Marko Herckman

Ilves teki keskiviikkona vierailun Lahteen Pelicansin vieraaksi. Tehot jäivät hallinnasta huolimatta puuttuumaan ja vastaiskuilla tehoillut Pelicans voitti lukemin 3-0. Ilveksen pelit jatkuvat heti huomenna Helsingin IFK:n vieraana.

Huippuvauhdikasta kiekkoa

Ensimmäisessä erässä lyötiin heti alussa kaasu pohjaan ja sama meno jatkui läpi erän. Ilves oli etenkin ottelun ensimmäisellä kympillä elementissään kääntäen peliä nopeasti ja pitäen peliä pitkälti lahtelaisten päädyssä. Siitä huolimatta Pelicans onnistui tekemään pelin avausmaalin kun se käänsi Ilveksen paineen nopeaksi vastahyökkäykseksi, jonka päätteksi Miika Roine ohjasi maalin edestä kotijoukkueen 1-0-johtoon.

Pelicansin Sakke Hämäläinen vaihtoi jääkiekon hetkeksi judoon ja nappasi kunnon syliotteella Petri Kontiolan kumoon kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Ilveksen ylivoima jäi vajaaksi ja vain Nick Baptiste pääsi yrittämään kahdesti maalintekoa. Erässä yhdeksän kertaa torjunut Patrik Bartosak oli kuitenkin läpi erän tasaisen varma Pelicansin maalilla.

Erän jälkimmäisellä puolikkaalla myös Pelicans onnistui saamaan ajoittain painetta Ilveksen puolustusalueelle. Leo Lööf joutui poikittaisesta mailasta kakkoselle vartin pelin jälkeen, mutta Ilves pelasi vahvan alivoiman. Vadim Zerenkolla ei ollut Ilveksen maalilla paljoakaan töitä ensimmäisessä erässä, mutta neljästä torjunnasta kaksi tuli Pelicansin vaarallisista paikoista.

Tehottomuus vaivaa

Pelicansin tehokaksikko Lukas Jasek ja Jiri Smejkal oli toisessa erässä tutun vaarallinen. Heti erän alussa Jasek vapautti maalin eteen nousseen Smejkalin tekopaikkaan, mutta Vadim Zerenkon ilmiömäinen patjatorjunta piti lukemat entisellään. Ilveksen näkyvin hyökkääjä oli jälleen kerran Eemeli Suomi. Ilves-kapteeni pelasi toisen erän alkupuolella kaksi avopaikkaa Miro Nallille, mutta ensimmäinen laukaus painui ohi ja toisen pysäytti Patrik Bartosak.

Ilves painoi jälleen erässä pitkiä hyökkäyksiä Pelicansin päätyyn ja kotijoukkueen aseena toimi vastaiskut. Ilveksen hyökätessä hieman liian innokkaasti pääsi Pelicans kolmella yhtä vastaan hyökkäykseen, jonka päätteeksi Jiri Smejkal ujutti kiekon Vadim Zerenkon längistä sisään ajassa 25.28. Pian toisen maalin jälkeen Pelicans pääsi ylivoimalle kun Balazs Sebök lähti istumaan kakkosta korkeasta mailasta. Ilveksen alivoima jatkoi kuitenkin edelleen mallikkaalla tasolla.

Pitkästä aikaa Ilveksen kokoonpanossa ollut Ivan Nikolishin avasi oivaltavalla syötöllä Les Lancasterin puolittaiseen läpiajoon, mutta puolustajan laukaus viuhui yli ja ohi maalin. Ohi menevät laukauset olivat muutenkin Ilveksen harmina, sillä 41 kertaa kahdessa ensimmäisessä erässä laukonut Ilves ampui liki puolet kiekoista ohi maalin.

Kolmas erä toistaa samaa kaavaa

Kolmas erä ei tuonut muutosta kahteen ensimmäiseen. Ilves painoi Pelicansin niskaan, mutta pussinokat puolustivat omaa maalinedustaansa tarkasti ja maalilla Patrik Bartosak oli vuorenvarma. Ilveksellä oli mainio paikka kaventaa kun Teemu Eronen joutui ajassa 46.02 kampitusjäähylle. Tamperelaisten pelin kolmaskin ylivoima jäi kuitenkin vajaaksi, vaikka muutama paikka sillä onnistuttiinkin luomaan.

Erän puolivälin jälkeen Ilves pääsi jo lähelle kun Nick Baptisten laukaus kilahti tolpan kautta päätyverkkoihin. Sen lähemmäksi maalintekoa Ilves ei enää päässyt. Pelicansin tsekkikaksikko sen sijaan iski vielä kertaalleen kun Lukas Jasek syötti Ilveksen oman alueen kiekonmenetyksen jälkeen Smejkalin toistamiseen maalintekoon. Loppulukemat 3-0-syntyivät ajassa 54.04.

”Onnistumisemme mitataan pudotuspeleissä” – haastattelussa päävalmentaja Jouko Myrrä