Otteluraportti

Kärpille jälleen niukka voitto Raksilassa

Kärpät-Ilves-neljännesfinaalisarjan kolmas ottelu alkoi tamperelaisittain hyvin, kun Teemu Rautiainen vei Ilveksen johtoon. Toisessa erässä oululaiset nousivat kuitenkin tasoihin, ja kolmannen erän alussa syntynyt Kärppien 2-1-osuma jäi lopulta ottelun voittomaaliksi. Kärpät siirtyi ottelusarjassa 3-0-johtoon.

Rautiainen iskee läpiajosta

Vauhdikkaasti alkaneessa ottelussa Ilveksen ensimmäinen puolittainen paikka tuli hyökkääjänä pelanneelle Juha Leimulle, jonka nopea laukaus pienehköstä kulmasta ei kuitenkaan yllättänyt Kärppien Veini Vehviläistä. Seuraava tilanne puolestaan jo tuotti 0-1-vierasmaalin, kun Arttu Ruotsalaisen läpisyötöstä karkuun päässyt Teemu Rautiainen uitti kiekon näyttävästi sisään Vehviläisen längistä vieden Ilveksen johtoon ajassa 2.56.

Kuudennella minuutilla Niko Peltola ja Juha Leimu pelasivat nopean seinäsyötön, joka tuotti Peltolalle vetopaikan, mutta Vehviläinen ei ollut tällä kertaa yllätettävissä. Parin minuutin päästä Matt Generous pommitti viivasta, mutta maski puuttui ja kärppämaalivahti torjui varmasti. Ilveksen tiiviin puolustuspelaamisen ja hyvä paineistuksen myötä oululaiset joutuivat toimittamaan kiekkoa päätyyn ja hakemaan pyörityksiä päätypelaamisen kautta.

Ajassa 8.43 Kärpät pääsivät ensimmäistä kertaa ylivoimalle, kun Mike Halmolle vihellettiin jäähy poikittaisesta mailasta. Ylivoiman aikana kotijoukkueen paras tilanne tuli Atte Ohtamaalle, mutta Lukas Dostal torjui b-pisteiden välistä lähteneen vedon patjalla.

13. minuutilla Kärppien Jussi Jokinen ampui Ilves-puolustajien keskeltä terävän laukauksen, joka kuitenkin suuntautui päin Dostalia. Playoffs-tyyliin myös taklauksia nähtiin, joista osansa saivat kahden Kärppien pelaajan samanaikaisen taklauksen kohteeksi päätynyt Teemu Rautiainen ja vain kymmenen sekuntia myöhemmin Ilveksen päädyssä Jarkko Parikan painavan niitin alle jäänyt Otto Karvinen.

Kolme ja puoli minuuttia ennen avauserän päätöstä Juhani Tamminen loi itselleen tilaa kulmassa ja pelasi kiekon viivaan Parikalle, jonka vedosta tullutta irtokiekkoa ei kuitenkaan onnistuttu sutimaan sisään. Toiseksi viimeisellä minuutilla Ilveksen hyökkäys kahdella kahta vastaan päättyi Juho Liuksialan yläkulmaa kohti suuntautuneeseen rannelaukaukseen, mutta Vehviläinen teki hyvän räpylätorjunnan. Ensimmäiselle erätauolle mentiin tupsukorvien 0-1-johdossa.

Jokinen tasoittaa

Toisen erän alussa Kärppien Otto Karvinen ajoi suoraviivaisesti kulmasta maalille, mutta hyökkääjän pienestä kulmasta ja läheltä Lukas Dostalia lähtenyt yritys ei yllättänyt 18-vuotiasta tsekkimaalivahtia. Neljännellä minuutilla Tino Metsävainio tarjosi vaarallisen poikittaissyötön Sami Anttilalle, jonka vedon Dostal torjui patjalla. Hetken päästä puolustaja Teemu Kivihalmeelle puolestaan pelattiin vapaa vetopaikka, mutta Dostal teki jälleen hyvän kilpitorjunnan. Minuutin päästä Ilveksen vastahyökkäys vuorostaan tuotti vetopaikan Arttu Ruotsalaiselle, jonka laukauksen Veini Vehviläinen torjui kilvellä päätyverkkoihin.

Erän kahdeksannella minuutilla nähtiin pienestä kulmasta lähteneet yritykset Kärppien Atte Ohtamaalta ja Ilveksen Ruotsalaiselta, mutta 0-1-lukemiin ei tullut muutosta. 20-minuuttisen puolivälissä Topias Haapanen pääsi kulmauksessa irti vartijastaan ja nousi maalille, mutta Vehviläinen torjui etukulmaan suuntautuneen vedon. Toisessa päädyssä Dostal otti seuraavaksi kiinni Shaun Heshkan kovan mutta maskittoman viivalaukauksen.

