Elina Kuivalainen

Ilves aloitti ottelun Kuopiossa hapuillen ja Kalpa sai rokotettua heti ensimmäisessä erässä avopaikasta ylivoimalla. Heikkojen ensimmäisen ja toisen erän takia KalPa sai paremman otteen pelistä ja vei lopulta kovan ja jopa tasaisen väännön maalein 3-2.

Ilves lahjoitti KalPalle 2-1-johdon

KalPa vei ottelun ensimmäisen aloituksen ja hallitsi peliä hetken ennen kuin Ilves sai kiekon hallintaansa ja pääsi ensimmäiseen kunnon hyökkäykseen, mutta hyökkäys tyrehtyi heti Ilveksen päästyä siniviivan paremmalle puolelle. Ensimmäisen erän alku mentiin päästä päähän KalPan hieman hallitessa.

Ensimmäisen erän ja ottelun ensimmäinen jäähy vihellettiin Mikael Kuroselle koukkaamisesta ajassa 06:17. KalPa sai heti kuvionsa kuntoon ja ensimmäistä painepyöritystä kesti ensimmäiset 20 sekunttia, kunnes Ilves sai purettua. Jäähyä jäi lopulta jäljelle 01:03, kun Ilveksen alivoima nelikko oli täysin hakoteillä ja KalPan Alexander Ruuttu pääsi iskemään kiekon sisään tyhjään maaliin maalin oikealta kulmalta ajassa 07:14. KalPa 1-0-johtoon.

KalPa jatkoi painettaan myös avausmaalinsa jälkeen pyörittämällä seuraavat pari minuuttia putkeen Ilves-päädyssä. Ilveksen onneksi KalPa ei päässyt kunnon maalipaikoille ja tilanne raukesi lopulta Ilveksen saadessa ja purkaessa kiekon KalPa-päätyyn.

Vain hetki KalPan pitkän paineen jälkeen Ilveksen kolmosketju ajoi vahvasti KalPa-päätyyn ja päämäärätietoisesti Eemeli Suomen alustuksesta Ilves sai järkättyä itselleen maalipaikan eikä jättänyt sitä käyttämättä. Ville Meskanen syötti ensin maalin kulmalle Eemeli Suomelle, joka syötti vielä maalin eteen luistelleelle Sami Sandelille, jolla oli helppo työ iskeä kiekko KalPa-maalin perukoille ihan Dennis Godlan nenän edestä. Ilves tasoitus 1-1 ajassa 10:43.

Tasoituksen jälkeen Ilves sai hieman paremmin peli rytmistä kiinni ja vaarallisia maalipaikkoja sateli vuoron perään päästä päähän. Välillä näytti jopa siltä, kuin vauhti olisi ollut liiankin kova. Kuitenkin mitä lähempänä erän loppu häämötti, sitä enemmän pinteessä Ilves oli. Aloitus Ilves-päädyssä ja samantien aloituksen jälkeen kiekko Antti Lehtosen vartioimassa Ilves-maalissa toistamiseen illan ja ensimmäisen erän aikana. Ajassa 17:51 KalPa 2-1-johtoon.

Myös torjuntojen valossa Ilves haki edelleen peliään, KalPan painaessa päälle. KalPan Dennis Godlalle merkittiin 4 torjuntaa, kun Ilveksen Antti Lehtoselle kolme enemmän yhteensä 7 torjuntaa.

KalPa otti täysin ohjat

Toinen erä alkoi siitä mihin ensimmäinen jäi. KalPa hallitsi ja Ilves yritti päästä käsiksi kiekkoon. Kerta toisensa jälkeen aloitukset olivat vain Ilves-päädyssä, joko Ilveksen pitkien kiekkojen takia tai KalPa-hyökkäysten toimesta. KalPa tuntui olevan aina pari potkua Ilveksen edellä ja Ilves ei saanut kunnon hyökkäyksiä KalPa-maalille pitkään aikaan toisen erän alun jälkeen.

Lopulta KalPan paine sai kruununsa, kun Ilvekselle vihellettiin toisenkin erän ensimmäinen ja koko pelin toinen jäähy. Sami Sandell passitettiin kakkoselle kiinnipitämisestä ajassa 25:34. KalPa sai jälleen heti kuvionsa kuntoon ja Alexander Ruuttu pääsi jälleen yrittämään illan toista ylivoima maalia Lehtosen edestä. Tällä kertaa Ilves kuitenkin kesti alivoiman ja tilanne säilyi 2-1.

Ilveksen kannalta ikävä kyllä KalPan paine jatkui samanlaisena toisen alivoiman jälkeen ja Ilves ei pystynyt kuin taistelemaan sen minkä kykeni. Hetken aikaa KalPa pääsi jälleen painamaan Ilves-maalille, sai kunnon pyörityksen aikaan ja painoi väkisin pelivälineen Ilves-maaliin. Kiekko pomppi ja lipsahti Antti Lehtosen räpylästä sisään ajassa 28:51. KalPa 3-1 johtoon.

