Marko Herckman

Ilveksen vaikea marraskuu sai jatkoa KalPaa vastaan. Peliin pirteästi lähtenyt Ilves ei saanut kiekkoa verkkoon lukuisista ylivoimamahdollisuuksista huolimatta ja KalPa vei pisteet Hakametsästä lukemin 0-3.

Ilves pirteä avauserässä

Ilves tuli otteluun raikkaalla ilmeellä ja hallitsi tapahtumia läpi erän. Kotijoukkue pääsi kahdesti ylivoimalle ja varsinkin Ari Gröndahlin jäähyn aikana Ilveksen pakkopeli pyöri hyvin, mutta ilman tulosta. Otto Leskisen kaksiminuuttisen aikana Ilveksellä oli vaikeuksia saada kiekkoa hyökkäysalueelle ja KalPa selvitti tilanteen melko vaivattomasti. KalPan hyökkäykset olivat erän aikana vähissä. Kertaalleen vieraat saivat kiekon pyörimään Ilveksen maaliviivalla, mutta muuten Antti Lehtonen Ilveksen maalilla pääsi helpolla. Ilveksen vahva painostuskaan ei tuottanut tulosta ja toiseen erään lähdettiin maalittomasta tasatilanteesta.

KalPa osuu toisessa erässä

Toiset erät ovat olleet Ilvekselle viime aikoina varsinkin Hakametsässä vaikeita ja sama meno jatkui KalPaa vastaan. Ilveksen avauspelaaminen ei toiminut ja KalPa pääsi pitämään kiekkoa pitkillä hyökkäyksillä Ilveksen alueella. KalPan ensimmäinen paikan tapainen tuotti heti maalin, kun Ilves hukkasi kiekon omalla alueella ja Kai Kantola kaatui kiekon Ilveksen maaliin ajassa 24.13.

Erän puolivälissä Ilves pääsi kolmannen kerran ylivoimalle kun Gröndahl lähti toistamiseen rangaistusaitioon, mutta tälläkin kertaa tulos jäi uupumaan. Kun Ilves oli hukannut omat ylivoimamahdollisuutensa oli KalPan vuoro yrittää miesylivoimalla. Joose Antonen ja Panu Mieho lähtivät vajaan minuutin välein jäähylle, eikä KalPa jättänyt kahden miehen ylivoimaansa käyttämättä. Otto Leskinen pelasi kiekon Mikko Nuutiselle, joka upotti sen ylänurkkaan ajassa 33.58. Ilveksellä oli erässä vielä yksi ylivoimamahdollisuus, mutta pyörityksestä huolimatta maali jäi tulematta ja tauolle lähdettiin KalPan 0-2-johdossa.

KalPa ratkaisee ylivoimalla

Ilves yritti vielä kolmannessa erässä nousta peliin mukaan, mutta järjestelmälliset hyökkäykset jäivät vähiin ja KalPa pelasi tiiviisti oman alueensa keskustaa. Kai Kantolan kampitettua Ilves pääsi kuudennen kerran ylivoimalle, mutta maali jäi jälleen puuttumaan. KalPa puolestaan osui välittömästi Oskari Laaksosen jäähyn aikana, kun Mikko Nuutinen kaapi illan toisen osumansa takatolpalta ajassa 51.02. Ilveksellä oli vielä muutama oivallinen paikka pelin lopussa, mutta Denis Godlan upea torjunta pysäytti Jerry Ahtolan ja Juho Liuksialan laukaus pysähtyi tolppaan. Maalinteon tuska jatkui pelin loppuun asti ja KalPa vei pisteet mukanaan lukemin 0-3.