1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Ilves tyly isäntä ystävänpäivän kamppailussa

Ilves tyly isäntä ystävänpäivän kamppailussa

Marko Herckman

Ilves ja HIFK kamppailivat ystävänpäivänä tasaisen ja kiihkeän pelin. Ottelun kaikki maalit nähtiin toisessa erässä ja Ilves nappasi lopulta 2-1-voiton Sami Sandellin ja Teemu Rautiaisen osumilla.

Tasapaksu ensimmäinen erä

Ilveksen ja IFK:n ystävänpäivän kamppailun avauserä sujui sopuisissa tunnelmissa. Kumpikaan joukkue ei saanut peliä kunnolla kontrolliinsa ja maalintekopaikat olivat vähissä. Erän ainoa tilastomerkintä Joe Piskulan rangaistus poikittaisesta mailasta, jota seuranneen alivoiman Ilves selvitti varmasti. Kotijoukkueen parasta osaamista erässä esitti Arttu Ruotsalaisen johtama kolmikko. Ruotsalainen vapautti kertaalleen hienolla poikkikentän syötöllä muutenkin erässä alati vaarallisesti esiintyneen Ville Meskasen puolittain irti, mutta IFK:n puolustus sai häirittyä Meskasen yritystä ratkaisevalla hetkellä ja maali jäi syntymättä. Myös helsinkiläisillä oli erässä muutama puolittainen tekopaikka, mutta viidesti torjuntatöihin joutunut Riku Helenius selvitti ne varmasti.

Peli herää henkiin toisessa erässä

Vaisun ensimmäisen erän jälkeen nähtiin vauhdikas ja välillä tunteikaskin toinen erä – maalinedustoilla nähtiin muutamakin vanhan mallin nokkapokka. Helsingin IFK onnistui tekemään ottelun avausmaalin kun Jarkko Malinen pääsi Ilveksen kiekon menetyksen jälkeen nousemaan keskustaan ja kiepauttamaan Heleniuksen patjan yli lukemiksi 0-1-ajassa 25.09. IFK:n maalin jälkeen Ilves piti seuraavat minuutit peliä hallussaan. Joona Koppasen johtama ketju sai aikaan parhaan mylläkän, mutta Atte Engrenin suojat pitivät johdon IFK:lla.

Erän puolivälissä vierailijoiden Panu Mieholla oli loistava paikka viedä vieraat jo kahden maalin johtoon, mutta Riku Helenius venyi Ilveksen maalilla upeaan torjuntaan. Ilveksen helmasynti kauden aikana toisissa erissä on ollut pitkät oman pään pyöritykset, joiden ansiosta vastustaja on saanut pelin haltuunsa. IFK:ta vastaan Ilves onnistui kuitenkin iskemään kahdesti kesken tälläisen vastaiskuun. Ensin Sami Sandell otti kiekon haltuunsa omassa päädyssä ja päätti hienon soolonsa tarkkaan ylänurkkalaukaukseen ajassa 33.04. Reilu kolme minuuttia myöhemmin Sandell toi kiekon hyökkäysalueelle ja syötti sen Teemu Lepaukselle. Lepaus luisteli maalin taakse ja käytti jo junioreista tuttua tavaramerkkiään jättämällä kiekon liikkeen vastaisesti takakulmalle hiipineelle Teemu Rautiaiselle. Rautiaisella oli helppo työ siirtää Ilves 2-1-johtoon ajassa 36.51. Enempää osumia tapahtumarikkaassa toisessa erässä ei nähty.

Helenius nousee esiin

Kolmannessa erässä nähtiin tasaista vääntöä, jossa maalintekopaikoilla ei juhlittu. Ilves pystyi puolustamaan hyvin pysymällä kiekossa ja pelaamalla muutenkin kliinisen varmasti. Ville Meskanen oli Ilves-pelaajista se, joka muutaman kerran pääsi aiheuttamaan hämminkiä Atte Engrenin vartioimalle maalille. Kultakypärän ruuti oli kuitenkin tällä kertaa märkää. Pelin viimeiselle minuutilla IFK sai ilman maalivahtia pelatessaan kovan paineen Ilveksen päätyyn. Thomas Nykopin nousun jälkeen kiekko pyöri vaarallisesti Ilveksen maalilla, mutta erinomaisen ottelun pelannut Riku Helenius kaivoi laatan kilpikädellään haltuunsa. IFK ei tasoituksessa onnistunut ja Ilves nappasi hienon 2-1-kotivoiton.

Ilveksen parhaat:

26 kertaa torjunut Riku Helenius pelasi erinomaisen pelin. Sami Sandell johti jälleen kerran joukkoja. Tehot 1+1 kerännyt varakapteeni rikkoi samalla aikaisemman yhden kauden piste-ennätyksensä. Vaikeista loukkaantumisista takaisin taistelleen Sandellin pisteet tällä kaudella ovat 13+29=42.

Kommentit:
Toimittajana Valtteri Kujansuu, Radio FUN Tampere

Sami Sandell

Teemu Lepaus

Tapio Laakso

Karri Kivi

Riku Helenius

Lähde: Sandell, Lepaus & Laakso | Kivi & Helenius

HIFK vieraaksi ystävänpäivän kamppailuun
Puolustaja Henry Mäntylä loppukaudeksi TuToon
UUTISET