MENUMENU

Otteluraportti

Lappeenrannasta ei tuliaisia

Arno Hämäläinen

Ilveksen vieraspeliviikonlopun anti jäi köyhäksi kun Lappeenrannassa SaiPa ylsi kahdeksanteen perättäiseen kotivoittoon ja Ilves lähti kotimatkalle tylyt 7-3 loppulukemat turkissaan. Ilveksen osumista vastasivat Eemeli Suomi, Ville Meskanen ja Arttu Ruotsalainen.

SaiPa antaa shokkihoitoa avauserässä

Ottelun ensiminuutilla Urho Vaakanainen ja Roy Radke pääsivät yrittämään maalintekoa ja lopulta paine johti Juuso Pullin rangaistukseen 43 sekunnin kohdalla. SaiPa tarvitsi ainoastaan kymmenen sekuntia ennen kuin kiekko oli maalissa Lasse Lappalaisen onnistuessa maskin takaa ajassa 0:53 ja samassa ajassa jää peittyi pehmoleluista. Maalin jälkeen peli tasoittui. Ilveksen ykkösketjulla oli hyvää painetta, joka kariutui Teemu Rautiaisen rangaistukseen ajassa 6:30. Heti ylivoiman alkuun SaiPalla oli paikkansa, mutta Helenius kesti. Seuraavassa vaihdossa kotijoukke siirtyi onnekkaasti 2-0 johtoon, kun Joni Nikon laukaus ohjautui Olli Vainion blokkausyrityksestä ohi Heleniuksen. Maali syntyi ajassa 7:31 ja samassa ajassa Ilves otti aikalisän.

Ilveksen hyökkäyspelaaminen vaikutti aseettomalle ja SaiPa piti puolustuksen keskustansa tukossa. Ilveksen ensimmäinen paikka tuli noin kolmentoistaminuutin kohdalla, kun Ville Meskasen laukaus kimpoili Joona Koppaselle, jonka laukaus tilanteessa epäonnistui ja kiekko pomppi lopulta ohi maalin. Ajassa 14:38 Santeri Vuoti iski lukemiksi jo 3-0 heppoisella rystykäännöllä. Samassa ajassa Ilves vaihtoi maalille Markus Ruusun.

Ajassa 16:36 Ilves pääsi ylivoimalle, kun David Goodwin otti hyökkäyspäässä turhan rangaistuksen. Ilves piti paineen lähes koko rangaistuksen ajan, mutta huippupaikkoja ei syntynyt kiekonhallinnasta huolimatta. Avauserä oli Ilveksen kannalta murheellinen ja kotijoukkue sai kipeästi tarvittuja onnistumisia pahasti takunneeseen ylivoimapelaamiseensa.

Takaa-ajo tyrehtyy Maalahden 4-1 osumaan

Toisen erän ehdittyä aikaan 22:08 rikkoi Roy Radke Eemeli Suomea keskialueella ja Ilves pääsi toistamiseen ylivomalle. Ylivoima pyörikin mallikkaasti ja huippuvireinen Eemeli Suomi toi Ilveksen kahden maalin päähän lyömällä maalin edustalta Sami Sandellin millintarkan passin sisään ja peli oli 3-1 ajassa 22:51. Toiseksi syöttäjäksi merkittiin Teemu Rautiainen. Hetkeä myöhemmin Otto Koivula oli päästä Jarkko Parikan siniviivaheittoon, mutta Frans Tuohimaa otti kiekon varmasti kiinni. 25 minuutin paikkeilla Ilveksen puolustus kaivoi verta nenästään ja SaiPa päänsi kiekonriistoon, joka johti 100000 euron paikkaan, jossa Jonatan Tanuksella oli tyhjä maali edessään, mutta Markus Ruusu venyi huippupelastukseen.

Juhani Tammisen johdolla Ilves pääsi yrittämään lisäkavennusta, mutta Tuohimaan ohittaminen ei onnistunut. SaiPa loi pitkän mylläkän pelin puolivälin paikkeilla ja Markus Ruusun liikkuminen näytti hankalalle. Tilanteeseen saatiin selvyys, kun Ruusu tuli katkolla vaihtamaan luistintaan josta oli irronnut terä. Karri Kivi kävi tilanteessa todella kuumana vaatien rangaistusta luistimen terän irtoamiseen johtaneesta tilanteesta. Samassa ajassa 29:35 Ilves joutui vaihtamaan Riku Heleniuksen hetkellisesti takaisin maalinsuulle.

Ilves sai hyvän vaihteen päälle erän jälkimmäisellä puoliskolla ja ajassa 32:26 Kalle Maalahti komennettiin rangaistusaitioon. Ylivoima pyöri mallikkaasti, mutta parhaassa tilanteessa Ville Meskasen laukaus epäonnistui täydellisesti. Peli jatkui tasaisena, kunnes Ilveksen hyvä erä sai karvaan päätöksen, kun pahimpaan paikkaan Kalle Maalahti pamautti vastakiekkoon lukemiksi 4-1 ajassa 37:49 päättäen Ilveksen orastavan kirivaihteen. Ilveksen parantuneesta peli-ilmeestä huolimatta toiselle erätauolle kotijoukkueen kolmen maalin karkumatkalla.

