Otteluraportti

Piste saaliina värikkäästä pelistä

Marko Herckman
Aarno Vuorinen

Ilves vieraili perjantaina Hämeenlinnassa. Värikäs ja tapahtumarikas peli venyi lopulta voittolaukauskilpailuun asti, jossa kotijoukkue oli terävämpi. Ilveksen saaliiksi jäi 3-2-tappion myötä 1 piste.

Viihdyttävä avauserä

Ilves sai ajassa 2.27 ylivoimamahdollisuuden kun Henri Kannisen maila nousi Teemu Lepauksen kasvoihin. Liigan tehokkain ylivoima sai aikaan muutaman vaarallisen paikan, mutta Arttu Ruotsalaisen, Joose Antosen ja Robert Leinon yritykset eivät tuottaneet tulosta. Ilveksen alku oli muutenkin aktiivinen ja tamperelaiset olivat pelitapahtumissa niskan päällä.

HPK sai ensimmäisen ylivoimansa seitsemän minuutin pelin jälkeen kun Matias Maccelli lähti koukkaamisjäähylle. Kerhon muutamat vedot ylivoimalla tarttuivat varmasti Ilveksen maalilla pelanneen Ville Kolppasen suojuksiin. Jäähyn juuri päätyttyä kotijoukkueen Jere Innala pääsi laukomaan keskustasta loistavalta paikalta. Ilves käänsi ohi menneen laukauksen jälkeen peliä nopeasti ja Maccellin poikittaissyöttö vapautti Robert Leinon tekopaikkaan. HPK-maalivahti Joonas Voutilainen taituroi kuitenkin patjansa Leinon rysty-yrityksen eteen.

Värikkäässä erässä seuraavana paikkaan pääsi Niko Peltola, joka pääsi yrittämään kahdesti Eemeli Suomen syötön jälkeen, mutta Voutilainen veti jälleen pidemmän korren. Kerho lähti vastahyökkäykseen, mutta jälleen yrittämään päässeen Innalan laukaus pysähtyi Ville Kolppasen kilpiliimaan. Ilves sai erän viimeisellä minuutilla joukkuerangaistuksen väärästä vaihdosta. Kaksi sekuntia ennen erän loppua Henri Kanninen ohjasi maalinedustalta kotijoukkueen 1-0-johtoon.

Hurja hallinta tuo vihdoin tasoituksen

Ilves aloitti toisen erän aktiivisesti ja piti ensimmäiset pari minuuttia kiekkoa HPK:n päädyssä. Paine katkesi kuitenkin jälleen jäähyyn, kun Teemu Lepaus lähti istunnolle kiinnipitämisestä ajassa 21.59. Ilves kesti Lepauksen jäähyn, mutta oli 23 sekuntia sen päättymisen jälkeen jälleen alivoimainen, kun Tuomas Salmela lähti boksiin. Tamperelaiset pelasivat jälleen vahvaa alivoimaa ja lopulta Kerhon Filip Krivosik rikkoi hyökkäyspäässä vääntänyttä Arttu Ruotsalaista jäähyn arvoisesti. Ilves sai ylivoimalla muutaman paikan ja jäähyn jo päätyttyä Ilves piti pitkän vaihtomatkan avittamana HPK:n pitkään pelannutta viisikkoa pihdeissään. Maaliin asti kiekkoa ei lukuisista paikoista huolimatta saatu, mutta seurauksena oli kuitenkin ottelun kolmas ylivoima. Tämäkään pakkopeli ei tuottanut kuitenkaan tulosta.

Värikkäitä tapahtumia sisältäneessä pelissä Teemu Lepaus pääsi yllättäen läpiajoon, kun peli kääntyi nopeasti linjatuomarin luistimen avustamana. Lepauksen yritys ei kuitenkaan uponnut Voutilaisen längistä. Samaa miestä rikottiin jatkotilanteessa maalin takana ja Ilves pääsi jälleen ylivoimalle. Ilveksen ylivoima tuotti viimein tulosta, kun Eemeli Suomen vahvan maalille nousun jälkeen Joona Ikonen pääsi iskemään kiekon verkkoon. HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen haastoi tilanteen, mutta lopulta selvältä näyttänyt maali jäi voimaan. Ajassa 37.45 syntyneeseen Ikosen tasoitusmaaliin Suomen lisäksi toiseksi syöttäjäksi merkattiin Joose Antonen. Lisäosumia Ilveksen selkästi hallitsemassa erässä ei enää nähty ja kolmanteen erään lähdettiin lukemista 1-1.

Piste mukaan

Ilves aloitti kolmannenkin erän väkevästi ja ennen ensimmäistä mainoskatkoa tamperelaisilla oli ollut jo useampi maalintekopaikka. Sekä Antti Saarela, Teemu Rautiainen, että Joona Ikonen epäonnistuivat omissa paikoissaan. Kotijoukkue oli sen sijaan omissa mahdollisuuksissaan tehokkaampi. Henri Kanninen epäonnistui ensin, mutta Joona Monto onnistui omasta paikastaan ja vei HPK:n 2-1-johtoon ajassa 46.47.

