3. Ilves vei nimiinsä ylivoimamaalien iltamat Lahdessa

Ilves vei nimiinsä ylivoimamaalien iltamat Lahdessa

Miia Kahila

Tampereen Ilves ja Lahden Pelicans kohtasivat lauantai-iltana monivivahteisessa ottelussa Lahdessa. Ilves aloitti ottelun vahvasti, mutta menetti kolmen maalin johtoasemansa ottelun kolmannessa erässä vain noustakseen uudelleen ottelun voittoon lukemin 3-5 (0-3, 2-0, 1-2).

Ottelu alkoi tamperelaisittain vallan mainiosti, kun ajassa 1:08 Arttu Pelli nousi rohkeasti maalille ja vei Ilveksen 0-1 johtoon. Ilves jatkoi hyviä otteitaan erinomaisella jalalla luoden vaarallisia paikkoja Jasper Patrikaisen vartioimalle Pelicans-maalille. Ottelun ensimmäinen Ilves-ylivoima nähtiin ajassa 10:24, jolloin keltavihreät kiittivät mahdollisuudesta vain yhdeksän sekuntia myöhemmin. Ylivoimamaalintekijänä Oula Palve. Erässä nähtiin vielä toinenkin Ilveksen ylivoimamaali, kun Pelicansin Lenni Killinen otti laitataklauksesta 5+20 ja Ilves pääsi urakoimaan ylivoimaa minuuttikaupalla. Ilveksen kolmannen osuman verkkoon viimeisteli Petr Kodýtek.

Toisessa erässä nähtiin Pelicans, jonka mielestä ottelu ei suinkaan ollut vielä tässä. Vaikka Ilveksellä oli erässä kaksi ylivoimaa, se oli Pelicans, joka ensin tappoi Ilveksen ylivoimat ja sitten kavensi omilla ylivoimillaan – kahdesti. Erätauolle siirryttiin lukemista 2-3.

Ottelun päätöserä alkoi haasteellisesti. Pelicans laittoi maalin edessä pomppineen kiekon ylivoimalla Jakub Málekin selän taakse ja tuli kolmannella ylivoimamaalillaan jo tasoihin. Onneksi ajassa 47:25 nähtiin kuitenkin yhdysvaltalaista osaamista, kun Ilveksen Adam Glendening antaa tykkinsä laulaa ja Ilves siirtyi takaisin ottelun johtoon 3-4. Ilta oli selvästi ylivoimamaalien ilta, sillä ottelun seuraava osuma tehtiin jälleen yhden miehen vajaalla. Tällä kertaa rangaistusaitiossa istui Pelicans ja maalintekijänä jälleen Ilveksen Oula Palve, joka laittoi upealla rannelaukauksellaan kiekon maaliin jo toisen kerran.

ILLAN KÄÄNNE: Pelicans onnistui tappamaan kaksi peräkkäistä alivoimaa toisessa erässä ja sai päälle uuden vaihteen, joka käänsi ottelun suunnan.

OTTELUN RATKAISU: Clendening ja Ilveksen neljäs osuma. Ei jääty makaamaan tilanteeseen, vaan lähdettiin uudelleen kohti uutta nousua!

Seuraava ottelu: Tampereen Ilves pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina 15. joulukuuta, kun Ilves saa vieraita Vaasasta. Ottelu Ilves – Sport alkaa Nokia Arenalla klo 18:30.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi