1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Kuronen tykitti hattutempun – Ilvekselle jatkoaikavoitto

Kuronen tykitti hattutempun – Ilvekselle jatkoaikavoitto

Mikko Alahäivälä

KooKoon ja Ilveksen välisestä tiistai-illan ottelusta muodostui vaiherikas ja äärimmäisen viihdyttävä kamppailu. Ilves ei johtanut varsinaisella peliajalla kertaakaan, mutta taisteli 3-0- ja 6-4-tappiotilanteista tasoihin ja venytti ratkaisun jatkoajalle. Vieraskannattajien riemuksi 6-7-voittomaalin laukoi tehot 3+1 iskenyt Mikael Kuronen.

Viiden maalin avauserä

Ottelu alkoi kotijoukkueen painostuksella. Avausminuutilla nähtiin KooKoo-puolustaja Emil Kristenseniltä kova laukaus, jonka Markus Ruusu torjui patjalla. Toisen peliminuutin täyttyessä KooKoo sai kiekon jo tolppaan, mutta Ilves selvisi vielä takaiskutta. Seuraava tilanne kuitenkin tuotti kotijoukkueen avausmaalin ajassa 2.54, kun ilvesläisille hyvinkin tuttu Michael Keränen laukoi päädystä kimmonneen kiekon tyhjään maaliin ohi voimattoman Markus Ruusun.

Viidennellä peliminuutilla Ilveksen Eemeli Suomi lähetti oivaltavan syötön maalilla nousevalle Arttu Ruotsalaiselle, mutta 100. runkosarjaotteluaan pelannut hyökkääjä ei saanut kiekkoa haltuun. KooKoo tarjoili vierailleen toisen kylmän suihkun ajassa 5.41, kun Tomi Leivo nousi vasemmalta laidalta maalille ja iski kiekon rystyltä sisään. Karri Kiven ollessa sivussa illan ottelusta peliä johtanut valmentajakaksikko Olli Salo ja Jouko Myrrä päätti käyttää samassa ajassa aikalisän.

Ilveksen kakkosketju hankki seuraavan minuutin pyörityksellään ylivoiman, joka olikin lähellä tuottaa kavennusmaalin. Kiekko liikkui hyvin, ja laukaukset kilahtivat kahdesti tolppaan, mutta lukemat pysyivät 2-0:ssa. KooKoo pääsi ensimmäisen kerran ylivoimalla Eemeli Suomen jäähyn myötä ajassa 12.32. Verkko heilui kolmatta kertaa, kun Toni Kähkösen maalille toimittama kiekko upposi sisään helponlaisesti ajassa 13.42.

Jäähyjä tuli jälleen vuorotellen, kun KooKoon Sami Tamminen ja Ilveksen Juhani Tamminen lähtivät minuutin välein jäähyaitioon. Tasavajaalla pelattaessa Ilveksen Ville Meskanen nousi näyttävästi maalille ja oli lähellä iskeä kavennuksen, mutta Juha Järvenpää onnistui torjumaan. Juhani Tammisen palattua kentälle iski tämä seitsemän sekunnin jälkeen tärkeän 3-1-kavennuksen. Tamminen sai tilaa keskellä ja laukoi ranteella oikeaan alakulmaan ohi Järvenpään ajassa 17.29. Jo katastrofaaliselta näyttänyt erä sai hyvän lopun, kun Ilves iski vielä toisenkin osuman. Arttu Ruotsalainen laukoi terävästi, mutta kiekko kilahti kumpaankin tolppaan – Juho Liuksiala oli kuitenkin terävänä irtokiekossa muuttaen lukemat 3-2:een erän toiseksi viimeisellä sekunnilla.

Kuronen tasoittaa, Newton kuittaa

Toisen erän alkuminuuteilla kotijoukkueen Miikka Pitkäselle avautui avopaikka Ilveksen harhasyötön myötä, mutta KooKoo-hyökkääjän laukaus kolisi plekseihin. Avauserän lopussa alkanut Ilveksen nousu sai jatkoa ajassa 24.08, kun Mikael Kuronen laukoi irtokiekon sisään parista metristä tasoittaen ottelun 3-3:een. Ilves sai mahdollisuuden siirtyä johtoon Michael Keräsen jäähyn aikana, mutta johto-osumaa ei syntynyt, vaikka muutamia teräviä laukauksia nähtiinkin.

Reilut kuusi minuuttia ennen toisen erän loppua Ilves hyökkäsi terävästi, mutta KooKoo-puolustaja onnistui katkaisemaan maalin kulmalle Otto Koivulalle tarkoitetun ratkaisevan syötön. Vain hetken kuluttua edellisestä oli kotijoukkueella vetopaikka, mutta Markus Ruusu torjui terävän laukauksen. Seuranneesta aloitusvoitosta verkko kuitenkin heilui – Jake Newtonin lämäri upposi viivasta ajassa 33.50 siirtäen KooKoon takaisin 4-3-johtoon.

