1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Playoffs-ottelut alkavat tänään Kouvolassa

Playoffs-ottelut alkavat tänään Kouvolassa

Vesa Suonsyrjä
KooKoo TO 15.4. klo 18:30 Ilves

Runkosarjassa sijoille kahdeksan ja yhdeksän sijoittuneet Ilves ja KooKoo kohtaavat playoffsien 1 kierroksen avauskohtaamisessa tänään Kouvolassa. Tänään luodaan ennakkoasetelmat huomiselle ratkaisulle sillä jatkoon menijän määrittää kahden ottelun yhteismaalit.

KooKoo lähtee otteluun vahvan runkosarjan lopun kautta

Kymmenen ottelun otannalla KooKoo oli runkosarjan lopun paras joukkue. Kymmenestä edellisestä ottelustaan joukkue voitti kahdeksan, joista nyt viisi perättäin. Runkosarjassa KooKoo kohtasi Ilveksen neljä kertaa ja näistä otteluista Ilves voitti kolme. Näille otteluille ei voida kuitenkaan hirvittävästi laskea painoarvoa, sillä ainoastaan Ilveksen 2-1 voittoon jatkoajalla päättynyt ottelu pelattiin tämän kalenterivuoden puolella.

Runkosarjassa joukkueen tehokkain pelaaja oli runkosarjan liigan neljänneksi tehokkain pelaaja Ahti Oksanen, joka keräsi kovat tehot 53.22+26=48. Seuraavaksi tehokkaimmat KooKoo-pelaajat olivat Vilmos Gallo ja Kyle Platzer. Runkosarjan tehokkain tulokas oli Kasper Björkqvist, joka keräsi tehot 44.11+15=26. Kesken kauden hankittu Christian Thomas iski 32 ottelussa 23 tehopistettä.

Joukkueen ykkösvahtina runkosarjan pelasi ruotsalainen Victor Brattström, jonka torjuntaprosentti on 90,33. Runkosarjan lopulla enemmän vastuuta saanut Oskari Salminen pelasi myös hyvin.

Ilveksen runkosarja oli kolmivaiheinen

Ilves aloitti kauden hurjassa vireessä osin NHL-vahvistustensa kautta. Näiden lähdettyä joukkueen peli hajosi ja otti aikaansa, että joukkue hitsaantui taas yhteen ja löysi voittavan pelaamisen reseptin. Runkosarjan päätöskolmannes oli jo vahvempaa tekemistä ja Ilves oli kiinni tavoitteessaan kuuden parhaan joukkoon sijoittumisessa viimeiseen kierrokseen saakka.

Ennätystiukka runkosarja jätti joukkueen kuitenkin yhden pisteen marginaalilla kahdeksanneksi. Keräämällä runkosarjassa yhden pisteen enemmän joukkue olisi ollut neljäs. Jossittelu ei kuitenkaan kuulu tulosurheiluun ja Ilves aloittaa playoffsit nyt kahdella ottelulla KooKoo:a vastaan.

Runkosarjassa Ilveksen pistepörssin ylivertainen kärki oli kapteeni Eemeli Suomi, joka keräsi tehot 52.11+36=47. Taiturimainen Matias Maccelli ratkoi otteluita omalla henkilökohtaisella taidollaan ja teki uransa ennätyspisteet 51.15+24=39. Näiden takana huomioitavaa on tehokkaimman tulokkaan Roby Järventien väkevä läpimurto liigatasolla, tulokkaiden maalipörssin voittanut Järventie oli tulokkaista toiseksi tehokkain.

Lukas Dostalin lähdettyä Anaheimiin päävastuun Ilveksen maalilla runkosarjassa kantoi Eetu Mäkiniemi, joka paransi kauden edetessä koko ajan ja pelasi esimerkiksi maaliskuun torjuntaprosentilla 93,33. Koko kauden keskiarvo on 90,72.

Ilves kohtaa playoffsien 1. kierroksella KooKoon – katso ratkaisupelien otteluohjelma
Ilves kaatoi KooKoon playoffs-avauksessa – sarjan ratkaisu perjantaina Hakametsässä
UUTISET