1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Ilves tarjoili vuoden ensimmäisessä ottelussa maalijuhlat

Ilves tarjoili vuoden ensimmäisessä ottelussa maalijuhlat

Henri Honkala

Ilveksen vuoden 2022 ensimmäinen ottelu tarjosi peräti 11 osumaa ja todella jännittävän lopun, kun Ilves matkusti Ouluun ja Raksilaan Kärppien vieraaksi. Tamperelaiset näyttivät menevän ottelussa jo menojaan, mutta kotijoukkue pääsi lopulta hyvin lähelle. Loppulukemat valotaululla näyttivät Ilveksen voittoa maalein 6-5.

Vuoden ensimmäinen ottelu tarjoaa viihdyttävän avauserän

Ilves aloitti ykköskentällisen voimin ottelun hyvin aktiivisesti ja se onnistuikin lyömään paineen hyökkäyspäähän. Heti perään kolmoskenttä juonii tilannetta, mutta vahva alku ei saa palkintoa vielä. Palkinto tulee ajassa 5:09 kapteeni Eemeli Suomen lavasta. Suomi tuo itse kiekon alueelle, ja saa sen takaisin maalin kulmalle. Laukaus pienestä kulmasta yllättää Stanislav Galimovin ja Ilves johtoon. Syöttöpisteet Santeri Virtaselle ja Simon Johanssonille.

Ajassa 12:55 Juuso Pulli komennetaan jäähylle korkeasta maalista. Kotijoukkueen tehokas ylivoima esittää heti alkuun vaarallisuuttaan Leskisen nopealla laukauksella suoraan syötöstä. Miehon ja Salmelan purkukiekoilla näytetään jo selvittävän suurin paine, mutta Petter Emanuelssonin vahva nousu tekopaikkaan ja terävä kuti takayläkulmaan jättää Langhamerin vailla mahdollisuutta ensimmäistä kertaa ottelussa.

Ilves oli läpi ottelun alun tasatilanteesta huolimatta vahva, ja se pystyi vierittämään peliä kohti Kärppä-päätyä. Sebok ja Masin juonivat vastahyökkäyksestä hässäkkää maalin eteen, ja irtokiekkoa tavoittelee Panu Mieho. Kärpät selvittää kuitenkin tämän tilanteen. Seuraavaa tilannetta ei kotijoukkue enää pysty selvittämään, kun Virtasen hyvän alueelle nousun jälkeen, ja jättöön tullut Mäntykivi napauttaa Ilveksen toistamiseen ottelussa johtoon. Hieno nopea vastahyökkäys joka päättyy Mäntykiven kauden seitsemänteen osumaan.

Maalin jälkeen on Langhamerin vuoro joutua torjuntahommiin. Mäenalanen ja Ohtamaa kahdesti kokeilevat Ilves-vahtia, Langhamer selvittää nämä. Erän loppupuoliskolla Ilvekselle avautuu mahdollisuus tuplata johto Kärppien joutuessa jäähylle. Petri Kontiola ui hyvään tekopaikkaan, mutta Galimov torjuu patjallaan tämän Kontiolan takakulmaa tavoittelevan laukauksen.

Ilves vahva toisessa erässä

Toiseen erään jäi 45 sekuntia Ilves-ylivoimaa, mutta hyvä mahdollisuus lisätä johtoa heti toisen erän alkuun kilpistyy jälleen Kärppien alivoimaan. Kolmas osuma ei kuitenkaan anna odottaa itseään liian pitkään. Ilves riistää neljän minuutin kohdalla toista erää pelatessa Kärppien omalla siniviivalla pelivälineen, ja nopea syöttö löytää toisesta aallosta mukaan tulevan Les Lancasterin. Lancaster laittaa ranteet lukkoon, ja löytää etuyläkulman. Ilves kahden maalin johtoon ajassa 24:26

Seuraava mahdollisuus tulee vain minuutin kuluttua edellisestä maalista. Ilvekselle tarjotaan ylivoimaa, ja Kontiolalle tarjotaan paikkaa heti ylivoiman alussa. Taiturin lämäri kuitenkin kilpistyy Galimovin torjuntaan. Hyvä pyöritys ei tuota lopulta miehen ylivoimalla tulosta, ja jäähypenkiltä päässyt Troy Bourke pääsee Mäenalasen kanssa vuorostaan ylivoimahyökkäykseen. Mäenalanen tavoittelee Bourkea, mutta Bourke ei saa laukausta lähtemään suoraan syötöstä.

