MENUMENU

Otteluraportti

Joulunviettoon vahvalla esityksellä – Ilvekselle ansaittu voitto TPS:stä

Ilves pelasi TPS:ää vastaan hienon ottelun, jonka päätteeksi kotiyleisö pääsi joulunviettoon 5-2-kotivoittoa juhlien. Ilveksen maaleista vastasivat Joose Antonen, Joona Ikonen, Juha Leimu, Topias Haapanen ja Panu Mieho.

Ilves hallitsee, TPS rokottaa tehokkaasti

Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä tuli ajassa 0.33, kun Ilveksen Eemeli Suomen maila kohosi taklaustilanteessa TPS-pelaajan kasvoihin. Vierasjoukkue iski avausmaalin vain 28 sekunnin ylivoimapelaamisen jälkeen, kun puolustaja Ilkka Heikkinen tykitti b-pisteen kaarelta ja Zach Budish ohjasi kiekon verkkoon ajassa 1.01.

Kolmannella peliminuutilla Ilveksen ykkösketju järjesti TPS-päätyyn pitkän pyörityksen, mutta hyvää tekopaikkaa ei auennut. Hyökkäys päättyi lopulta lähietäisyydeltä mutta pienestä kulmasta lähteneeseen puolustaja Jarkko Parikan rystyvetoon, jonka TPS-maalivahti Rasmus Tirronen torjui helpohkosti. Paine jatkui myös kakkosketjun toimesta, mutta Mike Halmonkaan laukaus ei löytänyt oikeaa osoitetta.

Seuraavalla minuutilla Ilves pääsi TPS:n harhasyötön myötä hyvään tekopaikkaan, mutta Juhani Tammisen ohjaus Teemu Lepauksen syötöstä osui vain sivurautaan. Myös seuraavassa vaihdossa oli mahdollisuus iskeä peli tasoihin, mutta Tirronen torjui b-pisteen kaarelta lähteneen Juho Liuksialan vedon. Ilves vyöryi jatkuvasti kohti TPS-maalia, ja seuraavaksi oli Arttu Ruotsalaisen vuoro tarjota ylivoimahyökkäyksessä syöttö toiselle tolpalle Teemu Rautiaiselle, jonka vetoon Tirronen venytti myös patjansa tielle. Vahvasta painostuksesta huolimatta tulostaululla säilyivät edelleen 0-1-lukemat.

Ajassa 7.55 TPS:n Teemu Väyrynen lähti jäähylle koukkaamisesta ja kotijoukkue pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle. Eemeli Suomen ja Mark Floodin laukaukset eivät vielä tuottaneet tulosta, mutta ajassa 9.23 Joose Antosen veto livahti sisään helponnäköisesti ja Ilves tasoitti pelin 1-1:een. Maalin syöttöpisteet merkittiin Jarkko Parikalle ja Mike Halmolle. Tupsukorvat pääsivät 46 sekunnin päästä toistamiseen ylivoimalle, kun Zach Budishille vihellettiin jäähy kiinnipitämisestä, mutta tällä kertaa ylivoimapeliä ei saatu pyörimään.

14. minuutilla Ilveksen ykkösketju piti jälleen hyvin kiekkoa hyökkäyspäädyssä, mutta johtomaalia ei syntynyt. TPS puolestaan iski seuraavan kerran hyökkäysalueelle päästyään kiekon toistamiseen verkkoon. Ilkka Heikkinen ampui ranteella viivasta, ja Simon Suoranta ohjasi pelivälineen ilmasta ohi Ilves-maalivahti Antti Lehtosen. TPS siirtyi 1-2-johtoon pelikellon näyttäessä lukemia 14.05.

Ajassa 17.12 Ilves pääsi kolmatta kertaa ylivoimalle, kun Elias Karvonen kampitti Jerry Ahtolan. Siirretyn rangaistuksen aikana tasoitus oli lähellä Juho Liuksialan ampuessa Teemu Lepauksen syötöstä b-pisteiden välistä. Epäonnistunut laukaus ohitti jo Tirrosen, mutta kiekko pysähtyi maaliin vasempaan tolppaan ja TPS-maalivahti ehti sulkemaan pelivälineen räpylänsä alle. Ylivoimalla Ilveksen yritykset jäivät vaisuiksi, ja lukemat pysyivät 1-2:ssa. Viimeisellä minuutilla ei enää tilanteita nähty, joten erätauolle mentiin – täysin pelitapahtumien vastaisesti – turkulaisten johdossa.

