Elina Kuivalainen

Ilves sai tiistai-illan ratoksi vieraita Kouvolasta. Pelistä oli odotettavissa tasainen vääntö, jonka lopputulosta oli vaikea ennustaa ennakkoon. Hyvin kauden aloittanut KooKoo sai nöyrtyä Ilvekselle lukemin 4-3.

Ilves vie avauserässä

Ilves sai pelin pelin hallinnan heti erän alussa KooKoon paineistuksesta huolimatta ja minuutin kohdalla Mikael Kurosella oli paikka iskeä kiekko ensimmäisen kerran KooKoo maaliin. KooKoo puolestaan sai ensimmäiset kunnon maalipaikkansa erän toisen minuutin kohdalla, jolloin nähtiin myös Antti Lehtosen ensimmäiset kunnon torjunnat. Hetki KooKoon paikoista ja KooKoo päädyssä Teemu Lepauksella oli paikka nokikkain KooKoo-maalivahti Juha Järvenpään kanssa, mutta Järvenpää sai mailallaan torjuttua kiekon ilmaan.

Ajassa 04:46 KooKoon Sim Liivik koukkasi itsensä kakkoselle. KooKoon Toni Kähkösellä oli hyvä paikka alivoimalla, mutta Lehtonen sai juuri kurotettua patjansa kiekon tielle. Ilvekselle sateli hyviä maalipaikkoja sekä ylivoimalla että heti ylivoiman jälkeen, mutta kiekkoa ei saatu millään edes avopaikoista maaliin.

Vihdoin monen yrityksen ja pyörityksen jälkeen Arttu Ruotsalainen kaapi kiekon itselleen hyökkäyssiniviivalta ja teki itselleen paikan iskeä kiekko sisään Järvenpään edestä maalin vasemmalta kulmalta, syöttäjinä toimivat Eemeli Suomi ja Jarkko Parikka. Ilves 1-0 johtoon ajassa 8.17.

Kun erää oli ehditty pelata reilu 10 minuuttia, passitettiin Valtteri Viljanen jäähyaitioon kampituksesta. Ylivoiman alettua KooKoo menetti kiekon ja Ilves lähti rohkeasti hyökkäämään alivoimalla, saaden jälleen yhden hyvän maalipaikan, mutta maali jäi uupumaan. KooKoo sai kuvionsa kuntoon, kun jäähyä oli jäljellä 40 sekuntia. Kiekko pelattiin parilla syötöllä Jake Newtonille, joka iski kiekon kivuttomasti ohi Lehtosen. Kookoon tasoitus ylivoimalla 1-1.

Kun erää oli jäljellä reilu neljä minuuttia, Ilveksen pelaajat haparoivat omalla alueellaan antaen oivan maalipaikan KooKoolle. Lehtonen kuitenkin kesti ja puolustus hoiti loput, eikä takaiskua päässyt syntymään. Heti KooKoon tilanteen jälkeen peli oli jälleen KooKoo päädyssä. Jälleen tilanteen tasalla oli Ilveksen kolmoakenttä, jossa Eemeli Suomen ja Juho Liuksialan alustamana Arttu Ruotsalainen pääsi ujuttamaan kiekon Järvenpään längistä sisään. Ilves 2-1 johtoon. Näistä lukemista siirryttiin erätauolle.

Toinen erä Ilveksen ykkösen

Toisen erän kolmannella minuutilla Ilveksellä oli oiva paikka iskeä lisäosuma, mutta kiekko lipui ohi KooKoon maalin. Kyseisen tilanteen jälkeen KooKoon Emil Kristensen passitettiin jäähylle koukkaamisesta ja Ilves pääsi ylivoimalle. Lähimpänä maalia kävi tolppaa kilauttanut Valtteri Viljanen. Juuri kun joukkueet olivat tulleet täysilukuisiksi sai Järvenpää näyttää kuinka oranssinutun räpsäkäsi toimii.

Välissä mentiin hetki tasaisesti päästä päähän, eikä kumpikaan päässyt kunnon maalipaikoille. Tasaisen pätkän jälkeen Ilves otti jälleen pelin hallinnan ja pääsi pyörittämään KooKoo päätyyn, mutta laukaukset tyssäsivät lähinnä blokkaaviin pelaajiin.

