Vesa Suonsyrjä

Ilveksen pudotuspelitoiveet kokivat kovan kolauksen, kun Mikkelin Jukurit onnistui nappaamaan kotihallissaan 5-2 voiton.

Jukurit vie avauserän

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja muutamista laukauksista huolimatta molemmat maalivahdit pääsivät helpolla ensimmäiset minuutit. Kotijoukkue Jukurit pääsi ensimmäisenä tulostaululle, kun kiekko pyöri Ilveksen maalin edessä, josta Arttu Ruotsalainen purki kiekon suoraan Miika Roineen lapaan ja kun Riku Helenius selvitti ensimmäisen laukauksen iski Teemu Henritius paluukiekosta lukemiksi 1-0 ajassa 6:48.

Ilveksen ensimmäinen paikka aukesi kymmenen minuutin kohdalla, kun Otto Koivula teki pitkän haaston ja eteni ohi usemman pelaajan, mutta Sami Rajaniemi selvitti tilanteen helposti. Vajaata minuuttia myöhemmin Teemu Lepaus karvasi kiekon päädyssä ja pelasi Teemu Rautiaiselle, jonka laukaus meni Antti Jaatisen jalan kautta maaliin ja Ilves tuli tasalukemiin 1-1 ajassa 10:51.

Ajassa 12:23 Ilves pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle kun tehopuolustaja Teemu Suhonen heitti kiekon katsomoon. Ilveksen ylivoima jäi kuitenkin täysin piippuun ja Jukurit selvisi helpolla. Jukurit iski erässä toistamiseen itsensä johtoon, kun Ilves yritti ahnaasti kiekonriistoa oman siniviivan päällä ja Ville Hyvärinen onnistui pelaamaan kiekon Turo Asplundille, joka laukoi tarkasti lukemiksi 2-1 ajassa 16:32.

Torjunnat tasaisessa avauserässä Rajaniemi 9, Helenius 3.

Taivas romahtaa toisessa erässä

Toisen erän alkuun Ilves otti pelin hallintaa omakseen. Ensimmäinen todellinen paikka aukesi Joona Koppaselle, joka ei kuitenkaan saanut ohitettua Rajaniemeä. Erän alun jälkeen oli Jukureiden vuoro hallita kiekkoa ja jälleen kerran Ilveksen oman pään puolustuspelaaminen petti pahasti ja Jukurit iski tilanteeksi 3-1 Samuli Piipposen iskettyä paluukiekon ohi Heleniuksen.

Samassa ajassa 25:28 Karri Kivi otti aikalisän, mutta paine vaan kasvoi Ilveksen päädyssä. Kesken Jukureiden painostuksen Janne Ritamäki innostui liikaa ja kaatoi Ilveksen pelaajan ja Ilves pääsi ylivoimalle ajassa 27:08. Ylivoima oli jälleen sekavaa ja syöttöjen laatu heikkoa ja Jukurit selvitti tilanteen helposti.

Ilveksen valmennus reagoi tilanteeseen muuttamalla koostumuksia. Ilveksen ahdinko kasvoi, kun Tapio Laakso nappasi keskialueella hölmön rangaistuksen ajassa 30:37. Jukureiden ylivoima pyöri todella näyttävästi ja Turo Asplund pääsi iskemään hienon kuvion päätteeksi lukemiksi 4-1 ajassa 32:17.

Ilves loi vielä pitkän painostuksen, mutta maali jäi uupumaan. Risto Dufva pelasti aivan poikki olevat puolustajansa pitkän kiekon jälkeen aikalisällä ajassa 34:09. Ainoastaan kuusitoista sekuntia myöhemmin Jukurit pääsi jälleen ylivoimalle , kun Joona Koppanen kampitti Markku Flinckin. Reilua minuuttia myöhemmin Arttu Ruotsalaisen maila nousi Jesper Piitulaisen naamaan ja Ilves joutui kahden miehen alivoimalle Ruotsalaisen saadessa 2+2 minuutin rangaistuksen.

Tilanne alkoi saada tragikoomisia piirteitä, kun 21 sekuntia myöhemmin Joe Piskula liittyi rangaistujen joukkoon myöhästyneellä taklauksellaan. Jukureiden pitkä kahden miehen ylivoima pyöri laiskasti ja Ilves selvitti sitä reilun kaksi minuuttia. Lopulta Ilves selvitti reilut viisi minuuttia yhtäjaksoista alivoimaansa. Näin toiselle erätauolle selvittiin kolmen maalin tappioasemassa.

Ilveksen yritys jää vajaaksi

Kolmannen erän alkuun Teemu Lepaus loi maalipaikan ja hankki samalla Ilvekselle ylivoiman ajassa 41:51. Ilves sai pientä lohtua Otto Koivulan iskiessä lukemiksi 4-2 Teemu Rautiaisen paluukiekosta ajassa 42:39. Toinen syöttöpiste maalista merkittiin Oskari Laaksoselle.

Maalista uutta virtaa saanut Ilves alkoi vyöryttämään hyökkäyksiään kohti Rajaniemeä. Teemu Lepaus oli lähellä kavennusta ja tilannetta seurasi raju mylläkkä maalilla, mutta kiekko ei vaan mennyt väkisinkään Rajaniemen ohitse. Seuraavaksi maalipaikka tuli Valtteri Viljaselle, joka pääsi nousemaan aivan yksin maalille, mutta ilman tulosta.

Ilveksen luoma paine vaan kasvoi ja kun ottelua oli jäljellä reilut kymmenen minuuttia. Jukureille oli tulossa rangaistus ja Ilves painoi päälle. Minuutin pyöritys kuitenkin päättyi tuloksetta ja Ilves pääsi ylivoimalle ajassa 50:14. Jukurit onnistui kuitenkin selvittämään tämänkin tilanteen.

Aika kellossa kulki Ilvestä vastaan ja Jukurit keskittyi lähinnä pitkien kiekkojen heittämiseen. Osoituksena erän kulusta Jukureilla oli 15 minuutin kohdalla erässä yksi laukaus maalia kohden.

Ilves lähti hakemaan kavennusmaalia kuudella pelaajalla, kun ottelua oli jäljellä 4:20. Hyvä painostus päättyi kiekonmenetykseen, joka johti Jukureiden 5-2 maaliin kun Jesper Piitulainen heitti kiekon kaukaa omasta päästä maaliin.

Synkkä ilta päättyi näin karuun tappioon.

Taistelu jatkuu Mikkelissä
Sami Ahmavuo Ilveksen myyntipäälliköksi
UUTISET