Milla Mettiäinen

Ensimmäinen erä maaliton

Ottelun alku oli tunnusteleva. Joonas Oden alusti hyökkäykseen nousuja useampaan otteeseen ja vuorostaan Kärpät haastoi Ilvesmaalille voimakkaasti, aiheuttaen lukuisia sekamelskoja maalin edustalle.

Czuczman sai kyseisenlaisessa maalinedustilanteessa mailan kasvoihinsa, josta Antti Kalapudas meni istumaan 2+2 minuuttisen korkeasta mailasta, saatellen Ilveksen ylivoimalle. Ylärimaan kolahti Joona Ikosen viritys ja Les Lancasterin lämäri jysähti maalinedustalle muodostuneeseen sumppuun. Maalia hierottiin tarpeeksi kauan ja lopulta Leo Lööfin lämäri ohitti Blomqvistin. Lööfin osuma kuitenkin hylättiin maalivahdin häirinnästä johtuen. Ilves haastoi maalin hylkäyksen. Tilanne säilyi muuttumattomana ja Henrik Haapala meni istumaan kaksiminuuttista haaston hylkäyksen johdosta.

Erän loppupuoliskolla Henrik Haapalalta nähtiin mielenkiintoinen yksilösuoritus, kun tämä sirklasi ympyrän kuin harjoituksissa konsanaan, tuottaen vedon maalia kohti. Jarkko Parikalta nähtiin myös kaksi oivaa lämäriä maalille, joista toinen ohjautui epäonnekkaasti hieman väärään suuntaan ja toinen tyssäsi maalin edessä pelaajan mailaan.

Marek Langhamerin maalille Kärpät aiheutti useampia pomppukiekkoja, mutta Ilveksellä oli hieman tuuriakin matkassa ja tilanteet pystyttiin hallitsemaan maalittomana.

Kaksi maalia kakkoserään

Kärpät paineisti erän alussa vahvasti Ilves-päädyssä. Yksi kiekko pomppi jo uhkaavasti putkissa ja myöhemmin Kärpät sai syöttökuvioillaan avattua paikkoja, mutta vedot lähti hieman heikonpuoleisesti, eikä laatupaikkoja päässyt syntymään enempää vastustajille.

Ilves pääsi kääntämään peliä, ja lukuisten pomppukiekkojen ottelu sai kuvaavan avausmaalin, kun Tommi Tikan veto maalin edustalta kuulosti siltä, että se olisi kolissut kovaa tolppaan, mutta lopulta Ilves kuitenkin pääsi tuulettamaan 1–0-osumaa. Maalin syöttäjiksi merkittiin Panu Mieho ja Kärppäkasvatti Aku Räty.

Atte Ohtamaa otti erän puolivälissä kiinnipitämisrangaistuksen, kun Ilvespelaaja kaatui hyökkäyspäässä tilanteen seurauksena. Ylivoimaketju Tikka-Kontiola-Haapala viritteli maalintynkiä ja pari hyvää vetoakin syntyi. Kun ylivoimaa oli seitsemän sekuntia jäljellä, voimasuhteet muuttuivat 4 vastaan 4-tilanteeksi. Joona Ikonen sai hyökkäyspäässä maalin takana koukkaamisrangaistuksen, kun Kärppäpuolustaja mätkähti laitaan pikku kamppailun seurauksena. Ilves onnistui alivoimalla pakottamaan vastustajan vetämään kaukaa ja Kärppäylivoima oli tuloksetonta.

Tupsukorvat onnistuivat yllättämään Kärpät totaalisesti, kun Matias Mäntykiven veto nollakulmasta laidan vierestä ohjautui Blomqvistin mailasta maaliin. Kotijoukkue siirtyi 2–0-johtoon ja maalin syöttäjiksi merkittiin Leo Lööf sekä Eetu Tuulola.

Erän toiseksi viimeisellä minuutilla Tommi Kivistö teilasi Tommi Tikan kärppämaalin edessä, ottaen tilanteesta joukkueelleen alivoiman kaksiminuuttisella
kiinnipitämisestä.

Kovaa kamppailua kolmannessa erässä

Erän alkuun jäljelle jäänyt ylivoima kului tuloksettomana ohi, mutta noin minuutin tasakentällisin pelaamisen jälkeen David Rundblad kampitti Eetu Päkkilän, joten Ilvekselle tarjoutui toinen ylivoimamahdollisuus. Julius Junttila pääsi alivoimalla läpiajoon, mutta Marek Langhamer hoiti helpot pois.

Petri Kontiola sai puolestaan kaksiminuuttisen laitataklauksesta. Alivoima hoitui vaivattomasti, mutta kauaa ei tasakentällisistä ehditty nauttimaan, kun Henrik Haapala oli lämmittämässä penkkiä hyökkäyspään kampituksesta.

Kärpiltä ei juurikaan laadukkaita maalipaikkoja nähty, vaikka pelin painopiste olikin jokseenkin Ilveksen puolustuspäädyssä. Ilves suoritti kamppailutilanteissa vahvasti ja puolustus sai pidettyä vetopaikat kaukana. Kuitenkin Kärpät onnistui kaventamaan hieman jopa odottamattomasti. Teemu Turusen maali syntyi maskitilanteesta Julius Junttilan vedosta. Lukemat oli 2-1.

Takaiskusta huolimatta Ilves onnistui luomaan satunnaisia pistohyökkäyksiä. Pelin tempo vaikutti hieman hitaammalta. Ilves sai erän loppuneljänneksellä käännettyä painetta hyökkäyssuuntaan ja Aku Rätykin sai tilaisuuksia käydä näpäyttämässä vanhaa joukkuettaan, mutta vielä jäi vähän piippuun.

Kärpät otti pelin viime minuuteilla vielä aikalisän. Vastustaja otti maalivahdin pois ja Ilveksellä ei kauaa nokka tuhissut, kun Panu Miehon ja Joona Ikosen kahdella yhtä vastaan nousu päättyi Ikosen tyhjiin iskemään osumaan. Ottelu kotijoukkueelle 3–1 ja Panu Mieho jaksoi vielä tavoitella toista osumaa tyhjiin. Tommi Tikka nappasi vielä Ilvekselle yhden alivoiman huitomisrangaistuksen muodossa, kun Tikan maila osui kaverin kultakypärän kasvojen suunnille. Loppulukemat ottelussa 3-1.

Ottelun ratkaisut

Ilveksen toimiva alivoima mahdollisti voiton lukuisista jäähyistä huolimatta. Toisen erän vahva peli ja erän kaksi maalia, sekä vastustajaa parempi maalivahtipeli mahdollisti kolmen pisteen pysymisen Tampereella.

Ilveksen parhaat

Tommi Tikka tarjoili monipuolista osaamista niin alivoimalla, aloituksissa, kuin maalinkin muodossa. Marek Langhamer jatkaa vahvoja otteitaan.