Vesa Suonsyrjä

Ilveksen vieraspeliviikonlopun anti jäi köyhäksi kun Lappeenrannassa SaiPa ylsi kahdeksanteen perättäiseen kotivoittoon ja Ilves lähti kotimatkalle tylyt 7-3 loppulukemat turkissaan. Ilveksen osumista vastasivat Eemeli Suomi, Ville Meskanen ja Arttu Ruotsalainen.

SaiPa antaa shokkihoitoa avauserässä

Ottelun ensiminuutilla Urho Vaakanainen ja Roy Radke pääsivät yrittämään maalintekoa ja lopulta paine johti Juuso Pullin rangaistukseen 43 sekunnin kohdalla. SaiPa tarvitsi ainoastaan kymmenen sekuntia ennen kuin kiekko oli maalissa Lasse Lappalaisen onnistuessa maskin takaa ajassa 0:53 ja samassa ajassa jää peittyi pehmoleluista. Maalin jälkeen peli tasoittui. Ilveksen ykkösketjulla oli hyvää painetta, joka kariutui Teemu Rautiaisen rangaistukseen ajassa 6:30. Heti ylivoiman alkuun SaiPalla oli paikkansa, mutta Helenius kesti. Seuraavassa vaihdossa kotijoukke siirtyi onnekkaasti 2-0 johtoon, kun Joni Nikon laukaus ohjautui Olli Vainion blokkausyrityksestä ohi Heleniuksen. Maali syntyi ajassa 7:31 ja samassa ajassa Ilves otti aikalisän.

Ilveksen hyökkäyspelaaminen vaikutti aseettomalle ja SaiPa piti puolustuksen keskustansa tukossa. Ilveksen ensimmäinen paikka tuli noin kolmentoistaminuutin kohdalla, kun Ville Meskasen laukaus kimpoili Joona Koppaselle, jonka laukaus tilanteessa epäonnistui ja kiekko pomppi lopulta ohi maalin. Ajassa 14:38 Santeri Vuoti iski lukemiksi jo 3-0 heppoisella rystykäännöllä. Samassa ajassa Ilves vaihtoi maalille Markus Ruusun.

Ajassa 16:36 Ilves pääsi ylivoimalle, kun David Goodwin otti hyökkäyspäässä turhan rangaistuksen. Ilves piti paineen lähes koko rangaistuksen ajan, mutta huippupaikkoja ei syntynyt kiekonhallinnasta huolimatta. Avauserä oli Ilveksen kannalta murheellinen ja kotijoukkue sai kipeästi tarvittuja onnistumisia pahasti takunneeseen ylivoimapelaamiseensa.

Takaa-ajo tyrehtyy Maalahden 4-1 osumaan

Toisen erän ehdittyä aikaan 22:08 rikkoi Roy Radke Eemeli Suomea keskialueella ja Ilves pääsi toistamiseen ylivomalle. Ylivoima pyörikin mallikkaasti ja huippuvireinen Eemeli Suomi toi Ilveksen kahden maalin päähän lyömällä maalin edustalta Sami Sandellin millintarkan passin sisään ja peli oli 3-1 ajassa 22:51. Toiseksi syöttäjäksi merkittiin Teemu Rautiainen. Hetkeä myöhemmin Otto Koivula oli päästä Jarkko Parikan siniviivaheittoon, mutta Frans Tuohimaa otti kiekon varmasti kiinni. 25 minuutin paikkeilla Ilveksen puolustus kaivoi verta nenästään ja SaiPa päänsi kiekonriistoon, joka johti 100000 euron paikkaan, jossa Jonatan Tanuksella oli tyhjä maali edessään, mutta Markus Ruusu venyi huippupelastukseen.

