Milla Mettiäinen

Kiivastahtinen harjoitusottelu venyi jatkoerään, jossa Tesomalle vieraaksi saapuneet kouvolalaiset taipuivat 3-2-lukemin. Ilveksen illan maaleista vastasi Karri Aho, Joona Korhonen ja Joona Ikonen.

Vauhdikas ensimmäinen erä maaliton

Viimeinen kotiharjoituskamppailu pelattiin Tesoman jäähallissa Kouvolan KooKoota vastaan.

Maalissa aloitti Marek Langhamer. Ensimmäisen kilpitorjunnan Langhamer nappasi kuuden sekunnin pelin jälkeen, mutta muuten Ilves onnistui pitämään oranssimustat pääasiassa siniviivan korkeudella, sopivalla etäisyydellä maalista.

Sebok-Räty-Päkkilä-kolmikko onnistui luomaan laadukkaan maalipaikan, mutta kiekko jäi viimeistelyn sijaan pyörimään jalkoihin. Suoria lämäreitä viivasta tarjoili Jarkko Parikka ja Santeri Virtanen. KooKoon toinen laukaus reipastahtisessa kamppailussa nähtiin vasta viidennellä peliminuutilla.

Ilves pääsi ylivoimalle Teemu Engbergin napattua huitomisrangaistuksen. Ylivoimalla Joona Ikosen tyylikäs kiekonriisto käynnisti Ilveksen ylivoimahyökkäyksen ja syöttömyllyn. Kiekkoa saatiin hyvin maalille, mutta tulosta ei tullut.

Ajassa 8:42 Ilves vaihtoi veskaria, ja Marek Langhamerin paikalle siirtyi Jakub Malek.

Erän loppupuoliskolla omassakin päässä nähtiin enemmän toimintaa, mutta Ilves onnistui karvaamaan kiekon kouvolalaisilta vahvasti.

Ari Gröndahl otti ajassa 14:13 kiinnipitämisrangaistuksen roikuttuaan Eetu Päkkilässä. Ilveksen ylivoima sai toisen mahdollisuuden, mutta ylivoimasta ehdittiin nauttia vajaa minuutti, kun Ilves sai vuorostaan rangaistuksen. Santeri Airola komennettiin jäähylle huitomisesta. Tasakentällisin pelattu reilu minuutti pyörittiin pääasiassa Kookoon päädyssä, mutta pian Malek pääsi tosissaan torjumaan, kun KooKoo onnistui rakentamaan nopeatempoisen ja laukausrikkaan ylivoimahyökkäyksen. Alivoimallakaan takaiskuja ei onneksi syntynyt.

Hyökkäysalueella Ilveksellä ei isoja ongelmia ollut, vaan joukkue onnistui laittamaan vastustajan kunnolla pinteeseen. Santeri Airola pääsi lataamaan viivan päältä tulisen lämärin. Fyysisyyttäkään ei ensimmäisestä erästä jäänyt uupumaan.

Toisessa erässä enemmän tilastomerkintöjä

Toiseen erään lähdettiin 0-0-tasatilanteesta. Tupsukorvat tuli toiseen erään yhtä vahvalla jalalla, kuin ensimmäiseenkin. Duo Tommi Tikka-Joona Ikonen oli nätissä hyökkäyksessä luomassa mainiota maalipaikkaa, ja vastaavanlainen kaksi-yksi hyökkäys nähtiin pian myös Emil Järventieltä ja Miro Nallilta. Vain maaliviivan ylittävä kiekko jäi uupumaan.

Ajassa 22:31 Samu Bau nappasi kiinnipitämisrangaistuksen aiheuttaen Ilvekselle alivoiman. Keltavihreät onnistuivat pelaamaan vahvan alivoiman, eikä kouvolalaisia nähty turhan tiiviisti kiekolla.

Ilves päätyi alivoimalle toistamiseen, kun Jarkko Parikka joutui kampituksesta kaksiminuuttiselle. Tätä ylivoimaa KooKoo suoritti selvästi edellistä vahvemmalla otteella, mutta loppusinetin Kookoon maalittomalle ylivoimalle laittoi Joona Ikonen, joka oli irtautua liki läpiajoon alivoiman viimeisillä sekunneilla.

