3. Ilvekselle maukas voitto Nordenskiöldinkadulta

Ilvekselle maukas voitto Nordenskiöldinkadulta

Vesa Suonsyrjä

Ilves kohtasi tänään torstaina Helsingissä HIFK:n. Ottelu päättyi monien vaiheiden jälkeen Ilveksen voittoon lukemin 2-3. Ilveksen maaleista vastasi kahdesti varsinaisella peliajalla osunut Nick Baptiste (kuvassa) ja voittolaukauskilpailussa osuneet Baptiste ja Eemeli Suomi. Ilveksen maalilla Marek Langhamer pelasi vahvan ottelun. Näillä pisteillä Ilves varmisti historiansa ensimmäisen paikan CHL:ssa!

Avauserässä paljon tapahtumia – Baptiste tasoihin Geoff Plattin kanssa

Ensimmäisellä peliminuutilla HIFK vei muutaman aloituksen ja Ilveksen maalilla pelivuorossa ollut Marek Langhamer sai muutaman hyvän kopin heti pelin alkuun. Peli rauhoittui alun jälkeen, kunnes rävähti. Ajassa 3.57 Balasz Sebok puolusti hyvin viivan ja kiekko kimposi eteenpäin Nick Baptistelle, joka pääsi kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen Eetu Päkkilän kanssa. Baptiste päätyi omaan ratkaisuunsa ja laukoi 1-0 maalin tarkasti alakulmaan. Osuma oli Baptisten kauden 20, joka sivuaa Ilveksen ulkomaalaispelaajien parasta sitten kauden 2008-09 jolloin Geoff Platt iski saman määrän.

Ilveksen maalia seurasi Ilveksen vahva vaihto, joka käynnistyi Marko Anttilan kovasta taklauksesta. Kiekko liikkui hyvin, mutta laukaukset viuhuivat yli maalin parhailta paikoilta. Kotijoukkue HIFK pääsi hakemaan tasoitusta ylivoimalla kun Dominik Masinin maila nousi Alex Broadhurstin kypärään ajassa 7.52. Langhamer venytti upeasti kiinni Jere Innalan laukauksen, joka lähti suoraan poikittaissyötöstä. Kotijoukkueen ylivoima oli väkevää loppuun saakka, mutta Ilveksen alivoima taisteli.

IFK pääsi toistamiseen ylivoimalle, kun Aleksi Elorinteen keinot pysäyttää Tommi Turunen loppuivat kesken ja tämä väänsi väkisin maalille. Jatkotilanteesta Daniel Gazdalle tuomittiin rangaistus kiinnipitämisestä ajassa 11.20. IFK pyöritti jälleen, mutta Ilves piti kiinni varmat paikat ja Langhamer selvitti hyvin kauempaa tulleet laukaukset.

Peli oli tasaviisikoin hyvin tasaista ja fyysistä. Erän viimeisellä minuutilla Marek Langhamer venytti vielä Teemu Tallbergin laukaukseen. Summerin soidessa Leo Lööf pamautti hurjan pommin Iiro Pakarisen kylkeen ja pelaajat kuumenivat molemmin puolin nujakoimaan Pakarisen jäädessä jäänpintaan. Tilanteesta ei tuomittu rangaistuksia ja erätauolle siirryttiin 0-1 vierasjohdossa.

HIFK tulee tasoihin toisessa erässä

Erän avausminuutilla kotijoukkueen Broadhurst yritti pienestä kulmasta yllätystä, mutta kiekko napsahti Langhamerin hartiasuojukseen. Kotijoukkue hallitsi erän alkua, mutta Ilves iski tutusti vastaan ja Joonas Lyytinen joutui rikkomaan läpiajoon karannutta Panu Miehoa. Eemeli Suomi asettui laukomaan rangaistuslaukausta, mutta Niilo Halonen nappasi Suomen kovan laukauksen räpyläänsä.

Erän edetessä kotijoukkue piti kiekkoa hallussaan ja loi laukaisupaikkoja, mutta Langhamer jatkoi varmoja otteitaan. Kiekonhallinta kääntyi ajoittain myös vierasjoukkueelle, mutta ilman isoja maalipaikkoja. Paras paikka syntyi Ilvekselle, kun Eemeli Suomi poli väkisin laidasta ohi puolustajan ja pelasi kiekon Matias Mäntykivelle, mutta Halonen torjui vaivoin.

Molemmissa päädyissä maalivahdit pelasivat hyvää varmaa peliä. Ensin Balasz Sebok murtautui maalipaikkaan ja Halonen torjui ja toisessa päässä Langhamer torjui Innalan laukauksen, kuten hetkeä myöhemmin Innalan syötön, joka oli menossa tyhjälle takatolpalle.

