1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Kärpät jatkoi erinomaisesti pelanneen Ilveksen alakuloista alkukautta

Kärpät jatkoi erinomaisesti pelanneen Ilveksen alakuloista alkukautta

Markus Mesiä

Kautensa kolmella tappiolla aloittanut Ilves lähti tavoittelemaan ensimmäisiä pisteitään Hakametsässä Kärppien isäntänä. Erinomaisesti taistelleet tamperelaiset eivät saaneet hallinnastaan huolimatta palkintoa, vaan oululaiset nappasivat täyden pistepotin 1-3-voitollaan.

Tyly alku ei lannistanut

Ilveksen verkot ovat pöllynneet avauskierroksilla turhankin ahkerasti, joten viime keväänä fanien sydämiin itsensä pelanneen Lukas Dostalin paluuta on odotettu vesi kielellä. Tsekkiläistorjujan paluu Anaheim Ducksin leiriltä sai kuitenkin synkimmän mahdollisen alun. Tamperelaisten mainion yrityksen jälkeen vastahyökkäykseen lähtenyt Janne Pesonen rysäytti Kärpät johtoon vain 48 sekunnin jälkeen. Varsin kaukaa lähtenyt ja suoraan yläkulmaan uponnut rannelaukaus oli Kärppien illan ensimmäinen maalille mennyt kuti.

Dostal sai Ilveksen onneksi kasattua itsensä nopeasti jääkylmän alun jälkeen. Ensimmäisen laukauksen jälkeen kiekot tarttuivat patjoihin ja varusteisiin viime keväältä tutulla varmuudella. Myös ensimmäisillä kierroksilla pahasti yskinyt alivoimapeli osoitti parantumisen merkkejä. Kärpät sai yrittää ylivoimalla kahdesti, mutta laadukkaatkaan paikat eivät tuoneet tulosta.

Vaikka avauserä oli oululaisten hallinnassa, myös isännillä oli etsikkoaikansa. Erityisesti Kalle Maalahti intoutui tykittämään kiekkoa kohti Patrik Rybarin vartioimaa maalia, mutta Kärpät puolusti maaliaan kiivaasti. Lopulta vieraat selvisivät ilvesläisten rynnistyksestä varsin helposti, joten ensimmäiselle erätauolle siirryttiin oululaisten 1-0-johdossa.

Ilveksen myllytys tuotti tulosta

Keskimmäinen parikymppinen oli Ilveksen suvereenia näytöstä. Ilves sai otteen jo ensisekuntien aikana, kun Mika Pyörälä otti turhan hyökkäyspään jäähyn. Tamperelaisten hallinta ja myllytys tuotti laatupaikkoja liukuhihnalta, mutta tulosta ei meinannut millään kuitenkaan tulla. Takaa-ajon piina päättyi dominoinnin jälkeen yllättäen, kun oululaisten kultakypärä Shaun Heshka tupeksi kiekon kanssa omalla alueellaan. Joona Ikonen pääsi yksin Rybaria vastaan, ja vaikka ensimmäinen yritys ei tuottanutkaan tulosta, irtokiekko upposi vääjäämättömästi tyhjään maaliin.

Hakametsän lehtereillä ei tyydytty tasoitukseen, vaan kotiyleisö ja -joukkue haki vimmatusti lisäosumia. Ilves pääsi yrittämään toisessa erässä peräti kolmesti ylivoimalla, mutta näistä yksikään ei tuottanut tulosta.

Ilves sai kuitenkin 35 minuutin kohdalla jääkylmän suihkun niskaansa, kun Kärpät siirtyi Otto Karvisen puolihuolimattomalla viivalaukauksella 2-1-vierasjohtoon. Osumaa tarkastettiin videolta hyvä tovi ennen hyväksymistä. Vaikka erä oli jo loppusuoralla, kyseessä oli oululaisten erän ensimmäinen laukaus Dostalin maalille. Tsekkiläistorjuja ei siis tälläkään kertaa saanut erän avauskiekkoa napattua. Ensimmäisen parikymppisen tavoin Dostal kuitenkin kasasi itsensä nopeasti takaiskun jälkeen napaten pari tärkeää koppia erän loppuun.

Yskähdellyt ylivoima ei tuonut tasoitusta

Päätöserässä taisteltiin pisteistä tasaväkisesti. Siinä missä Ilves pystyi pitämään pelinsä puhtaana, oululaiset jatkoivat jäähyilyään. Kärpät ottivat illan aikana peräti kuusi jäähyä, mutta tupsukorvat eivät kyenneet näistä rankaisemaan. Jäähyjen ohella tunteet lämpenivät erityisesti Lassi Thomsonin ja Juho Lammikon välillä. Sanaharkat eivät kuitenkaan eskaloituneet juttutuokioita pidemmälle.

Lähimmäs maalia pääsivät Ilvekseltä Thomson ja Maalahti, joiden pommitukset ylivoimalta napsahtivat vain muutaman napsun verran ohi verkoista. Vastaavasti 1-3-osuma oli Ilveksen ylivoiman aikana oli äärimmäisen lähellä Lammikon karatessa läpiajoon. Dostal veti kuitenkin kaksinkamppailusta pidemmän korren.

Illan lopullinen niitti ja samalla Kärppien peräti 15. perättäinen voitto Ilveksestä varmistui pari minuuttia ennen loppusummeria, kun tupsukorvien Jarkko Parikan harhasyöttö päätyi oululaisille. Jesse Koskenkorva pääsi laittamaan pelivälineen pleksistä kimmonneesta irtokiekosta tyhjään maaliin. Kun Ilveksen yritykset ilman maalivahtia eivät tuottaneet tulosta, lähtivät pisteet oululaisten matkaan numeroin 1-3.

Molempien joukkueiden kausi jatkuu heti huomenna vierasottelulla. Kärpät matkaa Jyväskylään, kun taas Ilves mittaa Ässien vireen.

Ilves saa perjantai-iltaan vieraita Oulusta
Hämmentääkö Ilves pataa Porissa?
UUTISET