Vesa Suonsyrjä

Ilves kohtasi tänään Mikkelissä Jukurit, joka päätti Ilveksen voittoputken tylysti 5-3. Ilves pelasi ajoittain hyvin, mutta ei kokonaisuutena ansainnut tänään mitään.

Avauserä Ilveksen hallintaa

Pelin avausminuuteilla pelikello loisti poissaolollaan, mutta mitään merkittävää ei rikkonaisessa pelin alussa nähtykään. Ajassa 3.20 nähtiin ottelun ensimmäinen torjunta, kun Ilveksen maalilla ensimmäistä kertaa tällä kaudella pelannut Ville Kolppanen nappasi torjunnan.

Ilveksen ensimmäinen paikka aukesi hyvän liikkeen viivasta tehneelle Lassi Thomsonille, mutta Sami Rajaniemi selvitti keskelle suuntautuneen laukauksen helposti. Hieman laiskasti edennyt peli sai sähköä kun ajassa 8.06 Otto Mäkinen rikkoi Barrett Haytonia.

Ilveksen ylivoima uhkui vaaraa ja muutaman Rajaniemen torjunnan jälkeen Panu Mieho iski Arttu Ruotsalaisen reboundista lukemiksi 1-0, ajassa 9.00 syntyneeseen maaliin toiseksi syöttäjäksi merkittiin Eemeli Suomi, jonka pisteputki venyi jo yhdeksään otteluun.

Ajassa 12.34 Ilves pääsi toistamiseen ylivoimalle, kun Aleksander Jakovenko komennettiin rangaistusaitioon. Barrett Hayton haki tosissaan avausmaaliaan, mutta viideskin yritys kilpistyi ristikkoon. Jukurit selvisi alivoimastaan, mutta jäähyn päättymisen hetkellä puolustaja Santeri Salmela pelasi suoraan kapteeni Suomen lapaan ja tämä rankaisi armotta ja peli oli 2-0 ajassa 14.34.

Erän loppupuolella Arttu Ruotsalainen oli karata läpiajoon, mutta Jukuri-puolustus katkaisi hienosti ja hetkeä myöhemmin Rajaniemi selvitti ”Aren” seuraavan yrityksen. Koko erä oli Ilveksen selvää hallintaa ja kahden maalin johto oli näin hyvinkin ansaittu avauserän päätyttyä.

Sysimusta toinen erä

Toisen erän alku oli kylmää vettä vierasjoukkueen niskaan, sillä Jukurit iski heti avausminuutilla. Kiekko kimposi korkeuksiin Kolppasen torjunnasta ja mailat korkealla kiekkoa hosuttiin useamman miehen voimin. Kiekko meni maaliin ja tuomaristo kiiruhti tutkimaan videoita. Pitkähkön tarkistuksen jälkeen erotuomari Tommi Kova näytti kiekkoa keskelle ja peliä jatkettiin lukemista 1-2, maalintekijäksi merkittiin Teemu Pulkkinen ajassa 20.58.

Ilveksellä oli omat paikkansa, mutta Rajaniemi torjui Joose Antosen läpiajon. Jukurit oli niskan päällä toisen erän alkupuolella ja piti paljon kiekkoa avauserään verrattuna. Jukureiden hyvä vaihe palkittiin ja Jukurit nousi tasalukemiin 2-2 ajassa 26.41, kun Mexico Cityssa syntynyt Kristian Afanasjev iski hyvällä laukauksella pelin tasoihin. Ilveksellä oli omat paikkansa mutta kahdella yhtä vastaan hyökkäys päätyi Maccellin yrityksen jälkeen Rajaniemen torjuntaan.

Jukurit oli erän pulivälissä siirtyä jo johtoon, mutta Kolppanen torjui hyvin kahdesti. Joose Antosen hyvä pelaaminen pakotti Jukureiden Samuli Piipposen rangaistusaitioon ajassa 29.35 tämän pidettyä Antosesta kiinni. Ilveksen ylivoima jauhoi rajusti, mutta Jukurit kesti loppuun saakka.