Kauaa ei kotijoukkue johtomaalistaan saanut nauttia. Teemu Lepaus vilautti yhtä tavaramerkeistään ja jo neljätoista syöttöpistettä tällä kaudella kerännyt Niko Peltola löi kauden avausmaalinsa Lepauksen bulgarialaisen jälkeen ajassa 48.15. Ville Kolppanen sai ottelun aikana olla pitkiä jaksoja melko rauhassa omalla maalillaan. Kolmannen erän viimeisellä kympillä Kolppasta kuitenkin tarvittiin ja erässä yhdeksän koppia napannut maalivahti olikin mies paikallaan. Ilvekselläkin omat paikkansa johtomaalin tekemiseen oli, mutta lopulta 2-2-lukemista päädyttiin jatkoajalle.

Jatkoajalla kiekkoa piti enemmän kotijoukkue HPK. Aivan jatkoajan viimeisillä sekunneilla Jere Innala pääsi läpiajoon, mutta Ville Kolppanen venyi jälleen torjuntaan. Näin ratkaisu jouduttiin hakemaan voittolaukauskilpailusta. HPK:lta onnistuivat varsinaisella peliajallakin maalit tehneet Joona Monto ja Henri Kanninen. Kun Ilvekseltä onnistui ainoastaan Eemeli Suomi, niin kaksi pistettä jäi Hämeenlinnaan lukemin 3-2.


Seuraava kotiottelu: Ilves-KooKoo perjantaina 29.11. 18.30!

OTTELUN MAALIT

Telia - Maalivideo
22.11.2019 / HPK-Ilves 3-2 VL
48:15 2-2 / #70 NIKO PELTOLA
(#75 TEEMU LEPAUS, #48 JOOSE ANTONEN)
Telia - Maalivideo
22.11.2019 / HPK-Ilves 3-2 VL
46:47 2-1 / #81 JOONA MONTO
(#14 MIKKO LAHTELA, #63 ELMERI ERONEN)
Telia - Maalivideo
22.11.2019 / HPK-Ilves 3-2 VL
37:45 1-1 / #32 JOONA IKONEN YV
(#48 JOOSE ANTONEN, #10 EEMELI SUOMI)
Telia - Maalivideo
22.11.2019 / HPK-Ilves 3-2 VL
19:58 1-0 / #45 HENRI KANNINEN YV
(#21 JERE INNALA, #19 CODY KUNYK)

Lisää aiheita

16.7.2020 / Uutinen

Matias Maccelli jatkaa Ilveksessä toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella 

Keväällä NHL-seura Arizona Coyotesin kanssa kolmivuotisen tulokassopimuksen tehnyt hyökkääjä Matias Maccelli, 19, jatkaa Ilveksessä toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksen ja Coyotesin välisen sopimuksen mukaisesti Maccelli...

LUE LISÄÄ


15.7.2020 / Haastattelu

Ilves Hockey Podcast – Teemu Rautiainen

Jakso 10. Ilves Hockey Podcastin vieraana on Teemu Rautiainen, joka kasvoi ilvesläiseksi kuuden seurassa vietetyn kauden aikana. Jaksossa Radu kertoo pelaajapolkunsa alusta, upeista vuosista Ilveksessä...

LUE LISÄÄ


10.7.2020 / Uutinen

Ilves-Kauppa muokkasi ilmettään

Kesän kynnyksellä saatiin valmiiksi Ilves-Kaupan ehostukset niin verkkokaupassa kuin osoitteessa Kaupinkatu 40 sijaitsevassa kivijalkakaupassa. Samassa yhteydessä Ilves-Kaupan verkkokauppa integroitiin ilves.com-sivuston yhteyteen osoitteeseen kauppa.ilves.com omaksuen keväisen...

LUE LISÄÄ


26.6.2020 / Uutinen

Ilves-Hockey Oy:n toimisto suljettuna 27.6. – 2.8.

Ilves-Hockey Oy:n toimisto on suljettuna kesälomien ajan 27.6. – 2.8. Kaupinkatu 40:ssä sijaitseva Ilves-Kauppa on kesällä avoinna arkisin klo 10-17, ja verkkokauppa palvelee ympäri vuorokauden...

LUE LISÄÄ


26.6.2020 / Uutinen

Ilveksen harjoitusottelut kaudella 2020-2021 (päivitetty 10.7.)

Ilves pelaa Liiga- ja CHL-kautta ennen seitsemän täysimittaista harjoitusottelua, joista viimeisimpänä on sovittuna keskiviikkona 23.9. pelattava vierasottelu HIFK:ta vastaan. Tänä vuonna Tapparan järjestämän Wisehockey Tampere...

LUE LISÄÄ