Alivoimapainostus tuottaa tasoituksen

Toisen erän alussa Ilveksen kolmosketju loi hyvän tilanteen, mutta Joose Antosen syötöstä lähtenyt Teemu Lepauksen veto ei yllättänyt TPS-maalivahti Rasmus Tirrosta. Ilves pääsi vaihtamaan ja paine jatkui ykkösketjun toimesta, mutta pitkä pyöritys ei vieläkään tuottanut tasoitusta. Lähimpänä oli Teemu Rautiainen, joka maalin kierrettyään laukoi terävästi, mutta kiekko lipui Tirrosen torjunnan kautta niukasti ohi maalin.

Erän kahdeksannella minuutilla TPS pääsi ylivoimahyökkäykseen, mutta kiekkoa pitäneen Elias Karvosen ratkaisuyritys jäi lopulta vaisuksi, ja Antti Lehtonen torjui matalan vedon varmasti patjallaan. Turkulaisten puolustajat ampuivat myös muutamaan otteeseen vaarallisesti viivasta, mutta kiekot pysähtyivät matkalla pelaajamuuriin tai viimeistään Lehtoseen.

Ajassa 29.23 Tuomas Salmelan purku nousi katsomon puolelle ja TPS pääsi toista kertaa ylivoimalle. Puolustaja Lucas Ekeståhl-Jonsson laukoi vaarallisesti maskin takaa mutta oikealta ohi. Kiekon saatuaan Ilves lähti puolustaja Jarkko Parikan johdolla hyökkäykseen, joka tuotti maalipaikankin, ja seurannut pyöritys kulutti turkulaisten ylivoimasta yli puolet. Rohkea ja aktiivinen pelaaminen huipentui aivan jäähyn lopussa, kun Joona Ikonen ryösti kiekon TPS:n alimmalta pelaajalta ja ampui tarkasti takayläkulmaan tasoittaen pelin 2-2:een alivoimalla ajassa 31.22. Osuma oli läpimurtokauttaan pelaavalle 20-vuotiaalle Ilves-kasvatille jo kauden yhdeksäs.

Seuraavalla minuutilla Eemeli Suomi tarjosi vasemmalta laidalta nappisyötön takatolpalle nousseelle puolustaja Olli Vainiolle, mutta johto-osuma jäi syntymättä, kun epäonnistunut laukaus jäi Tirrosen varusteisiin. Noin kolme ja puoli minuuttia ennen erän loppua Topias Haapanen oli iskeä yhden kauden hienoimmista maaleista. Taitava Ilves-kasvatti vei vastaan tulleen TPS-puolustajan täysin kahville, mutta Rasmus Tirronen onnistui torjumaan hyökkääjän viimeistely-yrityksen.

Erän lopussa TPS:n kevyt painostusjakso tuotti joukkueelle ylivoiman, kun Jarkko Parikka otti 2+10 minuutin jäähyn laitataklauksesta. Turkulaiset loivat vielä viimeisillä sekunneille tilanteen takatolpalle, mutta Antti Lehtonen torjui lähietäisyydeltä patjojen väliin suuntautuneen vedon. Joona Ikosen osuma jäi toisen erän ainoaksi, ja erätauolle siirryttiin lukemissa 2-2.

Leimun tykki laulaa, Haapanen säestää

TPS:n ylivoima jatkui kolmannen erän alkuun, mutta Ilves selvitti Jarkko Parikan jäähyn suuremmitta ongelmitta. Erän kolmannella minuutilla kolmosketjun Joose Antonen väläytteli henkilökohtaista taitoaan, mutta näyttävät harhautukset eivät silti avanneet tietä tekopaikkaan. Seuraavalla minuutilla Ilveksen johto-osuma oli lähellä, kun Mike Halmo pelattiin läpi nokikkain Rasmus Tirrosen kanssa, mutta kanadalaishyökkääjän veto pysähtyi maalivahdin patjoihin.

Lopulta Ilveksen painostus tuotti tulosta, kun 401. Liigan runkosarjaotteluaan pelannut puolustaja Juha Leimu tykitti viivasta ensimmäisen maalinsa kasvattajaseuransa edustusjoukkueen riveissä. Ajassa 46.49 syntyneeseen 3-2-johtomaaliin merkittiin syöttöpisteet Eemeli Suomelle ja Teemu Rautiaiselle. Hetken päästä Teemu Lepaus sytytti kotiyleisöä entisestään antamalla TPS-hyökkääjä Juuso Pärssiselle kovan taklauksen hyökkäyspäädyssä.

