Otteluraportti

Kapteeni Suomi sytytti Hakametsän hurmokseen

6585 Hakametsään saapunutta katsojaa näki lauantaina viihdyttävän ottelun Ilveksen ja HPK:n välillä. Molemmilla joukkueilla oli pelissä omat vahvat vaiheensa ja lopulta ottelu venyi jatkoajalle. Siellä sankariksi nousi Ilveksen kapteeni Eemeli Suomi, joka sytytti 2-1-osumallaan Hakametsän hurmokseen.

Kerho osuu ensin

Ilves aloitti Osasto 41:n komealla tifolla käyntiin saatteleman ottelun hyvin ja painoi pelin HPK:n päätyyn. Väkevästi päädyssä taistellut Joona Ikonen kamppaili parin minuutin kohdalla maalintekopaikan maalin eteen Panu Mieholle, jonka yritys jäi kuitenkin piippuun. Pitkästä aikaa kokoonpanossa ollut Ilves-puolustaja Juha Leimu nousi muutama minuutti myöhemmin siniviivalta ja kilautti terävällä ranteella kiekon tolppaan.

Ensimmäisen mainoskatkon jälkeen vierasjoukkue HPK pääsi myös paremmin mukaan peliin. Erän puolivälin jälkeen Kerho-pakki Markus Niemeläinen punnersi ohi Matt Generousin kohti Ilveksen maalia ja syntyneestä irtokiekosta Jere Innala pääsi viemään vieraat 0-1-johtoon ajassa 11.14. Ilveksen ykkösketju sai pari minuuttia myöhemmin hyvän pyörityksen Kerhon alueelle, mutta kotijoukkueen viime aikojen tehottomuus jatkui myös HPK-pelin avauserässä ja tauolle mentiin vieraiden maalin johdossa.

Mieho runnoo maalin

Ilves tuli toiseen erään hyvällä ilmalla ja sai luotua heti erän alkuun muutaman paikan, mutta Ilveksestäkin tuttu Antti Karjalainen torjui HPK:n maalilla niin Teemu Lepauksen kuin Toni Henttosenkin yritykset. Ilves-valmennus on vaatinut pelaajiltaan maalin edustalla menemistä ja Panu Mieho noudatti tätä ohjetta. Ilves-sentteri punnersi päädystä maalille ja survoi tahtomaalilla Ilveksen tasoihin ajassa 25.27. Maalin jälkeen Mike Halmo ja Teemu Rautiainen pääsivät paikkoihin, mutta 13 kertaa erässä torjunut Karjalainen oli tiellä.

Ottelun ensimmäinen rangaistus tuli ajassa 28.51, kun Ilves-puolustaja Olli Vainio lähti kaksiminuuttiselle estämisestä. Ilveksen alivoima oli hyvää ja muutamat Kerhon yritykset Lukas Dostal Ilveksen maalilla torjui varmasti. Ilves pääsi erän puolivälin jälkeen kahdesti ylivoimalle, kun Otto Paajanen istui kaksiminuuttiset koukkaamisesta ja kampituksesta. Ilves sai ylivoiman pyörimään, mutta todelliset huippupaikat jäivät vähiin ja erätauolle lähdettiin lukemista 1-1.

Kapteeni ratkaisee

Ilves joutui kolmannen erän alussa alivoimalle Matt Generousin jäähyn myötä. Kotijoukkue pelasi vajaamiehisenä kuitenkin mallikkaasti ja numerot säilyivät muuttumattomina. Jäähyn jälkeen Lukas Dostal aiheutti Ilves-kannattajille sydämen tykytyksiä hukkaamalla maalin takaa kiekon Miro Ruokoselle. Dostal kuitenkin kimposi tilanteessa salamana takaisin maalinsa edustalle ja jätti avopaikkaan päässeen Kerho-hyökkääjän nuolemaan näppejään.

Erän ensimmäinen puolisko oli Kerhopainotteista, mutta jälkimmäistä kymppiä hallitsi Ilves. Juha Leimu pelasi hyökkäyspäässä rohkeasti ja lopulta irtokiekko pomppi maalin eteen Juhani Tammiselle, joka ei kuitenkaan onnistunut. Hetkeä myöhemmin Mike Halmon rystysyöttö tavoitti Matt Generousin, mutta Ilves-pakin veto pysähtyi Antti Karjalaisen patjaan. Sama lopputulos oli vähän myöhemmin tekopaikkaan päässeen Nikolas Matinpalon yrityksessä.

Peli venyi lopulta jatkoajalle asti. Kolme vastaan kolme pelissä kiekonhallinta vaihteli joukkueelta toiselle, mutta varsinaiset huippupaikat jäivät vähiin. Jatkoajan viimeisellä minuutilla Ilves-kapteeni Eemeli Suomi nousi vahvasti hyökkäysalueelle ja malttoi vielä harhauttaa, ennen kuin räväytti terävällä ranteella Hakametsän hurmokseen ajassa 64.31. 2-1-voittomaaliin syöttöpisteen merkkasi Nikolas Matinpalo.


Runkosarjan viimeinen kotiottelu Ilves-Lukko torstaina 14.3. Tervetuloa!

Lisää aiheita

23.7.2019 / Uutinen

NHL-sopimuksen tehnyt Lassi Thomson pelaa ensi kaudella Ilveksessä

Toukokuun alussa 2+1-vuotisella sopimuksella Ilvekseen palannut puolustaja Lassi Thomson, 18, teki viime viikolla kolmivuotisen tulokassopimuksen NHL-seura Ottawa Senatorsin kanssa. Tulevalla kaudella puolustajalupaus nähdään kuitenkin kasvattajaseuransa...

LUE LISÄÄ


15.7.2019 / Uutinen

Ilves-päivä Särkänniemessä keskiviikkona 21. elokuuta

Tule Sinäkin viettämään Ilves-päivää Särkänniemeen keskiviikkona 21. elokuuta ja näe tuoreet jalkapallon Cup-mestarit ja ensi kauden jääkiekkojoukkue! Edustusjoukkueiden pelaajat toimivat laitekavereina, luvassa kaverikuvia ja nimmareita....

LUE LISÄÄ


12.7.2019 / Uutinen

Alumni All Star -tapahtuma kerää kiekkotähdet Lahteen

Liiga Alumni ja Alumnin Tukisäätiö järjestävät kolmatta kertaa Alumni All Star -tapahtuman. Tällä kertaa tähtiloistetta isännöi Lahden Isku Areena 16.8.2019. Suomalaisten NHL-pelaajien Alumni on koonnut...

LUE LISÄÄ


1.7.2019 / Uutinen

Kausikorttilaisille veloituksetta kaulahuivi Ilves-Kaupasta

Kiitoksena kausikortin tilaamisesta ja sitoutumisesta tulevan kauden tarinaamme Ilves tarjoaa kauden 2019-2020 kausikorttilaisilleen veloituksetta Ilves-kaulahuivin. Huivi on noudettavissa Tampereella osoitteessa Kaupinkatu 40 sijaitsevasta Ilves-Kaupasta heinäkuun...

LUE LISÄÄ