Hetken päästä Ilveksen toinen maali oli lähellä, kun Topias Haapasen maalille toimittama kiekko kimposi Kärppien puolustaja Mikko Niemelän varusteista tolppaan. Ilveksen johdon kasvamisen sijaan ottelun seuraava maali oli Kärppien 1-1-tasoitus ajassa 33.51. Kultakypärä Ville Leskinen syötti viivasta maalille Atte Ohtamaalle, jonka jatkon Lukas Dostal vielä torjui, mutta Jussi Jokinen onnistui laittamaan irtokiekon sisään maalin edestä.

Oululaisten seuraava iskun paikka tuli Aleksi Heponiemen syötöstä Jari Sailiolle, joka ei kuitenkaan onnistunut jatkamaan pomppivaa kiekkoa kohti maalia. Ilveksen kakkos- ja kolmosketjut saivat perään luotua Kärppien päätyyn hyvän pyörityksen, joka ei silti tuottanut varsinaista tekopaikkaa. Reilut kaksi minuuttia ennen toisen erän loppua Atte Ohtamaan laukaus pomppi vaarallisesti maalilla, mutta verkkoon asti kiekko ei löytänyt. Ilveksen Niko Peltola pääsi myös ampumaan viivasta, mutta Vehviläinen näki kiekon ja torjui räpylällä.

Minuutti ennen taukosummeria Kärppien Aleksi Heponiemi sai vielä reboundista avopaikan, jossa Ilves-kasvatin laukaus nousi puolityhjän maalin yli. Kärpät oli toisessa erässä hallitsevampi osapuoli, ja oululaisten tasoituksen myötä toiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 1-1.

Tiukkaa taistelua loppuun asti

Kolmannen erän alussa Kärppien Teemu Kivihalme pääsi ampumaan vaarallisesti irtokiekosta, mutta puolustajan laukaus heilutti vain maalin sivuverkkoa. Kolmannella minuutilla Mike Halmo nousi keskeltä vetopaikkaan, mutta kanadalaishyökkääjän rannelaukaus ei ohittanut Veini Vehviläistä.

Ottelun kolmas maali syntyi lopulta Kärppien ykkösketjuun paineen tuloksena. B-pisteen sisäkaarelle kiekon saanut Jussi Jokinen laukoi nopeasti, ja Ville Leskinen pääsi ampumaan Lukas Dostalin torjunnasta tulleen irtokiekon sisään. Kärpät siirtyi 2-1-johtoon ajassa 43.37.

Ottelu jatkui tasaisena, eikä Ilveksen avausmaaliin johtaneen tilanteen kaltaisia avopaikkoja nähty. Kahdeksannella minuutilla Ilveksen ykkösketjun painostus tuotti vetopaikan Mark Floodille, jonka laukaus kuitenkin pysähtyi Kärppien hyökkääjä Sami Anttilan blokkiin.

Hieman ennen erän puoliväliä Eero Savilahti pääsi vasemmalta laidalta vetopaikkaan, mutta Veini Vehviläinen sai varusteensa takayläkulmaa tavoitelleen vedon tielle. Perään Teemu Rautiainen nousi siniviivan yli vetopaikkaan ja lähetti puolustajan jaloista terävän kudin, jonka Vehviläinen nappasi kiinni räpylällä. Tuomas Salmelan laukauksen jälkeen Teemu Lepaus puolestaan tavoitteli päädystä lähteneellä syötöllään maalin edessä ollut Joose Antosta, mutta Kärppien puolustus onnistui katkaisemaan.

Jäähyaitioiden ovet aukesivat vasta toista kertaa ajassa 52.47, kun Ilveksen Eero Savilahdelle tuomittiin rangaistus huitomisesta ja Kärppien Aleksi Heponiemelle sukeltamisesta. Tasavajaalla pelattaessa Arttu Ruotsalainen pääsi ohjaamaan Niko Peltolan maalille toimittamaa kiekkoa, mutta peliväline nousi kärppäpelaajan kautta päätyverkkoihin.

Joukkueiden tultua täysilukuisiksi kiekko pomppi Ilves-puolustuksen keskellä Tino Metsävainion lapaan, mutta kärppähyökkääjän veto meni vasemmalta ohi. Ilveksen Teemu Rautiainen puolestaan yritti yllättää Veini Vehviläistä pienestä kulmasta, mutta oululaisten maalivahti torjui etuyläkulmaan suuntautuneen vedon. Mike Halmo loi myös itselleen vetopaikan, josta ei kuitenkaan seurannut tasoitusta.

