3. Ilves-yhteisö näytti uskollisuutensa kauden viimeisessä kotiottelussa

Ilves-yhteisö näytti uskollisuutensa kauden viimeisessä kotiottelussa

Marko Herckman

Ilves kaatoi torstaina Sportin Hakametsässä lukemin 5-1. Kun Pelicans voitti samanaikaisesti KooKoon varmistui, että Ilveksen kausi päättyy lauantaina Raumalla. Pettymyksestä huolimatta Ilves-yhteisö näytti jälleen uskollisuutensa ja osoitti pelin loppuminuutit seisaaltaan suosiota omalle joukkueelleen.

Nuoret iskussa

Ilveksen ja Sportin välisen ottelun ensimmäisessä erässä nähtiin tukku maalipaikkoja ja vähemmän tiivistä puolustuspelaamista. Ilveksellä oli ollut jo pari paikkaa, ennen kuin avausmaali näki päivänvalon ajassa 2.41. Juho Liuksiala karvasi kiekon itselleen ja syötti hienolla lätyllä 19-vuotiaan Topias Haapasen maalintekoon takatolpalta. Hetkeä myöhemmin Ville Meskasella oli avopaikka maalin edessä, mutta Jonathan Iilahti venytti patjansa kiekon tielle.

Kolme minuuttia ensimmäisen maalin jälkeen Joe Piskula kiersi Iilahden maalin ja syötti viivassa Oskari Laaksoselle.Tulokaspuolustaja Laaksonen laukoi ja Joona Koppanen ohjasi kiekon verkkoon ajassa 5.50. Maali oli pari viikkoa sitten 20 vuotta täyttäneen Koppasen ensimmäinen Liigassa. Vaikka Ilves hallitsi peliä oli Sportillakin omat paikkansa ja Riku Helenius joutui venymään muutaman kerran huipputorjuntoihin. Ilvekselläkin lisäpaikkoja oli, mutta enempää maaleja ei avauserässä nähty ja tauolle lähdettiin Ilveksen 2-0-johdossa.

Ilveksen hallinta jatkuu

Toinen erä oli vielä ensimmäistäkin selkeämmin Ilveksen hallinnassa. Riku Helenius joutui tamperelaisten maalilla torjuntatöihin vain kolmesti, kun Jonathan Iilahti torjui 14 kertaa. Toisen erän ensimmäistä maalia saatiin odotella reilu neljä minuuttia. Otto Koivula murtautui laidalta keskelle ja jakoi kiekon Olli Vainiolle. Vainio lähetti limpun kohti maalia, josta Arttu Ruotsalainen löi kiekon reppuun ajassa 25.36.

Ottelun ensimmäinen rangaistus tuli Sportin Joni Tuulolalle ajassa 28.21. Puolustaja huitoi korkealla mailalla suoraan päin Teemu Rautiaisen naamaa ja lähti lopulta ulos isoista ovista pelirangaistus niskassaan. Ilveksen ylivoimapeli ei ollut kuitenkaan terävimmillään ja Sport selvitti niin Tuulolan kuin myöhemmin erässä tulleen Joel Kivirannan rangaistuksenkin. Yksi maali erässä kuitenkin vielä nähtiin. Sport-puolustaja Robin Salo kompuroi itsekseen siniviivalla ja Otto Koivula porhalsi läpiajoon. Koivula käänsi taitavasti Ilveksen taukojohdoksi 4-0-ajassa 38.47.

Ilves-yhteisö tukee omiaan

Kolmas erä meni pitkälti pelaillessa. Sport onnistui ensin kaventamaan ylivoimalla Aleksi Ainalin toimesta, mutta pelin viimeisen maalin teki kuitenkin Ilves. Sami Sandell kamppaili päädyssä kiekon Eemeli Suomelle, joka löysin maalin edestä Ville Meskasen. Meskasen kauden 24:s osuma syntyi tutkaparin syötöstä ajassa 56.11 ja muutti pelin loppulukemiksi 5-1.

Pelicans voitti samanaikaisesti oman ottelunsa KooKoota vastaan ja Hakametsässä tiedettiin pelin loppuminuuteilla Ilveksen kauden päättyvän runkosarjaan. Uskollinen Ilves-yhteisö antoikin pelin loppuminuutit seisaaltaan suosiotaan omille suosikeilleen. Pelin päätyttyä nähtiin vielä koskettava hetki, kun fanikatsomo huusi äänekkäästi suuren suosikkinsa Sami Sandellin nimeä. Kovat vaikeudet selättänyt ja upean paluun liigakaukaloihin tehnyt Sandell kävikin käsi sydämellään kiittämässä kannattajiaan.