Vesa Suonsyrjä

Ilves kohtasi tänään Nokia Arenalla tänään Vaasan Sportin, kaikkien tunneskaalojen jälkeen runsaslukuinen kotiyleisö pääsi juhlimaan 4-3 jatkoaikavoittoa. Voittomaalista vastasi kaksi maalia tehnyt Joona Ikonen, myös Les Lancaster ja Aku Räty onnistuivat maalinteossa.

Maalivahdit ohittamattomia avauserässä

Ilves hallitsi ottelun alkua ja loi maalipaikkoja kuin liukuhihnalta. Niko Hovinen Sportin maalilla oli kuitenkin vireessä ja esti Eemeli Suomen ja Santeri Virtasen yritykset. Vahva alku palkittiin ylivoimalla, kun Juuso Pulli sai rangaistuksen. Ilveksen ylivoima oli hyvää ja vain millit erottivat Jani Nymanin maalista, kun tämän laukaus pamahti ylärimasta takaisin kentälle.

Avauserän kuva oli selkeä – Ilves hallitsi ottelua ja Sport iski vastaan. Marek Langhamer torjui varmasti Sportin viivatoimitukset. Erän lopulla Les Lancaster sai rangaistuksen kaadettuaan Lari Heikkisen. Liigan pistepörssin kärki Axel Holmströmin pääsi yrittämään, mutta Langhamer torjui tämän yrityksen ja avauserä jäi maalittomaksi.

Langhamer torjui kahdeksan kertaa ja Hovinen seitsemän kertaa.

Sport vie toisen erän ylivoimamaalilla

Erän alun alivoiman Ilves selvitti helposti. Tämän jälkeen erän avauspuolisko oli melkoista taistelua, jossa molemmat maalivahdit torjuivat kertaalleen hyvät paikat. Erän edetessä hallinta vaihtui joukkueelta toiselle.

Aku Räty oli lähellä avausmaalia, mutta terävä laukaus napsahti pystytolppaan. Ilves loi paikkoja ja pääsi ylivoimalle erikoisessa tilanteessa, jossa tarkistettiin kenttäkuulutuksen mukaan rangaistusta sekä liigan sivujen mukaan maalia. Ylivoima kuivui kuitenkin liialliseen siirtelyyn.

Sport sai oman mahdollisuutensa Santeri Virtasen rangaistuksen aikana ja onnistui siirtymään 0-1 johtoon ajassa 37.15 Jens Lööken iskettyä takakulmalta kiekon maalin kattoon. Maalia edelsi Axel Holmströmin kääntö maalinedustalta.

Ilveksen parhaat paikat tulivat puolustaja Kevin Czuczmanille, joka pääsi erän lopulla vielä hakemaan tasoitusta. Niko Hovisen torjuttua mentiin toiselle erätauolle vierailijoiden maalin johdossa.

Kuva : Anssi Takala

Kaikkien tunteiden kolmas erä

Ilves tuli päätöserään hurjalla sykkeellä. 8547 katsojaa räjähti riemuun jo erän toisella minuutilla, kun Les Lancaster pamautti Aku Rädyn huippusyötöstä lukemiksi 1-1. Sport sortui jäähyilemään tämän jälkeen. Sport onnistui selvittämään Valtteri Hietasen rangaistuksen, mutta kun Emil Johansson taklasi rumasti päähän Jani Nymania aukeni Ilvekselle viiden minuutin ylivoima.

Ilves käytti etsikkoaikansa erinomaisesti ja iski lukemiksi 3-1 kahdella hienolla ylivoimamaalilla. Ensin Joona Ikonen iski 2-1 osuman Les Lancasterin ja Eemeli Suomen esityöstä ja perään lukemiksi 3-1 iski upean pelin pelannut Aku Räty, jolla paikan petasivat Matias Mäntykivi ja Jyrki Jokipakka.

Sport ei tänään luovuttanut missään vaiheessa ja ison rangaistuksen päättyessä se nousi takaisin peliin, kun Lari Heikkinen pääsi läpiajoon ja harhautti taitavasti Langhamerin ajassa 52.54. Ilveksellä oli paikkansa ratkaista ottelu, mutta Balasz Sebok päätti vielä hakea syöttöä läpiajosta ja heikko syöttö vesitti ylivoimahyökkäyksen. Sport otti aikalisän ajassa 58.25 ja jauhoi ilman maalivahtia pelin väkisin tasoihin Shaun Heshkan osuessa 13 sekuntia ennen päätössummeria.

Ikonen nousee ratkaisijaksi

Jatkoajalla Sportilla oli etsikkoaikansa Jyrki Jokipakan mailan noustua Holmstömin kasvoihin kamppailutilanteessa. Ilves selvitti kuitenkin alivoiman. Otto Latvalalla ja Sportin Teemu Väyrysellä oli omat paikkansa nousta illan sankareiksi, mutta Hovinen torjui Latvalan ja Väyrynen laukoi yli maalin.

Ajassa 64.33 Simon Hjalmarsson kaatoi Sebokin ja Ilves lähti hakemaan ratkaisua aikalisän kautta. Kiekko liikkui hienosti ja ajassa 64.52 yleisö räjähti riemuun Joona Ikosen iskiessä kuvankauniin ratkaisun vaiherikkaalle illalle. Kiekko kiersi Lancasterin ja Suomen kautta Ikoselle, jonka laukaus oli täysin ottamaton.

Ilvekselle 4-3 voitto oli neljäs perättäinen. Joukkueen ottelut jatkuvat kotiotteluilla ensi perjantaina Pelicansia vastaan ja sunnuntaina SaiPaa vastaan, tervetuloa mukaan!