1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Ilves taisteli voiton vuosikymmenen viimeisestä pelistä

Ilves taisteli voiton vuosikymmenen viimeisestä pelistä

Marko Herckman

Ilves ja Ässät väänsivät maanantai-iltana Porissa tasaisen matsin. Voittajaa jouduttiin hakemaan lopulta jatkoajalta asti, jossa sankariksi nousi Ville Meskanen. Vuosikymmenen viimeinen peli päättyi lopulta Ilveksen 1-2-voittoon.

Ikonen osuu heti

Ilves aloitti pelin hyvin ja sai heti paineen Ässien päätyyn. Joona Ikonen punnersi väkevästi maalille ja löi lopulta kiekon miinuskulmasta verkkoon Ässien maalivahti Daniil Tarasovin jalan kautta ajassa 1.22. Ensimmäisen mainoskatkon jälkeen Ilves sai tilaisuuden lisätä johtoaan kun Ässät sai jäähyn väärästä vaihdosta. Oskari Laaksonen pääsi ylivoimalla yrittämään pariin kertaan, mutta maalille asti kiekko ei mennyt. Jäähyn päätyttyä Eemeli Suomen oivaltava syöttö löysi Jasse Ikosen, mutta erässä seitsemän kertaa torjunut Tarasov sai pidettyä patjansa kiekon tiellä.

Ässät pääsi ylivoimalle erän puolivälissä kun avausmaalin tehnyt Ikonen sai huitomiskakkosen. Porilaisten ylivoima pyöri vaarallisen oloisesti, mutta Ilves kesti varmasti pelanneen Eetu Mäkiniemen johdolla. Erän loppupuolella Ilves painosti vahvasti ja pääsi vielä toistamiseen ylivoimalle kun Jakob Stenqvistin maila nousi monessa mukana olleen Joona Ikosen kasvoihin. Ville Meskanen yritti ylivoimalla muutamaa yllätyksellistä ratkaisua, mutta Ässien puolustus pääsi väliin. Erätauolle lähdettiin Ilveksen 0-1-johdossa.

Ässät hallitsee toista erää

Toinen erä meni enimmäkseen koitjoukkueen hallinnassa. Viime kaudella Ilveksessäkin liigavauhtia kokeilemassa käynyt Toni Henttonen pääsi viiden minuutin kohdalla yrittämään maalintekoa, mutta luritti kiekon maaliviiva myöteillen ohi Eetu Mäkiniemen vartioiman maalin. Lauantain KooKoo-ottelussa liigabedyyttinsä tehnyt Mäkiniemi torjui toisessa erässä yhteensä kahdeksan kertaa.

Ilves pääsi erässä kahdesti ylivoimalle. Miron Nallin hankkiman rangaistuksen aikana tamperelaisilla oli useampikin paikka maalintekoon, mutta kiekko pomppi ratkaisuhetkillä yli Ilves-lapojen. Peter Tiivolan rangaistuksen aikana Ilveksen ylivoima jäi vaisummaksi. Ässät sai erän aikana useammankin pitkän hyökkäyksen Ilveksen puolustusalueelle ja Ilveksellä oli vaikeuksia purkaa painetta. Nikolas Matinpalo sai ajassa 29.39 jäähyn korkeasta mailasta ja Ässät osui. Pikkuleijonien kisajoukkueesta tippunut Otto Kivenmäki pyöritti peliä näppärästi ja pelasi laukauisupaikan Olli Vainiolle. Ilves-kasvatin rannaveto ohitti maskissa olleen Mäkiniemen ja Ässät tuli tasoihin. 1-1-lukemista lähdettiin myös päätöserään.

Meskanen ratkaisee

Kolmas erä oli tasainen ja molemmilla oli omat paikkansa ratkaista ottelu. Joona Ikonen pääsi erän aikana yrittämään kahdesti maalintekoa oivilta paikoilta, mutta Tarasov oli kiekon tiellä. Ilves sai yhden ylivoimamahdollisuuden Aleksi Rekosen huitomisjäähyn aikana, mutta pakkopeli jäi vaisuksi. Ässät sai oman paikkansa pelin loppuminuuteilla kun Kalle Maalahti ja Ville Meskanen lähtivät vuoronperään rangaistusaitioon. Aivan erän lopulla Ässät sai vielä hurjan mylläkän Ilveksen maalille, mutta Mäkiniemi ja Ilves-puolustus kestivät.

Ville Meskasen jäähy venyi vielä jatkoajalle. Ilves pelasi hyvää alivoimaa ja Meskasen vapauduttua rangaistusaitiosta hyökkääjä pääsi puolittaiseen läpiajoon, jonka hyvän pelin pelannut Tarasov onnistui torjumaan. Tilanteesta seurasi Ässille rangaistus väärästä vaihdosta ja oli Ilveksen vuoro pelata ylivoimaa. Ilveksen ylivoimapeli jauhoi Teemu Rautiaisen ja Eemeli Suomen kautta paikan Meskaselle, jonka tutun tulinen laukaus painui Ässien verkkoon ajassa 61.23. Ilvekselle voitto vuosikymmenen viimeisestä pelistä lukemin 1-2.

Ässät ja Ilves kohtaavat Porissa
Hyvää ja menestyksekästä uutta vuotta 2020!
UUTISET