Ajassa 35.08 HIFK pääsi kolmatta kertaa ottelussa ylivoimalle, kun Lööf kampitti Innalan kulmauksessa. Ilves iski alivoimalla vahvasti vastaan, kun Marko Anttila katkaisi keskialuella ja tarjoili syötön Joona Ikoselle, mutta syötön jäädessä aavistuksen taakse sai Halonen torjuttua.

Kotijoukkue nousi tasoihin täysin ilmaiseksi, kun Aleksi Elorinne ja Marek Langhamer menivät maalin takana samaan kiekkoon ja huonon kommunikaation jälkeen Teemu Turunen tökkäsi kiekkoon, jolloin Eetu Koivistoinen sai ilmaiseksi viimeisteltyä tyhjään maaliin lukemiksi 1-1 ajassa 36.54.

Hyvin peliä jatkanut Langhamer torjui upeasti Otto Paajasen yrityksen muutamaa minuuttia myöhemmin ja ottelua jatkettiin tasalukemissa myös kahden erän jälkeen. Peli tasoittui toisessa erässä selvästi ja Ilveksellä oli jopa paremmat paikat, vaikka niitä molemmille syntyikin useampia.

Kuva: Juuso Pellava/HIFK

Baptiste vie Ilveksen johtoon, Gardiner vie pelin jatkoajalle

Kuten aiemmissa erissä iski HIFK vahvasti heti erän alkuun, mutta Ilves puolusti voimalla keskustaa ja huippupaikkoja ei syntynyt. Pelin tempoa laskivat lukuisat pitkät kiekot. Ilves iski pitkän hyökkäyksen jälkeen arvokkaan 1-2 johtomaalin, kun Joona Ikonen pelasi kiekon viivaan Dominik Masinille, jonka laukauksen ohjasi upeasti maaliin Nick Baptiste ajassa 46.10.

Kotijoukkue sai aihetta huutoon, kun Otto Paajanen repi ja riuhtoi maalinkulmalla ja kiekko kimposi tyhjälle maalille. Tuomaristo oli kuitenkin ehtinyt viheltää ottelun jo poikki ja tilanne kuivui erän puolivälin tuntumassa.

Kotijoukkue tuli tasoihin kesken lyhyen suvantovaiheen, kun Alex Broadhurst veti kolme pelaajaa peräänsä vaarattomassa tilanteessa ja vapautti Reid Gardinerin tekopaikkaan, josta Gardiner laukoi tarkasti yläkulmaan. Ilves haastoi tilanteen Teemu Tallbergin ottaessa ennen maalia kontaktin Langhameriin ajassa 52.25. Tilanteessa puolustajan katsottiin työntäneen Tallbergia ja 2-2 osuma hyväksyttiin.

Heti maalin jälkeen Jere Innala pelattiin läpiajoon, mutta Langhamer torjui upeasti. HIFK sai tasoituksestaan luonnollisesti virtaa ja hallitsi kiekkoa ennen kuin peli taas tasoittui loppua kohden. HIFK loi vielä viimeisillä sekunneilla paikan, mutta Ilves kesti ja ottelussa siirryttiin jatkoajalle.

Varsinaisella peliajalla torjunnat kirjattiin Halonen 13, Langhamer 30.

Jatkoaika ei tuo ratkaisua, Baptiste iskee ratkaisun

Ensimmäisenä jatkoajalla Jere Innala kaatoi selvästi Johanssonin ilman rangaistusta. Seuraavaksi Baptiste pääsi läpiajoon, mutta Halonen torjui. Toisessa päässä Teemu Turunen yritti väkisin tehdä maalin mutta yritys jäi ulkotolppaan.

Jatkoajalla oli hurja tahti alkuun, mutta sen edetessä Ilves otti kiekonhallinnan. Kiekko liikkui ilman paikkoja, mutta lopulta Henrik Haapalan haaston jälkeen Alex Broadhurst rikkoi 11 sekuntia ennen päätöstä, mutta aloitustappio vesitti lopun lyhyen ylivoiman.

Voittolaukauskilpailun aloitti Jere Innala, jonka yritys oli vaisu, Ilveksestä avasi Eemeli Suomi, joka aloitti maalinteon längistä. Tasoitusmaalin tehnyt Reid Gardiner pysähtyi Langhamerin räpylään ja kun Nick Baptiste iski kiekon maaliin lähti Ilves kotimatkalle kaksi pistettä mukanaan.

CHL-paikan tänään varmistanut Ilves pelaa viikonloppuna kaksi kotipeliä. Lauantaina vastaan tulee KalPa ja sunnuntaina Vaasan Sport, tervetuloa liigan parhaaseen kotikatsomoon!

Lue otteluennakko viikonlopulle: Ilveksen runkosarja huipentuu viikonloppuna kahteen kotiotteluun Nokia Arenalla!
19.3. klo 17 Ilves-KalPa: Osta lippu
20.3. klo 16 Ilves-Sport: Osta lippu