1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Jukurit isännöi Ilvestä – Roby Järventie debytoi Liigassa

Jukurit isännöi Ilvestä – Roby Järventie debytoi Liigassa

Mikko Alahäivälä
Jukurit TO 1.1. klo 02:00 Ilves

Ilveksen kolmen ottelun viikko käynnistyy tänään vieraspelillä, jossa vastassa on Mikkelin Jukurit. 17-vuotias Ilves-kasvatti Roby Järventie tekee ottelussa liigadebyyttinsä.

Jukurit pudotuspeliviivan tuntumassa

Illan kotijoukkue Jukurit on kerännyt 25 ottelusta 31 pistettä, joilla joukkue on sarjataulukossa yhdentenätoista. Mikkeliläiset tähyävät nousua pudotuspeliviivan yläpuolelle, sillä yhdeksäntenä olevaan SaiPaan on eroa kolme pistettä ja kymmenentenä olevaan KalPaan vain yksi piste.

Mikkeliläiset voittivat kauden kahdeksasta ensimmäisestä pelistään neljä, mutta kahdeksasta seuraavasta joukkueen tilille kertyi ainoastaan yksi voitto ja neljä pistettä. Tahti on kuitenkin jälleen parantunut, sillä yhdeksästä viime pelistä Jukurit on voittanut viisi. Näistä kolme voittoa on tullut voittomaalikilpailun jälkeen ja yksi jatkoaikamaalilla. Viime viikolla Jukurit voitti keskiviikkona vieraissa HIFK:n maalein 1-3 ja hävisi perjantaina kotonaan Tapparalle lukemin 2-3.

Mikkeliläiset ovat myös erikoistilannepelaamisen osalta lähellä sarjan keskitasoa, sillä joukkueen ylivoimaprosentti 19,79 on sarjan yhdeksänneksi paras ja ylivoimaprosentti 78,38 kahdeksanneksi paras. Jukurien maaliero on miinusmerkkinen 62-74.

Joukkueen kultakypärää kantaa venäläishyökkääjä Vadim Pereskokov, joka on merkkauttanut 24 ottelussa pisteet 7+10=17. Jukurit-kapteeni Miika Roineen pistesaldo on 7+6=13. Joukkueen tehokkain puolustaja Aleksandr Jakovenko, jonka tehot ovat 4+9=13, on sivussa mikkeliläisten kokoonpanosta. Tapparasta Jukureihin lainalle siirtynyt 18-vuotias hyökkääjä Patrik Puistola on tehnyt mikkeliläisten riveissä kuudessa ottelussa pisteet 3+2=5. Joukkueen maalinsuulla päävastuuta kantaa Sami Rajaniemi, jonka torjuntaprosentti on 89,86.

Ilveksen pistepotti kasvaa hyvää tahtia

Ilves pitää tällä hetkellä hallussaan sarjan viidettä sijaa, kun viikonloppuna kaksi voittoa ottanut HIFK nousi yhden pelin enemmän pelanneena neljänneksi kolmen pisteen turvin. Kolmantena olevaan JYPiin Ilveksellä on matkaa viisi pistettä, ja sijoilla kuusi ja seitsemän oleviin HPK:hon ja Lukkoon on eroa kolme pistettä.

Marraskuussa Ilves pelasi yhdeksän ottelua, joista se otti seitsemän voittoa ja 22 pistettä. Jouko Myrrän 18 ottelun mittaisen päävalmentajakauden aikana tupsukorvat ovat jääneet kokonaan ilman pisteitä vain kolmesti ja lokakuun 11. päivän jälkeen vain kerran. Toissa viikolla JYP ja HPK aiheuttivat tamperelaisille kaksi peräkkäistä tappiota, mutta niitä seurasi 1-2-vierasvoitto SaiPasta. Viime viikolla Ilves pelasi vain yhden ottelun, jossa KooKoo kaatui perjantaina Hakametsässä lukemin 4-1. Tupsukorvilla on nyt alla kaksi peräkkäistä voittoa.

Millä tahansa 1-20 ottelun kuntopuntarilla mitattuna Ilves lukeutuu sarjan kärkijoukkueisiin. Tupsukorvien erikoistilannepelaaminen on myös jatkunut vahvana, sillä ylivoimaprosentti 28,97 on sarjan paras ja alivoimaprosentti 85,44 kolmanneksi paras.

Ilveksen kultakypärä on edelleen hallussa kapteeni Eemeli Suomella, joka sai Karjala-turnauksen tavoin kutsun Suomen A-maajoukkueeseen myös Channel One Cupiin. Liigan maalipörssissä toisena oleva Suomi on tehnyt 25 ottelussa pisteet 15+8=23. Joose Antonen ja Robert Leino ovat iskeneet 20 pistettä ja Arttu Ruotsalainen sekä Matias Maccelli 19 pistettä.

Ruotsalainen teki perjantaina Ilves-KooKoo-ottelussa kaksi ylivoimamaalia, mutta toisessa erässä tulleen taklauksen seurauksena hyökkääjä joutui jättämään pelin kesken. Ruotsalainen on sivussa kokoonpanosta noin neljä viikkoa. Tänään ykkösketjun keskushyökkääjän paikan ottaa Eemeli Suomi. Kokoonpanosta myös sivussa olevan Jasse Ikosen tilannetta seurataan päivä kerrallaan.

Jo kuudetta kauttaan Ilveksessä pelaava hyökkääjä Teemu Rautiainen saavuttaa tänään 400 runkosarjaottelun merkkipaalun. 17-vuotias Ilves-kasvatti Roby Järventie puolestaan tekee ottelussa ensiesiintymisensä Liigassa. Alkukaudella pääosin Ilveksen yhteistyöseura KOOVEE:n riveissä pelannut hyökkääjä on tehnyt 13 Mestis-ottelussa tehot 7+4=11.

Hyökkääjän isä Martti Järventie pelasi uransa aikana Ilveksen liigajoukkueessa 407 runkosarjaottelua tehoilla 31+78=109 ja 24 pudotuspeliottelua tehoilla 3+4=7. Joukkueen kapteeninakin toiminut puolustaja saavutti Ilveksen paidassa SM-hopeaa kaudella 1997-1998.

Ilveksen maalinsuulla jatkaa Lukas Dostal, jonka torjuntaprosentti 92,58 on Liigan viidenneksi paras. Marraskuussa lukema oli peräti 95,19. Järventien tavoin alkukauden jälkeen KOOVEE:ssa pelannut 20-vuotias hyökkääjä Eetu Päkkilä on myös mukana Ilveksen kokoonpanossa. Päkkilä on merkkauttanut 18 Mestis-ottelussa pisteet 5+9=14.


Ilveksen poissaolot ja toipumisajat 3.12.2019

Hyökkääjät:
Jasse Ikonen (päivä kerrallaan)
Arttu Ruotsalainen (4 viikkoa)

Eemeli Suomelle A-maajoukkuevalinta, Suomen alle 20-vuotiaiden MM-leiriryhmään ehdolla neljä Ilves-pelaajaa
Ilves haki täydet pisteet Mikkelistä
UUTISET