1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Pudotuspelien kotiedusta taistelevat Lukko ja Ilves iskevät yhteen Raumalla

Pudotuspelien kotiedusta taistelevat Lukko ja Ilves iskevät yhteen Raumalla

Mikko Alahäivälä
Lukko TO 1.1. klo 02:00 Ilves

Ilveksen kahden ottelun peliviikko käynnistyy tänään Raumalla Lukkoa vastaan. Pudotuspelien kotiedusta taistelevat joukkueet ovat sarjataulukossa kolmantena ja neljäntenä vain pisteen päässä toisistaan.

Lukolla alla voitokas viikko

Yhden ottelun Ilvestä vähemmän pelannut Lukko kaatoi viime perjantaina viikon ensimmäisessä ottelussaan Mikkelissä Jukurit maalein 1-3. Lauantaina raumalaiset ottivat KalPasta murskaavan 7-0-kotivoiton ja nousivat samalla 100 sarjapisteeseen sekä pisteen päähän Ilveksestä.

Kummassakin ottelussa maalinteossa onnistunut puolustaja Tarmo Reunanen merkkautti viikon peleissä pisteet 2+1=3. Hyökkääjät Justin Danforth, Linus Nyman, Eetu Koivistoinen ja Jonne Tammela nakuttivat tehot 1+2=3. Jukureita vastaan torjuntavuorossa oli Lassi Lehtinen ja KalPaa vastaan Oskari Setänen.

Vahvassa vireessä oleva Lukko voitti 30.12.-25.1. välillä kymmenen peräkkäistä ottelua, kunnes Ilves päätti raumalaisten putken Hakametsässä voittomaalikilpailun kautta tulleella 3-2-voitolla. Kyseisen kamppailun jälkeen Lukko on voittanut kahdeksasta ottelustaan kuusi, eli 19 edellisestä pelistään joukkue on napannut peräti 16 voittoa.

Raumalaiset ovat keränneet kotiotteluistaan toiseksi eniten pisteitä, kun 27 peliä ovat tuottaneet 20 voittoa ja 57 pistettä. Lukon kotiotteluiden yleisökeskiarvo 3671 on noin 9,3 prosenttia Rauman kaupungin asukasluvusta. Lukko on tehnyt sarjassa viidenneksi eniten maaleja ja päästänyt kolmanneksi vähiten. Joukkueen ylivoimaprosentti 18,71 on Liigan viidenneksi heikoin, mutta alivoimaprosentti 86,92 puolestaan toiseksi paras.

Lukon paras pistemies on kanadalainen keskushyökkääjä Justin Danforth, jonka saldo 49 ottelussa on 21+27=48. Ruotsalaiskaksoset Ponthus ja Pathrik Westerholm ovat tehneet 36 ja 31 pistettä, ja joulun alla raumalaisten riveihin liittynyt hyökkääjä Sebastian Repo on merkkauttanut 21 ottelussa pisteet 7+9=16. Puolustaja Robin Press on iskenyt 52 pelissä tehot 8+19=27. Oskari Setänen on torjunut 29 ottelussa torjuntaprosentilla 91,80 ja Lassi Lehtinen 25 ottelussa torjuntaprosentilla 91,92.

Lukon toiseksi tehokkain puolustaja Lukas Klok on viiden ottelun pelikieltonsa vuoksi sivussa vielä kolmesta ottelusta. Edellisen kerran viime vuoden puolella kokoonpanossa olleet hyökkääjä Vili Sopanen ja puolustaja Miska Kukkonen ovat loppukauden toipilaina. Joukkueen kapteeni Tapio Laakson ollessa myös tänään sivussa kokoonpanosta kantaa C-kirjainta puolustaja Ilkka Heikkinen.

Ilveksen ryhtiliike päätti edellisviikon kahteen voittoon

Viime viikko käynnistyi Ilveksen osalta heikolla esityksellä, kun Jukurit haki keskiviikkona pisteet Hakametsästä maalein 1-3. Tappiosta sisuuntuneet tupsukorvat vastasivat tähän kuitenkin kahdella makealla voitolla, kun perjantaina Tappara kaatui jatkoaikamaalilla lukemin 1-2 ja lauantaina SaiPa maalein 3-0. Viikon viisi sarjapistettä nostivat kauden pistesaldon 101:een, ja samalla Ilves saavutti ensimmäistä kertaa historiassaan 100 pisteen rajan.

Kaikissa kolmessa ottelussa pisteille yltänyt Joona Ikonen merkkautti viime viikolla tehot 1+2=3 ja Jasse Ikonen iski maalin sekä Tapparaa että SaiPaa vastaan. Paikallispelin voittomaalin tehnyt kapteeni Eemeli Suomi ja SaiPaa vastaan alivoimalla osunut Panu Mieho merkkauttivat pisteet 1+1=2. SaiPa-ottelussa nähtiin myös helpottava onnistuminen, kun puolustaja Oskari Laaksonen päätti 39 maalittoman pelin putkensa. Tänäänkin Ilveksen maalilla torjuva Lukas Dostal pelasi viime viikolla täydet minuutit.

Sarjataulukon kolmatta sijaa hallussaan pitävä Ilves ei ole tämän vuoden puolella yltänyt loka-, marras- ja joulukuun aikana nähtyihin pitkiin voittoputkiin, mutta pisteitä on kuitenkin kertynyt tasaiseen tahtiin, eivätkä tupsukorvat myöskään ole hävinneet kahta ottelua peräkkäin tapaninpäivän jälkeen. Kymmenen ottelun kuntopuntarissa Ilves on 19 pisteellään viidentenä. Kuntopuntarin kärjessä on illan vastustaja Lukko, joka on kerännyt kymmenestä edellisestä pelistään 22 pistettä.

Ilves on voittanut 26 vierasottelustaan 18 ja ottanut näistä 51 sarjapistettä. 20 edellisestä vierasottelusta voittoja on irronnut peräti 17. Tupsukorvien ylivoimaprosentti 24,88 on sarjan neljänneksi paras ja alivoimaprosentti 81,59 viidenneksi paras.

Liigan pistepörssiä johtavan Eemeli Suomen saldo on kasvanut lukemiin 23+27=50. Suomi on vasta neljäs Ilves-pelaaja, joka on saavuttanut 2000-luvulla kauden aikana 50 tehopisteen rajan. Sarjan maalipörssissä Ilves-kapteeni on kolmantena ja plusmiinustilastossa kahdeksantena.

Pisteillä 10+28=38 Ilveksen sisäisessä pörssissä toisena oleva Robert Leino oli kaksi edellistä ottelua sivussa, mutta monipuolinen keskushyökkääjä palaa tänään kokoonpanoon. 38 ottelua pelannut Arttu Ruotsalainen on noussut tehoillaan 12+25=37 jo pisteen päähän Leinosta. Joona Ikonen on tehnyt tahmean alkukauden jälkeen 31 edellisessä pelaamassaan ottelussa tehot 11+13=24.

Edelliset kohtaamiset

Lukko voitti kauden kaksi ensimmäistä keskinäistä ottelua, mutta viimeisimmän vei Ilves. 14. syyskuuta Raumalla käyty kamppailu päättyi lukemiin 4-2, ja 19. lokakuuta Lukko oli Hakametsässä vahvempi voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 2-3. Tammikuun 29. päivä Ilves päätti Lukon 10 ottelun voittoputken noustuaan 0-2-tappioasemasta kotivoittoon, kun voittolaukauskilpailu tuotti lisäpisteen lopputuloksen oltua 3-2.


Ilveksen poissaolot ja toipumisajat 26.2.2020

Hyökkääjät:
Matias Maccelli (1-2 viikkoa)
Teemu Rautiainen (päivä kerrallaan)

One week, three games. What did we learn?
Lukon loppuhetken osumat kaatoivat Ilveksen trillerissä
UUTISET