1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Ilves vahvistaa organisaatiotaan – Mika Marttila seuran kehitysvalmentajaksi

Ilves vahvistaa organisaatiotaan – Mika Marttila seuran kehitysvalmentajaksi

Ilves Hockey Oy

Ilves-Hockey Oy ja Ilves ry ovat nimittäneet seuran kehitysvalmentajaksi Suomen alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkueen päävalmentajan paikalta tehtävään siirtyvän Mika Marttilan, 56, joka aloittaa työnsä Ilveksessä 16.5.2022. Marttilan sopimus kattaa kaudet 2022–2024 ja sisältää option kolmannesta kaudesta.

Lähes 30 vuoden valmennuskokemuksen omaava Mika Marttila on toiminut Suomen nuorisomaajoukkueiden valmentajana yhteensä 15 kaudella. Hän on saavuttanut alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkueen päävalmentajana MM-hopean ja kaksi MM-pronssia. Kuluvalla kaudella Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue voitti Marttilan alaisuudessa kultaa Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien jääkiekkoturnauksessa. Ikäluokan MM-kisat pelataan Saksan Kaufbeurenissa ja Landshutissa 21.4.–1.5.2022.

Marttilan ura valmennustoiminnassa alkoi vuonna 1992, josta lähtien hän vaikutti parinkymmenen vuoden ajan Kiekko-Espoon, Espoo Bluesin ja Espoon Jäähongan junioriorganisaatioissa valmennuspäällikön, apuvalmentajan ja päävalmentajan rooleissa. Bluesin Liiga-joukkueen apuvalmentajana hän toimi kausina 1999–2001 ja A-nuorten päävalmentajana kausina 2001–2004. Viimeksi Marttila oli mukana seuratoiminnassa Jokereiden A-nuorten päävalmentajana kaudella 2015–2016, jolloin hän johti joukkueen runkosarjan voittoon. Haukilahden urheilulukion opettajana hän vastasi kiekkolinjan vetämisestä vuosina 1999–2015.

Ilveksessä Mika Marttila toimii seuran U16-, U18- ja U20-joukkueiden valmentajien esimiehenä. Kehitysvalmentaja johtaa ja koordinoi nuorisojoukkueiden toimintaa ja raportoi toiminnasta Ilves-Hockey Oy:n ja Ilves ry:n vastuuhenkilöille.

Marttilan vastuulla on myös Ilveksen ja Tampereen Urheiluakatemian välisen yhteistyön johtaminen seuran osalta. Hän osallistuu Ilveksen U20-, U18- ja U16-ikäluokkien aamu- ja joukkuevalmennukseen sekä johtaa Tampereen Urheiluakatemiaan kuuluvien Ilves-pelaajien valmennuksen suunnittelua ja toteutusta.

Kehitysvalmentaja Marttilan toimenkuvaan lukeutuvat lisäksi Ilveksen sisäisten maajoukkue- ja top-ryhmien pelaajien kehityssuunnitelmien koordinointi, suunnittelu ja valmennus, Ilves U16 -ikäluokan Pikku Akatemian toiminnan suunnittelu ja toteutus yhdessä U16-vastuuvalmentajan kanssa sekä U15- ja U14-nuorten Pikku Akatemia -valmennuksen kehittäminen yhdessä seuran taitovalmentajan kanssa.

– On hienoa liittyä huippuorganisaatioon ja perinteikkääseen, upean historian omaavaan seuraan. Ilveksen profiili on tällä hetkellä hyvällä mallilla – Liiga-joukkue on sarjakärki ja seura herättää vahvaa kiinnostusta. Uuteen työympäristöön tuleminen ja uusien haasteiden saaminen seura- ja junioritoiminnan parissa on innostavaa, ja tässä tulevassa tehtävässäni saan olla vahvasti arjessa mukana niin pelaajien, valmentajien kuin pelinkin kehittämisessä. Koen sen mielekkäänä yhdistelmänä ja roolina, jossa pääsen käyttämään vahvuuksiani sekä hyödyntämään aiempaa kokemustani, kommentoi Mika Marttila.

Ilves-Hockey Oy:n urheilujohtaja Timo Koskela näkee kehitysvalmentajan roolin hyvin tärkeänä ja vastuullisena.

– Mika Marttilan saaminen Ilveksen kehitysvalmentajaksi on seuralle erittäin merkittävä kiinnitys. Halusimme rooliin kokonaisvaltaista osaamista omaavan henkilön, joka pystyy hallitsemaan isoa kokonaisuutta sekä tarjoamaan osaamisensa ja tukensa nuorille pelaajillemme ja juniorijoukkueidemme valmentajille, sanoo Koskela.

– Mikalla on valtaisa kokemus kansainvälisestä jääkiekosta, ja hän on nähnyt lajin suuntauksen sekä kehityksen läheltä. Hän tuo omalla toiminnallaan ja toimintatavoillaan varmasti paljon uutta osaamista juniorijoukkueisiimme, joita haluamme jatkuvasti kehittää eteenpäin ja nostaa seuraavalle tasolle. Mika aloittaa työnsä Ilveksessä alle 18-vuotiaiden MM-kisojen jälkeen, ja olemme erittäin iloisia, että saamme tehtävään juuri sen henkilön, jonka halusimmekin.

Ilves ry:n jääurheilujaoston puheenjohtaja Sami Karjalainen sanoo Marttilan mukanaan tuoman osaamisen vahvistavan seuran toimintaa junioripelaajien kehityksen kannalta tärkeässä kilpa- ja huippu-urheiluvaiheessa.

– Tämä on erittäin tärkeä Ilves-Hockey Oy:n ja Ilves ry:n yhteistyössä tekemä investointi, joka vastaa kasvavaan tarpeeseen ja tukee seuran toiminnan jatkuvaa kehittämistä. Olemme onnistuneet kasvattamaan jääkiekkojaostomme jäsenmäärää viime vuosina ja sitä kautta myös vahvistamaan junioritoimintaamme. Mika Marttila tuo seuraamme laaja-alaista osaamista, jolla pystymme entisestään edistämään ja jatkamaan nuorisoikäluokkiemme kehittämistä kilpa- ja huippu-urheiluvaiheessa tulevina vuosina, toteaa Karjalainen.

Ilves kahden ensimmäisen erän turvin kotivoittoon
Ilves strengthens the organisation with development coach Mika Marttila
UUTISET