Miia Kahila

Perjantai-iltana nähtiin Nokia Arenalla Ilveksen ja Pelicansin välinen mittelö, kun joukkueet kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa tänä Liiga-kautena. Pelicans otti kauden toisen voittonsa lukemin 1-3 (0-1, 1-1, 0-1).

Ilves sai ottelun alkuminuuteille rangaistuksen väärästä vaihdosta, mutta alivoima hoidettiin kotiin mallikkaasti. Ensimmäisen erän ainoaksi maaliksi jäi Pelicansin Aatu Jämsenin osuma, joten erätauolle siirryttiin lahtelaisten 0-1 johdossa Ilveksen erän lopun ylivoimasta huolimatta.

Toisessa erässä Ilves pääsi jälleen ylivoima-apajille. Tällä kertaa syntyi tulosta, kun Petr Kodýtek vei kauden viidennellä maalillaan Ilveksen tasoihin. Kavennuksen jälkeen Ilves sai kaksi lähes peräkkäistä rangaistusta, mutta myös näistä alivoimista selvittiin. Jobin postia oli kuitenkin luvassa. Pelicansin Elias Vilén teki esityöt ja Aatu Jämsen kasvatti illan saldoaan jo kahteen maaliin.

Kolmannessa erässä nähtiin Ilveksen Samu Baun hieno läpiajo, mutta verkko Pelicans-vahti Jasper Patrikaisen takana ei värähdä. Seuraavasta maalista vastasi jälleen Pelicans tekijänään Jonas Enlund. Maali jäi ottelun viimeiseksi, joten pisteet lähtivät Lahteen lukemin 1-3.

Ottelun yleisömäärä Nokia Arenalla oli 5917.

ILLAN VALOPILKKU: Ilveksen alivoima. Pelicans pääsi pelaamaan ylivoimaa kuudesti ilman onnistumisia.

Seuraava ottelu: Ilves nähdään tositoimissa jälleen lauantaina 23. syyskuuta Turun Palloseuran vieraana. Ottelu alkaa Turun Gatorade Centerissä klo 18.30.

Illan ennakkotunnelmat ja ottelun tarjoaa Ilves Plus alkaen klo 17:30 osoitteessa Ilves.com/plus