Ilveksellä oli pian paikka tasoitukseen, mutta Joona Koppanen ei onnistunut jatkamaan Juho Liuksialan syöttöä maalin edestä. KooKoon viides maali puolestaan oli lähellä kaksi ja puoli minuuttia ennen erän loppua – Ilves-puolustus ja Markus Ruusu saivat kuitenkin siivottua kiekon maaliviivan tuntumasta. Erän viimeisellä minuutilla Koppanen yritti nopeasti irtokiekosta maalin edestä, mutta veto nousi hieman yli maalin. Myös toisessa päädyssä nähtiin vielä tilanne, kun Ruusu torjui Michael Keräsen vihaisen lämärin. Ilves-puolustaja Olli Vainiolle tuomittiin jäähy huitomisesta ajassa 39.57, joten kotijoukkue tulisi aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla.

Maalisade jatkuu, selkäranka ei katkea

Michael Keräsellä oli erän alussa parikin tilaisuutta viedä KooKoo kahden maalin etumatkalle, mutta viime kaudella Ilveksessä pelannut hyökkääjä ei onnistunut tekemään ylivoimalla illan toista maaliaan. Ilveksen Valtteri Viljanen oli puolestaan lähellä päästä maalin edessä Ville Meskasen vedon reboundiin, mutta KooKoo-puolustus ehti väliin.

KooKoon viides maali näki päivänvalonsa ajassa 43.24. Arto Laatikaisen avaus otti kimmokkeen maalin eteen, josta Keräsellä oli tällä kertaa helppo työ siirtää kiekko verkkoon. Ilves kuittasi osuman nopeasti, kun Mikael Kuronen laukoi Teemu Rautiaisen syötöstä Keräsen tavoin illan toisen maalinsa ajassa 44.19. Kuittaus tuli kuitenkin nopeasti toiseenkin päähän, sillä Jan-Mikael Juutilainen muutti lukemat 6-4:ään ajassa 45.08.

Ilves jatkoi paineen luomista hyökkäyspäähän, eivätkä tiistai-illan maalikarkelot päättyneet vielä tähänkään. Ville Meskanen toimitti kiekon maalille, josta Otto Koivula napautti reboundin sisään pelikellon näyttäessä lukemia 48.11. Vain 36 sekunnin kuluttua kavennusmaalista Ilves nousi jo tasoihin, kun Juuso Pulli tykitti maskin takaa viivasta kauden toisen maalinsa tasoittaen pelin 6-6:een.

Tilanteita nähtiin tasoitusmaalin jälkeenkin. Muun muassa Teemu Rautiaisella oli avopaikka Otto Koivulan poikittaissyötöstä, mutta Ilveksen kultakypärä pyyhki tällä kertaa lumet kiekon päältä. KooKoon Anrei Hakulinen puolestaan nousi vasemmalta puolelta maalille, mutta Markus Ruusu torjui hyökkääjän yrityksen. Ilves-kapteeni Tapio Laaksolla oli myös hyvä paikka reilut viisi minuuttia ennen erän päätöstä, mutta verkkoon asti kiekkoa ei enää varsinaisella peliajalla saatu.

Käsittämätön ottelu sai lopulta ratkaisunsa ajassa 62.23, kun Joona Koppanen teki esityön ja Mikael Kuronen iski illan kolmannen maalinsa varmistaen yläkulmalaukauksellaan Ilvekselle 6-7-jatkoaikavoiton ja kaksi sarjapistettä.

Ottelun ratkaisut:

Ilves oli ensimmäisessä erässä tappiolla lukemin 3-0 ja kolmannessa erässä 6-4, mutta usko säilyi ja joukkue taisteli kummallakin kerralla tasoihin. Erityisen tyytyväinen Ilves ei otteisiinsa voi olla, mutta periksiantamattomuus palkittiin hienolla nousulla voittoon.

Ilveksen parhaat:

Tehot 3+1 takonut Mikael Kuronen oli illan ykköstähti ja samalla historian 78. hattutempun tehnyt Ilves-pelaaja. 19-vuotias Joona Koppanen ja kultakypärä Teemu Rautiainen keräsivät kaksi syöttöpistettä. Joe Piskula ja 6-6-tasoitusmaalin tehnyt Juuso Pulli urakoivat Ilveksen takalinjoilla yli 23 minuuttia.

Kuuntele kommentit (FUN Tampere):

Olli Salo | Mikael Kuronen

 

Viikon avauskamppailu Kouvolassa
Ilveksen ja Foodwestin yhteistyöstä positiivisia tuloksia
UUTISET