Seuraavan kerran Hakametsä räjähti huutoon ajassa 51.29, kun ilvesläisen kiekkokoulun kasvatit Joona Ikonen ja Topias Haapanen taikoivat upean 4-2-osuman. Kiekkoa kuljettanut Ikonen lähetti oikealta laidalta raipemaisen lätyn takatolpalle Haapaselle, joka jatkoi kiekon verkkoon yhdellä kosketuksella.

Ilveksen neljännen maalin jälkeen minuutit kuluivat ilman erityisempiä tilanteita. TPS otti Rasmus Tirrosen pois maalilta reilut kaksi minuuttia ennen loppua, ja ajassa 58.07 päävalmentaja Kalle Kaskinen käytti aikalisän. Turkulaiset saivat vielä mahdollisuuden kavennukseen, kun Teemu Rautiaiselle vihellettiin jäähy kampituksesta ajassa 58.46. Lopullinen ratkaisu syntyi kuitenkin toiseen päätyyn Panu Miehon ampuessa kiekon omalta alueelta tyhjänä ammottaneeseen TPS-maaliin.

Loppulukemiksi kirjattiin 5-2, ja Ilves otti hienolla esityksellään täysin ansaitut kolme pistettä.

Kommentit:

Karri Kivi

Joona Ikonen

Toimittaja: Valtteri Kujansuu, Radio FUN Tampere
Lähde: Kivi | Ikonen

Seuraava ottelu:

Joulunvieton jälkeen ottelut jatkuvat keskiviikkona 26.12. tulikuumalla paikallispelillä.


Ilves-Tappara keskiviikkona 26.12. klo 18.30!

Ilves-Kauppa

Pistetaulukko

MAALIT
#22 RUOTSALAINEN
13
MAALIA

SYÖTÖT
#75 LEPAUS
18
SYÖTTÖÄ

PISTEET
#22 RUOTSALAINEN
30
PISTETTÄ

PLUS/MIINUS
#57 PARIKKA
+15
+ / -

RANGAISTUKSET
#91 HALMO
97
MINUUTTIA

Sarjataulukko

# JOUKKUE O TM PM P
1. Kärpät 42 139 64 94
2. Tappara 42 123 110 74
3. TPS 42 113 101 74
4. Pelicans 41 119 93 70
5. Lukko 42 117 118 66
6. HPK 42 115 102 66
7. HIFK 42 123 120 64
8. Ilves 42 118 124 61
9. Sport 42 130 142 59
10. SaiPa 41 105 116 58
11. JYP 41 103 102 56
12. KalPa 40 99 123 53
13. KooKoo 42 108 136 52
14. Jukurit 42 103 122 50
15. Ässät 41 81 123 39

Lisää aiheita

19.1.2019 / Otteluraportti

Lukon tähtipelaajat liikaa Ilvekselle – Laaksosen loukkaantuminen säikäytti

Ilveksen kolmen ottelun viikko päättyi Raumalla toiseen peräkkäiseen tappioon, kun Lukko piti pisteet kotihallissaan 5-2-voitolla. Lukon kärkihyökkääjien tehoilta oli tamperelaisille liikaa,...

LUE LISÄÄ


18.1.2019 / Otteluennakko

Kannattajien tukema Ilves pistejahdissa Raumalla

Ilves matkaa lauantaina Raumalle, jossa se kohtaa suurilukuisen kannattajaryhmänsä tukemana Rauman Lukon ennen kuin suuri osa paikalle saapuneista katsojista ja joukkueesta...

LUE LISÄÄ


17.1.2019 / Otteluraportti

Kärpät tehokkaampi Hakametsässä

Eilen TPS:n Turussa kaatanut Ilves isännöi torstai-iltana Kärppiä Hakametsässä. Kannattajakatsomon upealla tifolla käynnistynyt ottelu kääntyi nopeasti tehokkaasti pelanneen Kärppien johtoon, eikä...

LUE LISÄÄ


17.1.2019 / Otteluennakko

Sarjakärki Ilveksen vieraaksi – kääntyykö tasaväkisyys viimein tamperelaisten eduksi?

Ilveksen ennakkoon helpompi jakso päättyi viime viikkoon, ja tämän viikon otteluissa tamperelaiset kohtaavat Liigan kärkijoukkueita yksi kerrallaan. Tupsukorvat eivät ehdi jäädä...

LUE LISÄÄ