Jani Nyman tarjoili herkullisen onetimer-passin Tommi Tikalle aivan maalin edessä. Perään Nyman tulitti tolppaan kilahtaneen lämärin ja Santeri Virtanenkin onnistui vielä luomaan sykettä nostattavan paikan. Kamppailun tahti sen kun kiristyi, kun KooKoo onnistui nappaamaan omat paikkansa vastaiskuille vauhdikkailla hyökkäyksiin lähdöillä.

Lopulta ansaittu kotijoukkueen 1-0-maali syntyi. Otto Latvalan lämärin rebound kulki Santeri Virtasen ja Aku Rädyn kautta, ja lopulta löysi paikkansa parhaasta maalintekosektorista Karri Ahon lavasta. Rannelaukaus ohitti KooKoo-vahti Malikin.

Ajassa 36:16 Ilves otti erän kolmannen jäähyn, kun Otto Latvala päätyi istumaan korkeasta mailasta. Yhdeksän sekuntia alivoimaa ehti kulua, kun Linus Andersson tasoitti ottelun 1-1-lukemiin maalin ylänurkan löytäneellä laukauksellaan.

Ilves pääsi erän lopulla ajassa 36:52 erän ensimmäiselle ylivoimalle, kun KooKoon Teemu Engbergin koukkaaminen ei jäänyt raitapaidoilta huomaamatta. Ylivoima ei tuottanut Ilvekselle haluttua tulosta, koska KooKoo onnistui upottamaan alivoimamaalin, kun Teemu Rautiaisen passi Jakub Malekin edessä löysi Heikki Liedeksen optimaalisesti. KooKoo siirtyi 1-2-johtoasemaan. Loppu ylivoima oli odottamattoman takaiskumaalin jälkeen hankala. Erä päättyi vierasjoukkueen 1-2-johdossa.

Ottelun ratkaisu venyy jatkoerään

Viimeiselle kaksikymppiselle Ilves lähti nälkäisenä, eikä ottelun seuraavaa maalia tarvinnut odottaa kuin reilu kolme minuuttia, kun Joona Korhonen pääsi tuulettamaan osumaa. Saatuaan kiekon B-pisteelle, Korhosen tarkka rannelaukaus johdatteli kotijoukkueen 2-2-tasalukemiin. Maalin syöttäjiksi merkittiin Jani Nyman ja Les Lancaster.

Teemu Rautiaisen koukkaaminen mahdollisti Ilveksen kolmannen maalin tavoittelun ylivoimalla. Saldoksi kuitenkin jäi vain muutama kelpo laukaus.

Erän viimeinen kymppi oli aiempaan verrattuna huomattavasti tasaväkisempää, joka näkyi joukkueiden mahdollisuutena olla vaihtelevasti hyökkäämässä ja puolustamassa. Kumpikaan maalivahti ei joutunut esittämään uskomattomia venymisiä, vaikkei tarvinnut toimettomana maalin suulla seistä.

Erän viimeiset minuutit alkoivat haiskahtaa jatkoerältä, vaikka KooKoo-päädyssä Parikan laukaus ja sen jatkopeli, sekä omassa päässä Teemu Rautiasen vapaa tila yksin kiekon kanssa maalin edessä olisivatkin saattaneet keikauttaa pelin tulosta. Jakub Malekin varma räpylätorjunta viimeisellä sekunnilla takasi ottelun varsinaisen peliajan päättymisen lukemiin 2-2.

Jatkoerä pelattiin kolmella kolmea vastaan. Malek sai saman tien venyä toden teolla, ja seuraavassa hetkessä Eetu Päkkilä oli yksin läpi. Kiekko kuitenkin päätyi muikkuverkkoihin. Jatkoerää pelattiin kolmisen minuuttia kun Joona Ikosen rannelaukaus lähes tyssäsi Nick Malikiin, mutta viime hetken pelastusyrityksistä huolimatta kiekko pomppi maaliviivan yli. Ilves voitti ottelun jatkoerämaalilla 3-2-lukemin.

Liiga-kauden 2022–2023 otteluliput nyt myynnissä!