Mitä enemmän KalPa pääsi painamaan Ilves-päätyyn ja paineistamaan, sitä enemmän Ilves oli helisemässä. KalPan paineen purkauduttua Ilves sai jälleen kiekon ja laittoi Teemu Lepauksen läpiajoon. Lepaus kuitenkin epäonnistui yksilö yrityksessään ja Ilveksen tilanne kuihtui samantien. Reilun 32 minuutin kohdalla KalPa iski harvinaisen pitkän kiekon Ilves-päätyyn. Hetken päästä jäähyaitiot olivat taas käytössä, kun KalPa-maalin edustalla otetun pienen painin toimesta sekä KalPan Otto Leskinen että Ilveksen Teemu Rautiainen passitettiin kaksi minuuttisille väkivaltaisuuksista.

Tasavajaakaan ei helpottanut Ilveksen otetta pelistä, vaan KalPa seurasi tarkasti Ilveksen liikkeet ja piti Ilveksen visusti omassa päädyssään riistäen kiekon aina tilaisuuden tullen itselleen. Ilves sai hetken päästä pari hyvää maalipaikkaa, mutta pelaajilla oli tilanteissa enemmän vauhtia kuin ajatusta ja Godla selvitti maalitilanteet helposti.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän Antti Lehtonen sai tehdä töitä Ilves-maalilla. Toisen erän torjunnat KalPan Dennis Godlalle 7 torjuntaa ja Antti Lehtoselle huimat 18 torjuntaa.

Ilves kiri 3-2

Kolmanteen erään Ilves sai paremman alun ja otti myös käyttöön villin kortin eli 13. hyökkääjänsä Juhani Tammisen. Ilves sai myös kiekollisen hallinnan itselleen, josta kertoi myös kolmannen erän torjunnat. Kolmannen erän kolmen ensimmäisen minuutin jälkeen Dennis Godlalle oli saatu merkittyä jo neljä torjuntaa, kun taas Antti Lehtosella oli nolla torjuntaa. Lehtosen kolmannen erän ensimmäinen torjunta nähtiin vasta kun erää oli ehditty takoa jo neljä minuuttia ja 57 sekunttia.

Kolmannessa erässä nähtiin myös Ilveksen illan ensimmäinen ylivoima ajassa 48:59 KalPan Otto Leskisen luisteltua oman pään tilanteesta kakkoselle kiinnipitämisestä. Ilves sai heti otteen ylivoimastaan, mutta ei onnistunut hyvästä paineesta huolimatta runnimaan kiekkoa Dennis Godlan selän taakse. Ylivoima kului lopulta loppuun laitavääntöihin, ja tilanne säilyi KalPan 3-1 johdossa.

Heti seuraavassa vaihdossa ylivoiman jälkeen Ilves sai kunnon paineen KalPa-maalille, jopa Dennis Godlan pois maalin suulta, mutta kukaan kentällä olleista ei saanut iskettyä kiekkoa tyhjään KalPa-maaliin. Kolmannen erän reilun 13 minuutin kohdalla Teemu Lepauksella oli myös pari hyvää maalipaikkaa, mutta kiekko karkasi juuri H-hetkellä ja toisen kerran laukaus viuhui ohi maalin.

Ilveksen sinnikäs yrittäminen palkittiin viimein ajassa 55:21, kun Mark Flood pääsi hivuttautumaan siniviivalta rauhassa suht lähelle KalPa maalia ja matalalla laukauksella viimeisteli Ilveksen 3-2-kavennuksen.

Vain hetki Ilveksen kavennuksesta, kun Kai Kantola koukki Teemu Lepauksen kumoon ja tilanteesta tuomari vihelsi Ilvekselle rangaistuslaukauksen. Lepauksen epäonneksi kiekko karkasi juuri ennen varsinaista maalitilannetta maalin edessä Lepauksen lavasta ja rangaistuslaukaus epäonnistui. Samassa tilanteessa KalPan Ryan Wilsonille vihellettiin myös kaksiminuuttinen kampituksesta, mutta Ilves ei saanut hyödynnettyä ylivoimaansa.

Ilves yritti kuitenkin tasoitusta ihan ottelun loppuun asti, myös ilman maalivahtia, mutta aika kului ikävästi loppuun eikä tasoitusta saatu aikaan. Torjunnat kolmannesta erästä Godla 14 ja Lehtonen vain viisi torjuntaa.

Ottaako Ilves niskalenkin KalPasta?
Ilves kohtaa Lukon Suomi 100 -juhlaottelussaan 5.12.
UUTISET