Tupsukorvien neljäs osuma syntyy ottelun puolen välin kohdalla. Kontiola avaa kiekon hyökkäyspäähän, jossa on vahvana Joonas Oden. Pienen kiekon pomppimisen jälkeen peliväline päätyy takakulmalla päivystävälle Antti Saarelalle, joka saa sivaltaa käytännössä tyhjiin lukemat jo 1-4.

Kärpät järjestää pienen tauon jälkeen pidemmän pyörityksen, jonka aikana Aleksi Mustonen pääsee kokeilemaan kolmekin kertaa Langhameria. Langhamer ja Ilves selvittävät tämän. Langhamer kuitenkin hetken päästä nostaa kiekon suoraan katsomoon ja Kärpille tarjotaan paikkaa kavennukseen. Leskisen ja Tieksolan laukaukset ovat ylivoiman vaarallisimmat tilanteet, digitaalit valotaululla pysyvät kuitenkin entisellään.

Erän loppupuolella Saku Mäenalaselle siunaantuu loistava paikka vasemmalta siiveltä. Hyvin vastaan ponnistanut Langhamer pitää kulman pienenä, ja selvittää Kärppien kultakypärän yrityksen.

Aivan toisen erän lopulla Ilveskin joutuu antautumaan toistamiseen. Kiekko kierrätetään viivaan Ludwig Byströmille, jonka laukaus painuu maskin takaa verkon perukoille ajassa 39:11. 2-4 lukemista kolmanteen erään.

Ilveksen tehohetki tulee kolmannessa erässä

Kotijoukkue sai kolmannen erän alkuun varmasti toivotun alun, kun Leskinen toimittaa kiekon maalille. Mäenalanen on ensimmäisenä kiekossa ja kiepsauttaa Kärpät maalin päähän kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla. Ilveksellä oli loistava paikka kuitata kavennus, kun Suomi pääsi nokikkain Galimovin kanssa. Ujutus kilpistyy patjoihin, ja Kärpät selviää.

Ikonen katkaisee rännikiekon päädyssä, ja peliväline päätyy Miro Nallille maalin taakse. Syöttö löytää keskustasta Eetu Päkkilän, ja Ilves jälleen kahden maalin johtoon ajassa 45:24. Vain muutama sekuntti, ja Saarela tykittää Galimovin vaihtoon. Hyvä suunnanmuutos, laukaus puolustajan jaloista ja tamperelaiset ottelussa kahdella nopealla osumalla 6-3 johtoon.

Pian tästä molemmat joukkueet sortuvat jäähyilyyn, kun Babtiste ja Pyörälä käytännössä samassa ajassa parin minuutin istunnolle. Mäenalanen toisessa päässä, ja Elorinne toisessa päässä pääsevät hyville tekopaikoille kaukalossa ollessa tilaa, mutta tilanne ei vaihdu. Kärpät saa viimeisiä oljenkorsia nousta mukaan otteluun ylivoiman turvin, ja kavennusta se hakikin vimmatusti. Kärppien ensimmäisen osuman ylivoimalla värkännyt koostumus onnistui pitämään pakkopelin pyörimässä hyökkäysalueella koko kaksiminuuttisen ajan. Byström ja Teiksola kokeilevat, mutta Langhamer on ollut mies paikallaan tänään, ja tsekkivahti torjuu nämäkin hätyyttelyt.

Kärpät lähti hakemaan kavennusta nelisen minuuttia ennen erän loppua ilman maalivahtia. Kärpät onnistuu kaventamaan pari minuuttia ennen ottelun loppua. Näkyvässä roolissa läpi ottelun ollut Mäenalanen löytää hienolla syötöllä takakulmalta Bourken, joka siirtää pelin lukemiin 4-6. Vielä viimeisellä minuutilla Kärpät onnistuu tulemaan maalin päähän Mika Pyörälän osumalla, ja vuoden ensimmäinen vääntö saa arvoisensa lopun. Viimeinen 30 sekuntia kotijoukkue lyö järkyttävän paineen Ilves-päätyyn, ja luokin tarvittavat vetopaikat. Uhrautuva viisikko Langhamerin edessä selvittää kuitenkin pelikellon täyteen aikaan ilman seuraavia takaiskuja, ja Ilves hakee yhdentoista osuman ja äärimmäisen viihdyttävän ottelun jälkeen täydet sarjapisteet vuoden 2022 ensimmäisestä ottelusta.

Aluehallintoviraston tilannepäivitys katsojarajoituksista annetaan perjantaina 7.1.
Muutos otteluohjelmaan: Ilves ja Ässät kohtaavat perjantaina ja lauantaina
UUTISET