Ilves tulee maalin päähän, SaiPa karkaa uudelleen

Kolmannen erän alussa Teemu Rautiainen ja Otto Koivula pääsivät kokeilemaan Tuohimaan virettä, joka oli vähintäinkin riittävällä tasolla. Ilves pääsi kahden maalin päähän, kun ajassa 43:13 Arttu Ruotsalainen pääsi Juho Liuksialan syötöstä läpiajoon ja uitti kavennuksen. Hetkeä myöhemmin SaiPan David Goodwin selvisi huitaisustaan Juuso Pulliin käsittämättömästi ilman rangaistusta.

Ajassa 44:35 Per Savilahti-Nagander sai kaksiminuuttisen kiinnipitämisestä. Ilveksen ylivoima uhkui vaaraa ja kiekko pyöri jo maaliviivalla ennen kuin asia varmistui Ville Meskasen iskiessä kiekon reppuun. Ajassa 46:04 syntyneeseen kavennusosumaan syöttöpisteen sai Teemu Rautiainen. Ainoastaan 34 sekuntia myöhemmin Valtteri Viljanen komennettiin rangaistusaitioon kiinnipitämisestä. Rangaistusta ehti kulua ainoastaan kymmenen sekuntia, kun Arttu Ruotsalaisen blokista tuomittiin kaksiminuuttinen.

SaiPa otti aikalisänsä ja lähti hakemaan kahden miehen ylivoimalla ratkaisua. Kahden miehen ylivoima toimi lähes välittömästi, kun ajassa 47:06 Cody Kunyk iski poikittaissyötöstä SaiPan jälleen kahden maalin johtoon. Kotijoukkue pääsi jatkamaan ylivoimalla lähes täyden ajan, mutta Ilves selvitti jälkimmäisen rangaistuksen. Ilveksen kiri katkesi lopullisesti, kun Joni Nikko karkasi Cody Kunykin hyvästä syötöstä ja iski taululle tylyt lukemat 6-3 ajassa 54:05.

Ilveksen viikonlopn nöyryytyksen kruunuksi Saipa pyöritti ottelun lopussa kuin pihapelissä antautunutta Ilves-laumaa. Loppulukemissa 7-3 ei jää selittelyn varaa. Maaottelutauko tuleekin hyvään väliin Ilveksen kannalta.

Ottelun ratkaisut:

– SaiPa sai otteluun huippualun ja sitä kautta Ilves oli heti startista vaikeuksissa. Lopulta Ilves oli läpi ottelun takaa-ajajana.
– Maalivahtipelaaminen kääntyi kotijoukkueelle
– Alivoimapelaaminen maksaa suoraan pisteitä tällä hetkellä

 


Ilves kohtaa maajoukkuetauon jälkeen 14.11. Hakametsässä Oulun Kärpät. Tervetuloa kannustamaan kotijoukkuetta!

Ilves-Kauppa

Pistetaulukko

MAALIT
#48 ANTONEN
9
MAALIA

SYÖTÖT
#75 LEPAUS
14
SYÖTTÖÄ

PISTEET
#75 LEPAUS
20
PISTETTÄ

PLUS/MIINUS
#57 PARIKKA
+14
+ / -

RANGAISTUKSET
#57 PARIKKA
34
MINUUTTIA

Sarjataulukko

# JOUKKUE O TM PM P
1. Kärpät 20 62 25 48
2. TPS 19 54 34 41
3. Tappara 20 54 52 33
4. SaiPa 20 56 54 33
5. HPK 20 52 46 32
6. Ilves 18 58 46 30
7. Pelicans 19 54 44 30
8. KooKoo 20 60 62 30
9. Sport 19 56 66 29
10. HIFK 19 56 55 28
11. Jukurit 20 49 51 28
12. Lukko 20 53 68 24
13. KalPa 21 44 68 22
14. JYP 19 48 56 18
15. Ässät 20 38 67 15

Lisää aiheita

13.11.2018 / Video

Lätkäehtoo: Kiakkomakasiini – Osa 11 (Mauno Ahonen & Jukka Emil Vanaja)

Lätkäehtoon Kiakkomakasiini tulee perkaamaan kuluneen kuukauden puhuttavimmat tilanteet ja syväluotaa ilmiöt pintaa syvemmältä. Menneen kuukauden lisäksi studio-isäntä Mauno Ahonen ja dominoiva...

LUE LISÄÄ


13.11.2018 / Otteluennakko

Liiga jatkuu tauon jälkeen – Ilves käy Lukon kimppuun Hakametsässä

Maaottelutauko on ohi ja Ilveksen matka kaudella 2018-19 jatkuu keskiviikkona Lukkoa vastaan Hakametsässä. Jatkuuko kärkikahinoissa koko kauden viihtyneen Ilveksen hyvä vire...

LUE LISÄÄ


13.11.2018 / Uutinen

Ilveksen Juhani Tamminen pelaa Aku Ankan joukkuetta vastaan – miten pelissä käy?

Liiga ja Sanoma Media Finland julkaisevat joulukuussa yhteistyössä jääkiekkoaiheisen Aku Ankka -lehden erikoisnumeron. Lehden kansi on räätälöity jokaiselle Liiga-joukkueelle erikseen, ja...

LUE LISÄÄ


12.11.2018 / Haastattelu

Kapteeni Eemeli Suomi palaa kaukaloon keskiviikkona

Ilveksen kapteeni Eemeli Suomi palaa keskiviikkona kaukaloon intoa puhkuen toivuttuaan 6.10. Pelicans-kamppailussa saamastaan tällistä. Loukkaannuit Mikko Kousan taklauksesta ottelussa Pelicansia vastaan...

LUE LISÄÄ