Ilves käytti aikalisänsä ajassa 58.33, ja kymmenen sekuntia myöhemmin Lukas Dostal otettiin pois maalilta. Ilves pääsi hakemaan tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta Kärpät puolusti tiiviisti. Joona Ikonen pelasi Mike Halmolle paikan maalin kulmalle, mutta Vehviläinen torjui etukulmaan suuntautuneen yrityksen. Hetkeä myöhemmin Ikonen ampui itse laidalta, mutta kiekko ei löytänyt tietään maaliverkkoihin asti.

17 sekuntia ennen loppua Jari Sailio huitoi vetämään pääsemässä olleen Halmon mailan poikki, ja Ilves pääsi vielä pelaamaan kuudella neljää vastaan. Arttu Ruotsalainen kaapi aloitusvoiton Ilvekselle, mutta Teemu Rautiaisen toimitus viivasta maalille katkaistiin, ja kiekko ajautui keskialueelle. Ilves ei enää ehtinyt luomaan tasoituspaikkaa, joten Kärpät otti voiton maalein 2-1. Oululaiset johtavat ottelusarjaa voitoin 3-0.

Seuraava ottelu:

Sarjan neljäs ottelu pelataan keskiviikkona Tampereella. Oheisohjelma alkaa Meijoun bileteltassa klo 16.30, ja ottelu käynnistyy klo 18.30.

Kommentit:

Olli Salo

Joona Ikonen

Toimittaja: Manu Haapalainen, Radio Fun Tampere

Lähde: Salo | Ikonen


4. neljännesfinaali keskiviikkona Hakametsässä. Tule kannustamaan Ilves voittoon!

Ilves-Kauppa

Pistetaulukko

MAALIT
#19 RAUTIAINEN
3
MAALIA

SYÖTÖT
#22 RUOTSALAINEN
5
SYÖTTÖÄ

PISTEET
#19 RAUTIAINEN
7
PISTETTÄ

PLUS/MIINUS
#10 SUOMI
+2
+ / -

RANGAISTUKSET
VAINIONPÄÄ
16
MINUUTTIA

Sarjataulukko

# JOUKKUE O TM PM P
1. Kärpät 60 207 101 137
2. Tappara 60 177 150 108
3. Pelicans 60 199 154 104
4. TPS 60 164 152 103
5. HPK 60 168 147 99
6. HIFK 60 182 169 98
7. Lukko 60 170 165 96
8. Ilves 60 169 170 91
9. SaiPa 60 156 162 88
10. JYP 60 145 155 82
11. Sport 60 182 205 81
12. KalPa 60 153 186 76
13. KooKoo 60 157 197 73
14. Jukurit 60 145 179 67
15. Ässät 60 117 199 47

Lisää aiheita

18.4.2019 / Uutinen

Ilves-Hockey Oy:n toimisto suljettuna pääsiäisenä ja vappuna

Ilves-Hockey Oy:n toimisto on suljettuna pääsiäisen pyhien ajan ja palvelee jälleen tiistaina 23.4. klo 9.00 alkaen. Toimisto on suljettuna myös vappuaattona 30.4. sekä vappupäivänä 1.5.

LUE LISÄÄ


17.4.2019 / Uutinen

Kauden 2019-2020 kausikortit playoffs-optioineen nyt myynnissä!

Ilveksen kauden 2019-2020 kausikortit ovat nyt tilattavissa. Voit hankkia kausikorttisi Ilveksen verkkosivujen lomakkeen, Ticketmaster PRO -sivuston tai Ilves-Hockey Oy:n toimiston kautta ja halutessasi tilata samalla...

LUE LISÄÄ


11.4.2019 / Uutinen

Maria Lohilahti voitti Tampereen Ilveksen tatuoinnin – kisassa yli 25 000 osallistujaa

Intohimoinen Tampereen Ilveksen kannattaja Maria Lohilahti otti liigaseuran tatuoinnin iholleen. – Sydämeni kuuluu Ilvekselle, nyt ja ikuisesti. Kun joukkue voittaa, me ollaan kaikki voittajia. Kun...

LUE LISÄÄ


10.4.2019 / Uutinen

Niko Peltola ja Erik Ahopelto jatkavat Ilveksessä

Ilves on tehnyt puolustaja Niko Peltolan, 28, ja hyökkääjä Erik Ahopellon, 23, kanssa 1+1-vuotiset sopimukset. Tammikuussa vuokrasopimuksella Ässistä Ilvekseen siirtynyt Niko Peltola pelasi loppukauden aikana...

LUE LISÄÄ