Juhani Tammisen johdolla Ilves pääsi yrittämään lisäkavennusta, mutta Tuohimaan ohittaminen ei onnistunut. SaiPa loi pitkän mylläkän pelin puolivälin paikkeilla ja Markus Ruusun liikkuminen näytti hankalalle. Tilanteeseen saatiin selvyys, kun Ruusu tuli katkolla vaihtamaan luistintaan josta oli irronnut terä. Karri Kivi kävi tilanteessa todella kuumana vaatien rangaistusta luistimen terän irtoamiseen johtaneesta tilanteesta. Samassa ajassa 29:35 Ilves joutui vaihtamaan Riku Heleniuksen hetkellisesti takaisin maalinsuulle.

Ilves sai hyvän vaihteen päälle erän jälkimmäisellä puoliskolla ja ajassa 32:26 Kalle Maalahti komennettiin rangaistusaitioon. Ylivoima pyöri mallikkaasti, mutta parhaassa tilanteessa Ville Meskasen laukaus epäonnistui täydellisesti. Peli jatkui tasaisena, kunnes Ilveksen hyvä erä sai karvaan päätöksen, kun pahimpaan paikkaan Kalle Maalahti pamautti vastakiekkoon lukemiksi 4-1 ajassa 37:49 päättäen Ilveksen orastavan kirivaihteen. Ilveksen parantuneesta peli-ilmeestä huolimatta toiselle erätauolle kotijoukkueen kolmen maalin karkumatkalla.

Ilves tulee maalin päähän, SaiPa karkaa uudelleen

Kolmannen erän alussa Teemu Rautiainen ja Otto Koivula pääsivät kokeilemaan Tuohimaan virettä, joka oli vähintäinkin riittävällä tasolla. Ilves pääsi kahden maalin päähän, kun ajassa 43:13 Arttu Ruotsalainen pääsi Juho Liuksialan syötöstä läpiajoon ja uitti kavennuksen. Hetkeä myöhemmin SaiPan David Goodwin selvisi huitaisustaan Juuso Pulliin käsittämättömästi ilman rangaistusta.

Ajassa 44:35 Per Savilahti-Nagander sai kaksiminuuttisen kiinnipitämisestä. Ilveksen ylivoima uhkui vaaraa ja kiekko pyöri jo maaliviivalla ennen kuin asia varmistui Ville Meskasen iskiessä kiekon reppuun. Ajassa 46:04 syntyneeseen kavennusosumaan syöttöpisteen sai Teemu Rautiainen. Ainoastaan 34 sekuntia myöhemmin Valtteri Viljanen komennettiin rangaistusaitioon kiinnipitämisestä. Rangaistusta ehti kulua ainoastaan kymmenen sekuntia, kun Arttu Ruotsalaisen blokista tuomittiin kaksiminuuttinen.

SaiPa otti aikalisänsä ja lähti hakemaan kahden miehen ylivoimalla ratkaisua. Kahden miehen ylivoima toimi lähes välittömästi, kun ajassa 47:06 Cody Kunyk iski poikittaissyötöstä SaiPan jälleen kahden maalin johtoon. Kotijoukkue pääsi jatkamaan ylivoimalla lähes täyden ajan, mutta Ilves selvitti jälkimmäisen rangaistuksen. Ilveksen kiri katkesi lopullisesti, kun Joni Nikko karkasi Cody Kunykin hyvästä syötöstä ja iski taululle tylyt lukemat 6-3 ajassa 54:05.

Ilveksen viikonlopn nöyryytyksen kruunuksi Saipa pyöritti ottelun lopussa kuin pihapelissä antautunutta Ilves-laumaa. Loppulukemissa 7-3 ei jää selittelyn varaa. Maaottelutauko tuleekin hyvään väliin Ilveksen kannalta.

Ottelun ratkaisut:

– SaiPa sai otteluun huippualun ja sitä kautta Ilves oli heti startista vaikeuksissa. Lopulta Ilves oli läpi ottelun takaa-ajajana.
– Maalivahtipelaaminen kääntyi kotijoukkueelle
– Alivoimapelaaminen maksaa suoraan pisteitä tällä hetkellä

 

Viimeinen ottelu ennen maajoukkuetaukoa
Olli Salon ja Juhani Tammisen sopimuksiin jatkoa
UUTISET