3. Paluumuuttajat maalinteossa Ilveksen kauden avauksessa

Paluumuuttajat maalinteossa Ilveksen kauden avauksessa

Marko Herckman

Ilves pelasi perjantai-iltana Tapparan vieraana Decens Tampere Cupissa kauden ensimmäisen ottelunsa. Hyvä alku ja loppu riittivät tällä kertaa harmittavasti vain maalin tappioon kun Tappara oli vahvempi lukemin 4-3. Ilveksen paluun tehneet Jerry Laakso ja Eero Savilahti onnistuivat heti maalinteossa.

Ottelun alun näkyvin pelaaja oli Teemu Lepaus. Viekas Ilves-hyökkääjä pääsi yrittämään ensin itse muutamaan otteeseen maalintekoa, ennen kuin löysi maistuvalla passilla maalin takaa takatolpalle nousseen Topias Haapasen. Haapanen laittoi kiekon varmasti verkkoon Lepauksen passista ja vei Ilveksen 1-0-johtoon ajassa 5.56. Riku Helenius sai olla Ilveksen maalilla suhteellisen rauhassa avauserässä. Helenius torjui Tomas Zaborskyn läpiajon, mutta muutama minuutti myöhemmin Tapparan kapteeni Kristian Kuusela pääsi nostamaan kiekon verkkoon ylivoimalla. Erätauolle mentiin kuitenkin Ilveksen johdossa kun avausmaalissa toisena syöttäjänä ollut Jerry Laakso laukoi kiekon siniviivalta ohi Christian Heljangon. Neljän vuoden Pohjois-Amerikan reissultaan kasvattajaseuraansa palanneen Laakson maalissa syöttäjinä toimivat Juhani Tamminen ja Joona Ikonen.

Hyvän ensimmäisen erän jälkeen toinen erä oli Ilvekselle vaikea. Helenius selvitti ensin Niko Ojamäen läpiajon ja vielä siitä seuranneen jälkitilanteenkin, ennen kuin Matti Järvinen pääsi nostamaan kiekon yli jäässä olleen Ilves-maalivahdin ajassa 22.35. Tappara pääsi karkaamaan muutamaa minuuttia myöhemmin johtoon, kun Ilves vaihtoi alivoiman jälkeen liian innokkaasti ja Tomas Zaborsky pääsi laittamaan kiekon reppuun kahden miehen ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Zaborsky osui erässä vielä kertaalleen ja kotijoukkueena pelannut Tappara lähti toiselle erätauolle 4-2-johdossa.

Ilves painosti kolmannessa erässä, mutta tekopaikoille pääseminen oli vaikeaa. Erän puolivälissä Juho Liuksiala pelasi kiekon vauhtiin Eero Savilahdelle, joka ampui lujalla rannelaukaukselle kiekon Heljangon hanskakäden ylänurkkaan tuoden Ilveksen maalin päähän. Ilveksellä oli vielä lopussa ilman maalivahtia pelatessa pari maukasta paikkaa, mutta kiekkoa ei saatu maaliin asti ja Tappara voitti ottelun 4-3.

Ilves pelaa huomenna Decens Tampere Cupin pronssiottelussa Pelicansia vastaan kello 14.00.