1. Etusivu
  2. Haastattelu
  3. ”Onnistumisemme mitataan pudotuspeleissä” – haastattelussa päävalmentaja Jouko Myrrä

”Onnistumisemme mitataan pudotuspeleissä” – haastattelussa päävalmentaja Jouko Myrrä

Vesa Suonsyrjä

Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrällä on selvät sävelet kun runkosarjaa on jäljellä tänään tiistaina tasan viikko. Seuraavien seitsemän päivän aikana Ilves pelaa viisi ottelua, jotka ratkaisevat mistä asetelmista Ilves lähtee alkaviin pudotuspeleihin.

Runkosarjan asetelmat ovat aika pitkälle selvillä, mitä olette ajatelleet runkosarjan lopusta ja perättäisistä pelipäivistä?

-Pitää muistaa, että nyt on pelattu jo 55 ottelua joilla on ollut vastaava merkitys runkosarjan loppusijoitukseen kuin näillä jäljellä olevilla viidellä ottelulla. Näemme valmennusjohdossa tässä tilanteessa kaksi puolta – Toisaalta meillä on ollut pitkästä aikaa laajuutta rosterissa harjoituksissa ja toisaalta meidän pitää miettiä kuormitusta eri lailla eri pelaajien kohdalla. Nyt on tärkeää löytää toimivia puolustajapareja, toimivia ketjuja ja toimivia erityistilannekoostumuksia, analysoi Myrrä.

-Tietenkin haluamme voittaa runkosarjan, mutta ajatustapamme lähtee siitä että etenemme ottelu kerrallaan ja huollamme välipäivinä. Jokaisessa ottelussa haetaan parasta mahdollista tulosta ja nämä viimeiset viisi ottelua ratkaisevat meidän lopullisen sijoituksemme.

Runkosarjassa pelataan seitsemättä kuukautta. Onko joukkueen henkinen vireystila missä kunnossa näin runkosarjan kääntyessä lopuilleen?

-Kevätaurinko lämmittää, lumi sulaa ja kevättä alkaa olemaan selvästi ilmassa. Koemme ja olemme puhuneet siitä, että nyt eletään parasta aikaa joukkueena. Joukkueen tila on siis hyvä lähdettäessä viimeiseen viikkoon runkosarjaa.

-Tiedostamme myös, että kautemme onnistuminen mitataan vasta pudotuspeleissä, joihin haluamme lähteä absoluuttisen yhtenäisinä, raikkaalla mielellä sekä jalalla tunnepuoli tapissa kun ratkaisupelejä pelataan, painottaa Myrrä.

Oletteko valmennusjohdossa pohtineet sitä, että pudotuspeleissä pelitahti on mitä luultavimmin hyvin lähellä kuluvan viikon ottelutahtia, mitä ajatuksia se herättää?

-Tämä on tosiaan kenraaliharjoitus siitä kuinka rasitusta ja kuormitusta jaetaan. Kuten jo aiemmin puhuttiin on meillä pelaajia eri tilanteissa ja pohdimme myös sitä kun mietimme kuluvan viikon peluutusta.

-Tämä viimeinen viikko on meille hyvä mittari, uskon että laajasta rosterista on meille paljon hyötyä, sillä meillä on myös keskenään erilaisia pelaajia mahdollista kierrättää. Pitää kiittää seurajohtoa siitä, että meillä on runsaasti pelaajia mennessä kohti ratkaisuvaiheita, sillä varmasti tulee pieniä kolhuja tai loukkaantumisia tiiviissä ottelutahdissa ja silloin on ihannetilanteessa aina uutta miestä raikkaalla jalalla laittaa tilalle, kiittelee Myrrä.

Kun Ilves on kohdannut ensi tiistaina Vaasassa Sportin saa joukkue viisi päivää aikaa ennen kuin pudotuspelit alkavat Ilveksen kohdalta. Miten tätä aikaa hyödynnetään?

-Meidän täytyy miettiä paras mahdollinen tapa siihen. Olemme eläneet laadukasta arkea koko kauden mittaan niin mitään taikurinhattua ei ole tarvetta etsiä, vaan meidän pitää onnistua henkisessä latauksessa ja huolehtia levosta sekä huollosta. Koitamme virittää joukkueen täsmäharjoittelulla parhaaseen mahdolliseen vireeseen ja hakea viimeiset silaukset esimerkiksi hyökkäysketjujen pelaamiseen ja erikoistilanteisiin, pohtii Myrrä.

Ilvekselle kaksi pistettä matkaan Jyväskylästä
Pelicans löi Ilveksen Isku Areenalla
UUTISET