2. Uutinen
  3. Paluun Hakametsään kruunasi Málekin nollapeli – IFK kaatui 4-0

Paluun Hakametsään kruunasi Málekin nollapeli – IFK kaatui 4-0

Ilves.com

Perjantai-ilta tarjosi Ilves-kannattajille hallin täydeltä nostalgiaa, kun joukkue teki paluun legendaariseen Hakametsän jäähalliin. Vastustajana kohdattiin jälleen Helsingin IFK, jonka Ilves kaatoi edellispäivän harjoitusottelussa Porvoossa lukemin 1-3. Täynnä tunnelmaa ollut kamppailu Hakametsässä päättyi Ilveksen 4-0 (1-0, 0-0, 3-0) voittoon Jakub Málekin torjuessa nollapelin.

Paluu Hakametsään sai arvoisensa alun, kun Osasto 41 laukaisi ottelun alussa konfettitykkinsä ja aloitti läpi ottelun kestäneen dynaamisen kannustuksensa.

Ensimmäisessä erässä nähtiin muutamia hienoja maalipaikkoja, joista Matias Mäntykiven pujottelu IFK-puolustuksen läpi kohti maalia sai yleisön huokailemaan ihastuneena. IFK pääsi myös maalipaikoille, mutta ne tyrehtyivät terävän rauhallisesti pelanneeseen Ilveksen maalivahti Jakub Málekiin. Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi Joona Ikonen, joka vei Ilveksen 1-0 johtoon ajassa 16.06.

Ilves jatkoi varmaa syöttöpeliään toisessa erässä ja syötöt napsuivat lapoihin hyvällä prosentilla luoden lukuisia vaarallisia maalipaikkoja vierasjoukkueen päähän, mutta IFK:n maalia vartioinut Niko Hovinen oli kuitenkin hereillä. Erän loppupuolella Helsingin IFK sai luotua painetta Ilveksen alueelle, mutta Ilves-puolustus tuki mallikkaasti maalivahtiaan ja erä päättyi maalittomana.

Kolmannessa erässä IFK sai ajoittain pelin hallintaansa, mutta Ilves-puolustus teki töitä hyvällä sykkeellä. Erän puolivälissä Ilves pääsi harjoittelemaan ylivoimaa, joka tuotti tulokseksi illan toisen Ilves-osuman Joona Ikoselle. Kovin kauaa ei yleisön tarvinnut seuraavaa osumaa odotella, kun Eetu Päkkilän tiukka kuti yllätti IFK:n Hovisen ja Ilves siirtyi jo 3-0 johtoon. Tasan kaksi minuuttia edellisestä ja verkon oli aika jälleen heilahtaa. Jani Nymanin upea veto läheltä siniviivaa painui IFK-veskarin taakse ja ottelun lopputulos kirjattiin lukemin 4-0.

Hakametsän tunnelmaa pääsee seuraavan kerran kokemaan torstaina 24. elokuuta, kun Ilves kohtaa harjoitusottelussaan KalPan. Ottelu alkaa klo 18.00.

Ilves voittoon IFK:sta – Meskaselle kaksi osumaa