1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Päätöserän kiri ei riittänyt – Sport vei pisteet mukanaan

Päätöserän kiri ei riittänyt – Sport vei pisteet mukanaan

Marko Herckman

Hakametsässä nähtiin lauantaina kymmenen maalin ilta. Sport karkasi jo neljän maalin karkumatkalle, mutta Ilves nousi kolmannessa erässä maalin päähän. Se ei kuitenkaan riittänyt ja pisteet matkustivat Vaasaan lukemin 4-6. Ilveksen tuore vahvistus Bill Thomas onnistui maalinteossa heti avauspelissään.

Thomas osuu heti

Ilveksen ja Sportin välisen ottelun avauserä oli varsin tasainen. Molemmilla joukkueilla oli omat pienet painostusjaksonsa ja maalintekopaikkansa. Ilveksen tuore hankinta Bill Thomas oli vahvasti esillä ensimmäisessä erässä ketjunsa kanssa. Heti toisessa vaihdossaan Thomas, sekä ketjukaverit Teemu Rautiainen ja Teemu Lepaus painoivat pelin väkevästi Sportin päätyyn. Tästä ei vielä maalia syntynyt, mytta seuraavassa vaihdossa helähti. Ilves pelasi kiekon syvään, josta Lepaus kamppaili sen Rautiaiselle. Rautiaisen syöttö löysi keskustasta Thomasin, joka ensin harhautti pehmeillä käsillä Sport-pelaajan ja sen jälkeen nosti kiekon varmasti rystyltä ylös. Ilves 1-0-johtoon ajassa 7.07.

Kauaa ei Ilves kuitenkaan johtomaalista ehtinyt nauttia. Sport toi kiekon Ilveksen alueelle ja viivasta lähteneen laukauksen jälkeen vaasalaisten Joni Tuulola onnistui laittamaan pelin tasoihin ajassa 7.41. Tasoituksen jälkeen Ilves pääsi ylivoimalle Joel Kivirannan jäähyn myötä. Ilveksen ylivoima pyöri paikoitellen näyttävästi, mutta tehot jäivät uupumaan. Seuraavana oli Sportin vuoro kokeilla ylivoimaa ja se hyödynsikin Juuso Pullin jäähyn erinomaisesti. Ylivoima ehti vanhentua vain 14 sekuntia, ennen kuin Erik Riska pääsi ohjaamaan kotkapaidat 1-2-johtoon ajassa 12.13. Ilves joutui erässä vielä toisenkin kerran alivoimalle, mutta Tapio Laakson rangaistuksen kotijoukkue selvitti mallikkaasti. Ilveksellä oli vielä erässä omat paikkansa. Thomasin ja Rautiaisen yhteinen sävel tuntui löytyvän heti ja Rautiaisella oli muutamakin paikka nostaa Ilves tasoihin. Aivan erän lopulla Arttu Ruotsalainen vapautti komealla poikkikentän syötöllä Otto Koivulan läpiajoon, mutta Mika Järvinen onnistui Sportin maalilla torjumaan Koivulan yrityksen ja tauolle lähdettiin vaasalaisten maalin johdossa.

Heikko toinen erä

Ilveksen toinen erä oli kehno. Jo ensimmäisessä erässä Sport oli paremmalla tunteella mukana pelissä ja toisessa erässä tämä asia vielä korostui. Heti erän alussa Ilves pääsi ylivoimalle, mutta Otto Koivulan tolpassa käynyttä kiepautusta lähemmäksi kotijoukkue ei päässyt. Peli jatkui melko tasaisena puurtamisena, mutta Ilveksen huolimaton kiekollinen pelaaminen ei juuri laadukkaita hyökkäyksiä tuottanut. Ilves sai erässä kaksi rangaistusta. Ensin boksissa kävi Joe Piskula ja sen perään Valtteri Viljanen. Juuri Viljasen vapauduttua jäähyltä Sportin Joel Kiviranta pääsi laittamaan laatan verkkoon ajassa 32.01.

Vaasalaiset onnistuivat vielä toistamiseen toisessa erässä. Ilveksen pakka aukesi liian helposti ja Markus Nenonen pääsi poikittaissyötön jälkeen viemään Sportin 1-4-johtoon ajassa 36.47. Ilves sai erän lopulla vielä oivan kavennusmahdollisuuden. Ensin Sportin William Wrenn löi Teemu Rautiaista poikittaisella takaraivoon ja puolitoista minuuttia myöhemmin Tommi Tikka yritti kiivetä Rautiaisen selkään jäähyn arvoisesti. Ilves pääsi pelaamaan 20 sekuntia kahden miehen ylivoimaa, mutta tulosta ei tullut pakkopeleistä ja tauolle mentiin lopulta vaasalaisten kolmen maalin johdossa.

Kiri ei riitä

Kolmannen erän alku jatkoi toisen erän linjaa. Ilveksen tunnetaso ei ollut riittävä ja kiekon pelaaminen järjestelmällisesti vauhtiin tuotti ongelmia. Lisätuskaa toi Sportin viides maali, jonka Markus Nenonen pääsi pamauttamaan Tommi Tikan voitettua puhtaasi hyökkäyspään aloituksen ajassa 45.22.

Tämän jälkeen Ilves ja Sami Sandellin johtama kenttä löysi kirivaihteen. Eemeli Suomi voitti kiekon kulmauksessa Sandellille, jonka oivallinen syöttö löysi maalin kulmalle nousseen Jarkko Parikan. Puolustajan kauden toinen osuma toi Ilveksen kolmen maalin päähän ajassa 46.36. Vajaa pari minuuttia tästä ja Ilves osui taas – Mark Flood antoi kiekon Sandellille, joka jakoi sen vauhtiin Ville Meskaselle. Meskanen kiersi Sportin maalin ja laittoi vanhanaikaisella lukemiksi 3-5-ajassa 48.18.

Sama ketju oli asialla reilu 20 sekuntia myöhemmin. Valtteri Viljasen avaus löysi Sandellin, joka pelasi kiekon jälleen Meskaselle. Meskasen tulinen rannelaukaus toi Ilveksen maalin päähän ajassa 48.11. Ilves tiivisti kolmeen kenttään ja sai erässä vielä monta hyvää painetta Sportin päätyyn. Enempää osumia kotijoukkue ei kuitenkaan onnistunut tekemään ja Sportin puolustaja William Wrenn ratkaisi ottelun lopullisesti iskemällä 4-6-lukemat tyhjään Ilves-maaliin ajassa 58.13.

Ottelun ratkaisut:

Ilves löysi riittävän sykkeen peliinsä vasta kolmannessa erässä. Siihen asti tehokkaasti pelannut Sport piti kesyn Ilves-lauman poissa maalintekopaikoilta. Vaasalaiset olivat vahvoja molempien maalien edustoilla ja siinä piili yksi ottelun ratkaisuista.

Ilveksen parhaat:

Eemeli Suomi-Sami Sandell-Ville Meskanen ketju antoi Ilvekselle jälleen mahdollisuuden voittoon. 17 minuuttia avauspelissään pelannut yhdysvaltalaishyökkääjä Bill Thomas näytti hyvän pelimiehen merkkejä. Teemu Rautiainen oli paikoitellen ärhäkällä pelipäällä.

Jatkuuko Ilveksen nousuvire?
Hakametsässä väännettiin sunnuntaina hyvähenkinen fanimatsi
UUTISET