Ilveksellä riitti paikkoja, mutta maali odotutti itseään. Antti Saarela oli kahdesti läpiajossa samaan vaihtoon, mutta ei onnistunut ohittamaan Rajaniemeä. Sysimusta toinen erä jatkui, kun Ville Leskinen iski suoraan aloitustilanteen jälkeen lukemiksi 3-2 ajassa 33.28.

Ajassa 34.14 nähtiin todellinen harvinaisuus, kun hyökkäyspäässä Barrett Hayton laitettiin päätään puistellen rangaistusitioon, kun tämä rikkoi toistamiseen aloitustilanteessa. Vajaata minuuttia myöhemmin ongelmat kasaantuivat Tuomas Salmelan jouduttua rangaistusaitioon. Rangaistukset kostautuivat ja Jesper Piitulainen löi lukemiksi 4-2 kahden miehen ylivoimalla.
Ilves selvitti vaivoin jälkimmäisen rangaistuksen ja pääsi jatkamaan ottelua kahden maalin takaa-ajo asemassa. Barrett Haytonin epäonni tuntui kestävän, sillä toistamiseen tämän laukaus kajahti maalirautoihin ja kimposi Rajaniemen selästä pois maalista.

Ilveksen pelaaminen oli kirottua toisessa erässä, josta osoituksena Joona Koppasen läpiajo loppuminuutilla ja jatkokiekot ilman osumaa. Jukureiden Heikki Huttunen sai rangaistuksen ajassa 39.45 Koppasen tilanteen jälkitilanteesta. Näin toinen erä oli sysimustaakin sysimustempi Jukureiden vietyä sen lukemin 4-0.

Kolmas erä ei tee muutosta

Päätöserä alkoi Ilveksen ylivoimalla. Peliä ehdittiin pelaamaan vain hetki, kun Arttu Ruotsalaisen hirmuinen ranne napsahti rautoihin, Ruotsalainen tuuletti ja peli laitettiin poikki – hirmuinen laukaus pamahti ulos takaraudasta ja Ilves nousi maalin päähän ajassa 40.31. 4-3 kavennukseen syöttöpisteet saivat Eemeli Suomi ja Kalle Maalahti.

Ilveksen ilta synkistyi uudelleen, kun ajassa 42.45 Joakim Rhodim iski suorasta hyökkäyksestä lukemiksi 5-3 kesken Ilveksen painostuksen. Ville Kolppasta ei voi osumista suoraan syyttää, mutta valitettavasti lähes kaikki Jukureiden maalipaikat päättyivät tänään maaliin.

Ilves pääsi uudelleen ylivoimalle, kun Henri Nikkanen rikkoi Arttu Ruotsalaista ja lähti istunnolle ajassa 43.35. Ylivoima ei tuottanut tulosta ja heti perään Lassi Thomson lähti vuorostaan istunnolle ajassa 46.11. Ilveksen parasta anti oli tämä alivoima, jossa Ilves jopa dominoi kaukaloa.

Ilves dominoi kaukalossa, mutta tulostaulu oli armoton. Uusi mahdollisuus saatiin, kun ajassa 52.25 Samuli Piipponen rikkoi Eemeli Suomea rangaistuksen arvoisesti. Ilves pyöritti ja pyöritti, mutta Rajaniemi kesti.

2.48 ennen loppua Ville Kolppanen lähti pois maalilta ja Ilves haki kavennusta. Ilveksen hurjassa pyörityksessä oli ihme, että kiekko ei mennyt maaliin. Ilves painosti hurjasti, mutta ilman tulosta.

Loppujen lopuksi Ilves sai mitä ansaitsi ja voittoputki päättyi Mikkelissä lukemin 5-3.

Mikkelissä edessä viikon viimeinen kamppailu
Seven goals granted Ilves a victory over JYP
UUTISET