1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Kärkikamppailussa Ilves kohtaa Kärpät

Kärkikamppailussa Ilves kohtaa Kärpät

Milla Mettiäinen
Ilves TI 27.9. klo 18:30 Kärpät

Tiistaina Nokia Arenalla nähdään Liigan kärkikamppailu, kun sarjakärki Ilves saa vieraakseen sarjataulukossa toista sijaa hallinnassaan pitävän kärppälauman Oulusta. Viime keväänä Kärppiä vastaan pelattu puolivälieräsarja oli täynnä kiihkeää kamppailua ja odotettavissa on nytkin kiivastahtinen taisto.

Ilveksen viiden ottelun voittoputki katkesi lauantaina Lahdessa Pelicansin vieraana, ottelun päätyttyä kotijoukkueen 5–1-voittoon, mutta tupsukorvilla on tiistaina oiva mahdollisuus päästä voitonsyrjään jälleen kiinni. Tehtävänä on samalla katkaista Kärppien viiden ottelun voittoputki. Kärpät kohtasivat edellisessä pelissään HPK:n, ja ottelu päättyi oululaisten 4–1-voittoon. Huomionarvoista on, että HPK saapuu myös Ilveksen vieraaksi tämän viikon lauantaina. Ilveksen otteet ovat olleet tähän asti mainioita, sillä kausi on alkanut viidellä voitolla. Ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, kun paikallisväännön jälkeen on tullut ohipeli.

Erikoistilannepelaaminen on keltavihreillä ollut ylävireistä tähän asti, ja joukkueen ylivoimaprosentti on selkeästi Kärppien edellä, kun Ilveksen ylivoimatehokkuus on ollut 22,22 %, Kärpillä vastaavan lukeman ollessa 12,50 %. Alivoima sen sijaan on huomattavasti tasaisempaa, Kärppien alivoiman ollessa 87,50 %, kun Ilveksen alivoima on ollut 85,71 %. Kummankin joukkueen maalilla on nähty vahvaa torjuntaosaamista, kun Marek Langhamer on pelannut jo kaksi nollapeliä. Kärppien ykkösmaalivahti Joel Blomqvist onnistui Langhamerin tavoin Tapparan nollaamisessa.

Ottelutapahtuma

Areenan ovet aukeavat kello 17:00. DJ soittaa musiikkia tapahtuman alusta lähtien ja noin tunti ennen ottelua aulassa alkaa Ilves Pregame. Avausmaaliveikkauksen palkintona on Matias Mäntykiven maila. Uusittu alkushow alkaa kello 18:15! Ottelun päätyttyä aulan valtaa Ilves Aftergame. Luvassa on mm. pelaajahaastattelu sekä ottelun avausmaaliveikkauksen voittajan palkitseminen.

Ottelutapahtuman lisätiedot on luettavissa otteluinfosivulta.


Hyökkääjä Joona Ikonen: ”Haastetaan pakit hyökkäyspäässä ja pysytään kiekossa.”

Joukkueen varakapteeniksi täksi kaudeksi valittu hyökkääjä Joona Ikonen analysoi mennyttä viikonloppua hyvinkin realistisesti: ”Perjantaina pelattiin hyvä peli Tapparaa vastaan, mutta lauantaina nähtiin sitten toinen ääripää. Voitetun paikallispelin jälkeen on monesti vaikeaa lähteä pelaamaan. Ei ollut ensimmäinen kerta, kun tällä tavalla kävi. Menneen murehtiminen ei kuitenkaan auta. Onneksi on huomenna taas uusi peli, joka alkaa puhtaalta pöydältä.”

Oman pelaamisensa Ikonen näkee sujuneen vaihtelevasti. Kaksi maalia kuitenkin on vyölle ehtinyt kertyä. ”Välillä on hyvää peliä, mutta taso on vaihdellut. Keskimäärin voisi sanoa, että on mennyt ihan hyvin. Lauantaina Lahdessa oli kyllä itselläkin vaikeaa.”

Varakapteenin roolissa Joona Ikonen on ehtinyt olla suunnilleen kuukauden. ”Ei se hirveästi mitään muuttanut ole. Ei tarvitse erityisemmin mitään muuttaa tai tehdä, eikä sitä oikein mieti edes. Kiva juttu se kuitenkin on.”

Huominen ottelu Kärppiä vastaan tarjoaa hyvän vastuksen. ”Viime keväästä Kärpät on vahvistunut paljon. Heillä on hyvä kokoonpano. Meidän täytyy laittaa oma puolustus kuntoon, mikä viime peliä lukuun ottamatta onkin ollut kyllä hyvässä jamassa. Hyökkäyspäässä meidän täytyy kyetä haastamaan Kärppien hyvät puolustajat ja pysyä kiekossa. Kun pelataan omilla vahvuuksilla, niin tulee hyvä. Kova joukkue siellä on vastassa.”


2023 jääkiekon MM-kisat – koe MM-kisahuuma VIP-vieraana!
Kärpät kaatuu kotona 3-1
UUTISET