1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Matias Maccelli iski Ilvekselle jatkoaikavoiton HPK:sta

Matias Maccelli iski Ilvekselle jatkoaikavoiton HPK:sta

Vesa Suonsyrjä

Ilves matkusti tänään Hämeenlinnaan, jossa se kohtasi HPK:n. Värikkäiden vaiheiden jälkeen Ilves nappasi tärkeän voiton Matias Maccellin iskiessä ratkaisun ajassa 64.55, Ilveksen 1-2 voitossa Ilveksen tehopelaaja oli Aleksi Elorinne (1+1).

Avauserässä HPK iskee avausosuman

Ilves aloitti ottelun hyvin ja avauvaihdossa kiekko saatiin jo lähelle maalia, mutta viimeinen ratkaisu jäi puuttumaan. HPK:n maalilla Eetu Laurikainen torjui myös avausminuuteilla Matias Maccellin laukauksen räpylän reunallaan.

Ilveksen hyvä alku ei tuottanut maalia, mutta HPK iski pitkän hyökkäyksen jälkeen ensimmäisestä paikastaan maalin. Ajassa 5.34 syntyneen 1-0 osuman ohjasi maaliin Santtu Hakanen, joka sai hyvän syötön Elmeri Eroselta. Teemu Väyrynen pääsi hetkeä myöhemmin hakemaan tasoitusta hyvän riiston jälkeen, mutta Laurikainen torjui.

HPK:n Eemeli Räsänen taklasi poikittaisella mailalla Eemeli Suomea ajassa 8.40 ja Ilves pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle. Ilves pyöritti hyvin koko rangaistuksen ajan, mutta aivan huippupaikat jäivät syntymättä.

Avauserässä peli oli hyvin tasaista ja huippupaikkoja ei nähty kummassakaan päässä. Eetu Mäkiniemi joutui venymään erän loppupuolella isoon torjuntaan, kun Otto Latvala pääsi yrittämään saatuaan hyvän syötön ja päästyään nokikkain Mäkiniemen kanssa.

Toinen erä Laurikaisen näytöstä

HPK aloitti toisen erän hyvällä pyörityksellä, mutta tilanne kuivui Eetu Mäkiniemen potkaistua maalin paikoiltaan. Ajassa 21.30 Roby Järventie sai hyökkäyspäässä rangaistuksen lyötyään Markus Nenosen mailan pois tämän käsistä. HPK pyöritti vaarallisesti, mutta Ilves kesti ja pääsi estämään vaaralliset poikittaissyötöt.

Teemu Lepaus otti kaksi perättäistä 100-0 aloitusvoittoa ja Ville Meskanen pääsi yrittämään, mutta Laurikainen nappasi eleettömiä torjuntoja. Ilves sai luotua paikkoja, mutta myös Matias Maccellin rysty-yritys pysähtyi Laurikaisen hanskaan. Peliin tuli sähköä ja Petri Kontiola oli vapaana Mäkiniemen maalin edessä, mutta käänsi vielä ja tilanne kuivui. Vastahyökkäyksestä Maccelli pelattiin irti, mutta Laurikainen torjui jälleen upeasti.

Molemmissa päissä nähtiin hyviä laukaisupaikkoja, mutta maalivahdit pitivät lukemat entisellään. Teemu Lepauksen hyvän käännön jälkeen Ville Meskasella oli jälleen hyvä paikka, mutta tutuin tuloksin. Samaan seinään pysähtyi myös laidasta hyvään maalipaikkaan noussut Teemu Väyrynen.

Ajassa 37.48 hyökkääjänä tänään pelannut Santeri Airola lähti päättäväiseen syöksyyn ja Markus Kankaanperä rikkoi tätä turhan voimakkasti ja lähti erän ensimmäiselle rangaistukselle. Eemeli Suomi koitti röyhkeillä nousuilla kahdesti, mutta Laurikainen kesti.

Ilveksen hallinnasta huolimatta HPK:n johdossa edettiin myös toiselle erätauolle. Erän torjunnat kuvaavat erää Laurikainen 10 – Mäkiniemi 5.

Ilves tulee tasoihin päätöserässä

Ilves tuli hyvin päätöserään ja loi heti hyvän paikan, kun Tuomas Salmela käänsi maalille, josta Eetu Päkkilä sai kahdesti yrittää ohittaa Laurikaista. Ilves pelasi vahvaa kiekkoa, mutta Laurikainen selvitti yritykset.

Lopulta Ilves tarvitsi tuuria, että Eetu Laurikaisen taakse ja tämän yli kahdensadan minuutin nollaputki saatiin katkaistua. Ajassa 49.20 syntynyt 1-1 tasoitus syntyi kiekon kierrettyä Santeri Airolan ja Antti Saarelan kautta Aleksi Elorinteelle, jonka laukaus kimposi peittävän puolustajan mailasta HPK-puolustaja Santeri Lukan kypärän kautta sisään.

Ilveksen johtomaali oli lähellä hetkeä myöhemmin, kun hyvän ottelun pelannut Teemu Lepaus haastoi ja laukoi ja pääsi paluukiekkoon Laurikaisen ollessa vielä kaukana, mutta jatkolaukaus pysähtyi puolustajan housuihin. Ilveksen ykkösketju loi hyvän paineen hyökkäyspäässä ja Santeri Lukka joutui rikkomaan Eemeli Suomea ja Ilves pääsi kolmatta kertaa ottelussa ylivoimalle ajassa 53.34.

Eetu Päkkilä pääsi kahdesti laukomaan sydämensä kyllyydestä, mutta Laurikainen kesti. Ykkösylivoimakin sai kuvion pyörimään, mutta ilman tulosta. Ilves oli paljon kiekossa ottelun kääntyessä kohti loppuaan. Tämä palkittiin neljännellä ylivoimamahdollisuudella, kun Petri Kontiola taklasi irti laidasta ollutta Kalle Maalahtea 2+10 minuutin arvoisesti ajassa 58.19.

Ilveksen etsikkoaika oli romauttaa koko ottelun, kun Markus Nenonen karkasi huonosta syötöstä läpiajoon, mutta Mäkiniemi torjui. Saman tilanteen päätteeksi Ilves sai rangaistuksen väärästä vaihdosta ja menetti etsikkoaikansa 23 sekuntia ennen loppusummeria. HPK voitti aloituksen, mutta Tuomas Salmela blokkasi uhrautuvasti laukauksen.

Ilveksen hallinnasta huolimatta ottelun varsinainen peliaika päättyi tasalukemiin 1-1 ja ratkaisua haettiin jatkoajalta.

Matias Maccelli nousee Ilveksen sankariksi

Jatkoaika avattiin kolmella kolmea vastaan, mutta 19 sekunnin pelin jälkeen HPK pääsi hakemaan ratkaisua miesylivoimalla. HPK puristi alivoiman pieneksi, mutta Ilves kesti Mäkiniemen johdolla. Neljällä neljää vastaan jatkettaessa Ilves piti paljon kiekkoa, mutta kunnon paikkoja ei nähty.

Ilveksen ottelu päättyi hurjaan riemunkiljahdukseen, kun Aleksi Elorinne lähti syöksyyn ottelun aivan lopulla ja sai pelattua kiekon maalinedustalle, josta Matias Maccelli iski riemastuttavasti 1-2 voittomaalin viisi sekuntia ennen päätössummeria!

Ilves matkaa Hämeenlinnaan
A crucial overtime win for Ilves
UUTISET