Ajassa 35:29 Ilveksen ykköskenttä pääsi vihdoin näyttämään myös kyntensä ja rakensi hienon järjestelmällisen maalipaikan Teemu Rautiaiselle, jolla oli helppo työ iskeä pienen maskin takaa maalin oikealta kulmalta kiekko maaliin ohi Järvenpään. Ilves 3-1 johtoon ajassa 35.29. Erän loppuun KooKoo pääsi vielä yrittämään kavennusta, mutta Lehtonen seurasi peliä silmä tarkkana ja oli patjansa kanssa kiekon tiellä.

Peli pysyi kasassa koko 60 minuuttia

KooKoolla oli tiukka tilanne heti kolmannen erän alussa, mutta Lehtonen sai muurattua jalallaan maalin vasemman kulman kiinni, eikä KooKoo onnistunut saamaan kiekkoa Ilves maaliin. KooKoo sai kuitenkin pidettyä paineen Ilves alueella ja Arttu Pelli onnistui kaventamaan ajassa 41.57.

KooKoon kavennuksen jälkeen pelin hallinta siirtyi jälleen Ilvekselle. Lopulta pitkän paineistuksen ja pyörityksen jälkeen kiekko saatiin hakattua väkisin KooKoon maaliin, kun Mikael Kuronen lakaisi kiekon verkkoon ajassa 44.42.4-2-maalin jälkeen Ilves pääsi muutamaan kertaan kokeilemaan ylivoimalla, mutta hyvä pyöritys ei tuottanut tulosta.

Erän lopussa pelin painopiste oli Ilves päädyssä, mutta peliä siivittivät lukuisat vihellykset milloin mistäkin. KooKoo jauhoi erän kolme viimeistä minuuttia ilman maalivahtia ja onnistui lopulta kaventamaan pelin, kun erää oli jäljellä enää alle kaksi minuuttia.KooKoo haki vielä loppuun asti tasoitusta, mutta Lehtonen piti huolen, ettei kiekko päässyt enää uppoamaan Ilves maaliin. Ilvekselle tärkeääkin tärkeämpi ensimmäinen kolmen pisteen voitto lukemin 4-3.

Karri Kiven mietteet ottelusta:

”Erittäin hyvä lätkämatsi kaikessa kokonaisuudessaan. KooKoo on kyllä todella vaarallinen koko ajan, joten siihen nähden oon tosi tyytyväinen tulokseen ja voittoon. Myös meiltä erittäin vahva peli ja varmaan kauden tasapainosin tähän mennessä. Lehtonen pelasi huippupelin maalilla.

Meillä on ollut tähän mennessä liian monta, jotka ei ole edes pelanneet tasollaan saati sitten ylittäneet ittensä, niin pikku hiljaa jengi pääsee siihen omalle tasolleen niin se sitten tietysti mahdollistaa voitonkin.

Suomi-Ruotsalainen-Liuksiala on tosissaan ollut kasassa jo tässä pidempään ja sen toimesta on saaneet tulostakin aikaiseksi hyvällä prosentilla. He myös luo ihan todella paljon paikkoja koko ajan.”

Kaksi maalia iskeneen Arttu Ruotsalaisen mietteet pelistä:

”On paljon vielä petrattavaa, mutta nyt pystyttiin ensimmäisen kerran pitämään koko 60 minuuttia peli kasassa. Tuntu todella hyvältä saada itsekin kaks maalia aikaan, että onhan tossa ollut paikkojakin aiemminkin, mutta nyt vasta ketsuppi pullo aukes. Siinä ekassa maalissa kävi vähän pomppu, et en tiedä koittiko Suomi heittää päätyyn kiekkoa ja sit se pomppi siihen hyvin mulle ja pääsin periaatteessa läpiajosta nostamaan sen etuyläkulmaan. Toinen oli sellanen hyvä suora hyökkäys, Suomi levitti kiekon Liuksialalle laitaan ja sit mä ite painoin vaan maalia kohti ja tuli hyvä syöttö sinne ja siitä oli sitten helppo laittaa sisään.”

Linkit: Huippuhetket (Ruutu)