1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Taistelu runkosarjan asetelmista jatkuu Lahdessa

Taistelu runkosarjan asetelmista jatkuu Lahdessa

Vesa Suonsyrjä
Pelicans PE 12.3. klo 18:30 Ilves

Ilves matkustaa tänään Lahteen, jossa se kohtaa Pelicansin. Joukkueet ovat sarjassa perättäisillä sijoituksilla Ilveksen ollessa pisteen edellä. Pelicans johtaa kauden keskinäisiä kohtaamisia 2-1 – kumpi nappaa voiton tänään?

Pelicansilla edessä viikon ensimmäinen ottelu

Siinä missä Ilves pelaa viikon kolmannen ottelunsa on Pelicans päässyt latautumaan pidemmällä pelitauolla. Pelicans on erinomaisessa vedossa, sillä se on kolmen ottelun voittoputkessa ja edellisistä kuudesta ottelustaan se on voittanut viisi. Lauantaina Pelicans haki ison voiton kaatamalla sarjakärki Rauman Lukon vieraissa 0-1.

Pelicansilla tuli pieni notkahdus ilmiömäisen Ryan Laschin siirryttyä Sveitsiin tammikuun lopulla, mutta joukkueessa on edelleen runsaasti ratkaisuvoimaa. Kapteeni Hannes Björninen on joukkueen tärkein pelaaja, monipuolinen huippualoittaja on hyvä pelin kaikilla osa-alueilla ja tällä kaudella Björninen on tehnyt jo oman piste-ennätyksensä. Pelicansin kultakypärällä on tällä kaudella kasassa tehot 35. 11+26=37.

Pelicansin vahvassa tsekkiedustuksessa maalivahti Patrik Bartosak palasi EHT-karanteenista vahvasti pelaamalla kauden toisen nollapelinsä. Rudolf Cervenylla on koossa 31 tehopistettä ja siirtorajalla hankittu Filip Chlapik on kahden ottelun jälkeen vielä pisteittä.

Ilves saa tuoreita jalkoja kaukaloon

Alkuviikosta voittoputken jo neljään otteluun venyttänyt Ilves kaatoi alkuviikosta KooKoon jatkoajalla ja vieraissa SaiPan. Joukkueen puolustuspelaaminen on tällä viikolla ollut tiivistä ja se on ollut pitkälti voittojen taustalla.

Ilveksen tämän hetken murheenkryyni on ylivoimapelaaminen, joka hetkellisiä valonpilkahduksia lukuunottamatta on sakannut jo pidempäänkin. Ajoittain kuvion saaminen kasaan kestää luvattoman kauan ja ajoittain kun kiekko saadaan kontrolliin viisikko on liian staattinen ja vaikeita syöttöjä haetaan helposti ennakoitavasti. Joukkue tiedostaa asian ja haastatteluiden perusteella asiaan on paneuduttu viikolla useampaankin kertaan.

Illan kokoonpanossa on lukuisia muutoksia. Erinomaisen alkuviikon pelannut Eetu Mäkiniemi huilaa ja torjuntavastuun ottaa Ville Kolppanen. Kakkosketjuun nousee kaksi levännyttä pelaajaa ja se on nyt muodossa Matias Maccelli-Joni Ikonen-Joona Ikonen. Myös nelosketjussa on muutoksia ja se on nyt muodossa Teemu Väyrynen – Adam Rockwood – Roby Järventie, Niklas Peltomäki nousee seitsemänneksi puolustajaksi.

Ilves continue the winning streak
Ilves taisteli pisteen Lahdesta
UUTISET