Marko Herckman

Ilves vieraili perjantaina Hämeenlinnassa. Värikäs ja tapahtumarikas peli venyi lopulta voittolaukauskilpailuun asti, jossa kotijoukkue oli terävämpi. Ilveksen saaliiksi jäi 3-2-tappion myötä 1 piste.

Viihdyttävä avauserä

Ilves sai ajassa 2.27 ylivoimamahdollisuuden kun Henri Kannisen maila nousi Teemu Lepauksen kasvoihin. Liigan tehokkain ylivoima sai aikaan muutaman vaarallisen paikan, mutta Arttu Ruotsalaisen, Joose Antosen ja Robert Leinon yritykset eivät tuottaneet tulosta. Ilveksen alku oli muutenkin aktiivinen ja tamperelaiset olivat pelitapahtumissa niskan päällä.

HPK sai ensimmäisen ylivoimansa seitsemän minuutin pelin jälkeen kun Matias Maccelli lähti koukkaamisjäähylle. Kerhon muutamat vedot ylivoimalla tarttuivat varmasti Ilveksen maalilla pelanneen Ville Kolppasen suojuksiin. Jäähyn juuri päätyttyä kotijoukkueen Jere Innala pääsi laukomaan keskustasta loistavalta paikalta. Ilves käänsi ohi menneen laukauksen jälkeen peliä nopeasti ja Maccellin poikittaissyöttö vapautti Robert Leinon tekopaikkaan. HPK-maalivahti Joonas Voutilainen taituroi kuitenkin patjansa Leinon rysty-yrityksen eteen.

Värikkäässä erässä seuraavana paikkaan pääsi Niko Peltola, joka pääsi yrittämään kahdesti Eemeli Suomen syötön jälkeen, mutta Voutilainen veti jälleen pidemmän korren. Kerho lähti vastahyökkäykseen, mutta jälleen yrittämään päässeen Innalan laukaus pysähtyi Ville Kolppasen kilpiliimaan. Ilves sai erän viimeisellä minuutilla joukkuerangaistuksen väärästä vaihdosta. Kaksi sekuntia ennen erän loppua Henri Kanninen ohjasi maalinedustalta kotijoukkueen 1-0-johtoon.

Hurja hallinta tuo vihdoin tasoituksen

Ilves aloitti toisen erän aktiivisesti ja piti ensimmäiset pari minuuttia kiekkoa HPK:n päädyssä. Paine katkesi kuitenkin jälleen jäähyyn, kun Teemu Lepaus lähti istunnolle kiinnipitämisestä ajassa 21.59. Ilves kesti Lepauksen jäähyn, mutta oli 23 sekuntia sen päättymisen jälkeen jälleen alivoimainen, kun Tuomas Salmela lähti boksiin. Tamperelaiset pelasivat jälleen vahvaa alivoimaa ja lopulta Kerhon Filip Krivosik rikkoi hyökkäyspäässä vääntänyttä Arttu Ruotsalaista jäähyn arvoisesti. Ilves sai ylivoimalla muutaman paikan ja jäähyn jo päätyttyä Ilves piti pitkän vaihtomatkan avittamana HPK:n pitkään pelannutta viisikkoa pihdeissään. Maaliin asti kiekkoa ei lukuisista paikoista huolimatta saatu, mutta seurauksena oli kuitenkin ottelun kolmas ylivoima. Tämäkään pakkopeli ei tuottanut kuitenkaan tulosta.

Värikkäitä tapahtumia sisältäneessä pelissä Teemu Lepaus pääsi yllättäen läpiajoon, kun peli kääntyi nopeasti linjatuomarin luistimen avustamana. Lepauksen yritys ei kuitenkaan uponnut Voutilaisen längistä. Samaa miestä rikottiin jatkotilanteessa maalin takana ja Ilves pääsi jälleen ylivoimalle. Ilveksen ylivoima tuotti viimein tulosta, kun Eemeli Suomen vahvan maalille nousun jälkeen Joona Ikonen pääsi iskemään kiekon verkkoon. HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen haastoi tilanteen, mutta lopulta selvältä näyttänyt maali jäi voimaan. Ajassa 37.45 syntyneeseen Ikosen tasoitusmaaliin Suomen lisäksi toiseksi syöttäjäksi merkattiin Joose Antonen. Lisäosumia Ilveksen selkästi hallitsemassa erässä ei enää nähty ja kolmanteen erään lähdettiin lukemista 1-1.

Piste mukaan

Ilves aloitti kolmannenkin erän väkevästi ja ennen ensimmäistä mainoskatkoa tamperelaisilla oli ollut jo useampi maalintekopaikka. Sekä Antti Saarela, Teemu Rautiainen, että Joona Ikonen epäonnistuivat omissa paikoissaan. Kotijoukkue oli sen sijaan omissa mahdollisuuksissaan tehokkaampi. Henri Kanninen epäonnistui ensin, mutta Joona Monto onnistui omasta paikastaan ja vei HPK:n 2-1-johtoon ajassa 46.47.

Kauaa ei kotijoukkue johtomaalistaan saanut nauttia. Teemu Lepaus vilautti yhtä tavaramerkeistään ja jo neljätoista syöttöpistettä tällä kaudella kerännyt Niko Peltola löi kauden avausmaalinsa Lepauksen bulgarialaisen jälkeen ajassa 48.15. Ville Kolppanen sai ottelun aikana olla pitkiä jaksoja melko rauhassa omalla maalillaan. Kolmannen erän viimeisellä kympillä Kolppasta kuitenkin tarvittiin ja erässä yhdeksän koppia napannut maalivahti olikin mies paikallaan. Ilvekselläkin omat paikkansa johtomaalin tekemiseen oli, mutta lopulta 2-2-lukemista päädyttiin jatkoajalle.

Jatkoajalla kiekkoa piti enemmän kotijoukkue HPK. Aivan jatkoajan viimeisillä sekunneilla Jere Innala pääsi läpiajoon, mutta Ville Kolppanen venyi jälleen torjuntaan. Näin ratkaisu jouduttiin hakemaan voittolaukauskilpailusta. HPK:lta onnistuivat varsinaisella peliajallakin maalit tehneet Joona Monto ja Henri Kanninen. Kun Ilvekseltä onnistui ainoastaan Eemeli Suomi, niin kaksi pistettä jäi Hämeenlinnaan lukemin 3-2.

Palaako Ilves voittojen tielle puolustavan mestarin kustannuksella?
Pistejahti jatkuu Lappeenrannassa
UUTISET