3. Myös kolmas paikalliskamppailu Ilvekselle

Myös kolmas paikalliskamppailu Ilvekselle

Miia Kahila

Tämän kauden kolmas paikallisottelu pelattiin perjantaina Nokia Arenalla, kun Ilves vieraili Tapparan isännöimässä illassa. Ilveksellä oli vyöllään voitot molemmista jo pelatuista paikalliskamppailuista ja voittosuora sai jälleen jatkoa, kun Ilves otti naapurista jatkoaikavoiton lukemin 3-4 ja. (0-1, 2-1, 1-1, 0-1).

Ottelu alkoi paikallispeleistä tutulla tavalla eli hengästyttävällä intensiteetillä. Tilanteita luotiin vauhdikkaasti molemmissa päissä Tapparan ollessa hienoisesti enemmän niskan päällä. Erän ainoasta maalista vastasi kuitenkin Ilves. Petr Kodýtek antaa täydellisen syötön suoraan Šimon Stránskýn lapaan, joka vetää taidokkaasti kiekon Christian Heljangon selän taakse.

Toisen erän alkupuolella Tappara pääsi tasoittamaan ottelun lukemiin 1-1, mutta nopeat käänteet ovat perinteisesti paikallispelien suola ja muutaman minuutin päästä tilanne oli jälleen toinen. Matias Mäntykivi pelasi ylivoimalla kiekon laidasta taidokkaasti viivalle, josta Adam Clendening antoi kiekolle kovaa kyytiä. Verkko heilui keltavihreille toistamiseen ja Ilves siirtyi jälleen johtoasemaan, mutta vain hetkeksi. Erän puolivälissä Tappara palasi jälleen tasoihin ja toiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 2-2.

Kun päätöserää oli pelattu 47:27, meni Tappara ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon. Muttajottakoskakun kyseessä on paikallisottelu, ei ottelua suinkaan oltu vielä taputeltu. Ajassa 53:02 ottaa Tappara erän ensimmäisen rangaistuksensa ja Ilves tekee kuin tekeekin hyvän ylivoimapyörityksen päätteeksi tasoituksen lukemiin 3-3, kun Adam Clendening vetää jälleen viivalta kohti maalia. Ratkaisua ei saatu aikaiseksi varsinaisella peliajalla, joten jännitysnäytelmä siirtyi jatkoajalle.

Jatkoaikaa ehti vanhentua ainoastaan 31 sekuntia, kun Tapparan Petri Kontiola lähti rangaistusaitioon koukkaamisesta ja Ilves sai käteensä ottelun avaimet. Tilannetta ei heitetty hukkaan ja ajassa 61:18 Joona Ikonen ratkaisee maalillaan myös kauden kolmannen paikallisen Ilvekselle.

ILLAN RATKAISU: Muutoin tasaisen ottelun pisti pakettiin Ilveksen onnistumiset erikoistilanteissa. Kolme ylivoimamaalia kelpasi.

Seuraava ottelu: Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 18. marraskuuta, kun Ilves saa vastaansa SaiPan Lappeenrannasta. Ottelu alkaa Nokia Arenalla klo 17:00.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi