässä hieman hallitsevampi osapuoli ja pääsi toistamiseen ylivoimalle ajassa 17.38. Ensimmäisen ylivoiman tapaan kiekko liikkui lahtelaisten alueella hyvin, mutta ratkaisuyritykset jäivät vähiin ja tauolle lähdettiin tamperelaisten maalin johdossa.

Laskuopissa hakemista

Ville Kolppanen sai ensimmäisen erän tapaan venyttää patjaansa myös toisen erän alkajaisiksi, kun Artturi Toivola pääsi yrittämään lähietäisyydeltä. Hetkeä myöhemmin Roby Järventie lähti kärsijäksi kun Ilveksellä oli liikaa pelaajia kentällä. Pari minuuttia myöhemmin jäähylle lähti Anssi Salmela. Pelicansin ylivoima pyöri vaarallisesti, mutta Ilveksen neliö pelasi uhrautuvasti hyvävireisen Ville Kolppasen hoitaessa loput.

Myös Pelicansin helmitaulu oli erän ensimmäisellä puolikkaalla hukassa ja lahtelaiset lähtivät kahdesti peräkkäin jäähylle kun kentällä oli liikaa turkoosipaitoja. Ilveksen ylivoimasta puuttuivat jälleen tehot ja lahtelaiset pääsivät jälkimmäisen kakkosen aikana vielä kahdesti läpiajoon. Ville Kolppanen pysäytti kuitenkin niin Waltteri Merelän kuin Miika Roineenkin yritykset.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla Pelicans oli kuskin paikalla ja peli pyöri enimmäkseen Ilveksen kenttäpäädyssä. Ville Kolppanen torjui erässä 13 kertaa, mutta ei voinut enää mitään kun vapaaksi maalin edustalle unohtunut Aleks Haatanen onnistui tasoittamaan poikittaissyötön jälkeen ajassa 38.12. Tasoituksen jälkeen Hannes Björninen pääsi vielä nokikkain Kolppasen kanssa, mutta Ilves-veskarin hanska pysäytti kiekon ja erätauolle lähdettiin lukemista 1-1.

Pelicans vie jatkoajalla

Kolmas erä käynnistyi jälleen vauhtilätkällä, jossa suunta ja maisema vaihtuivat rivakasti. Molemmat joukkueet pääsivät kertaalleen ylivoimalle, mutta pakkopelien aikana parhaat paikat tulivat alivoimaisille joukkueille. Ilves onnistui maalinteossa kun Eemeli Suomi antoi nopean pelin kääntämisen jälkeen upean passin Teemu Lepaukselle, joka uitti kiekon tunnelista sisään ajassa 49.00.

Ilves pelasi jo kolmatta peliä neljän päivän sisään kun taas Pelicans sai tulla peliin viikon lepotauolta. Se näkyi erien lopussa ja Pelicans onnistui tulemaan pitkän pyörityksen jälkeen Elias Vilenin osumalla tasoihin ajassa 57.04.

Erän pari viimeistä minuuttia oli tiukkaa vääntöä ja yksi näistä vääntötilanteista johti Eemeli Suomen jäähyyn ajassa 59.54. Pelicans pääsi aloittamaan jatkoajan ylivoimalla ja neljällä kolmea vastaan pelatessa Rudolf Cerveny pääsi iskemään 3-2-voittomaalin ajassa 61.06.