1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Rautiainen johdatti Ilveksen elintärkeään voittoon

Rautiainen johdatti Ilveksen elintärkeään voittoon

Marko Herckman

Ilves ja KooKoo pelasivat perjantai-iltana pitkään tasaisesti Hakametsässä. Kolmannessa erässä Ilves pystyi hyödyntämään ylivoimamahdollisuutensa ja nappasi tehot 2+1 tehneen Teemu Rautiaisen johdolla elintärkeän 3-2-kotivoiton.

Vauhtia, mutta ei tehoja

Ensimmäinen erä käynnistyi tasaisesti. Peli aaltoili päästä toiseen, mutta maalintekopaikkoja ei kummallakaan joukkueella juuri ollut. Ensimmäisen mainoskatkon jälkeen Ilves otti pelin hallinnan itselleen ja sai luotua hyvin painetta KooKoon päätyyn. Maalintekopaikat tulivat mm. Juho Liuksialalle ja Juuso Pullille, mutta Ilveksestäkin tuttu Juha Järvenpää kesti vieraiden maalilla. Erä jatkui loppuun asti samoissa merkeissä – Ilves avasi hyvin peliä ja sai painetta KooKoon maalille, mutta todelliset huippupaikat olivat vähissä. Lopusta piti huolen erässä 11 kertaa torjunut Järvenpää. KooKoon vierailut Ilveksen päädyssä olivat harvassa ja Antti Lehtonen joutui Ilves-maalilla puuttumaan pelin kulkuun vain viisi kertaa. Ilveksen hallinnasta huolimatta ensimmäinen erä pelattiin kokonaan ilman tilastomerkintöjä.

Toinen erä tasan

Ilveksen tehot löytyivät heti toisen erän ensimmäisellä minuutilla. Sami Sandell riisti kiekon itselleen ja murtautui vahvasti hyökkäysalueelle. Ensimmäisessä erässä osumaa saanut Sandell pelasi kiekon taitavasti maalin kulmalle nousseelle Teemu Rautiaiselle, joka nosti sen varmasti verkkoon ajassa 20.55. KooKoon tasoitusta ei tarvinnut odottaa vajaata paria minuuttia kauempaa. Jyri Niemi pelasi kiekon viivasta maalille, josta se päätyi lopulta Patrick Bjorkstrandille. Tanskalaishyökkääjä suti jäitä pitkin tasoituksen ajassa 23.26.

1-1-maalin jälkeen Ilveksellä oli useampakin paikka siirtyä uudelleen johtoon. Juhani Tamminen pelasi kiekon Julius Valtoselle, jonka laukaus pysähtyi Järvenpäähän. Hetkeä myöhemmin Teemu Lepaus löysi upealla syötöllä Tammisen, jonka laukaus painui ohi maalin. Omat paikkansa oli myös Tapio Laaksolla ja Eemeli Suomella, mutta KooKoo kesti. Erän puolivälin paikkeilla oli KooKoon vuoro ottaa pelin hallinta itselleen. Vierailijat pitivät kiekkoa pitkiä aikoja Ilveksen päädyssä, mutta Ilves onnistui pitämään pelin pääasiassa kulmissa. Aivan erän loppusekunneilla KooKoo onnistui vielä järjestämään paikan puolustaja Niko Tuhkaselle. Erässä seitsemän kertaa torjuneen Antti Lehtosen patja piti kuitenkin lukemat tasoissa.

Ilves ratkaisee ylivoimalla

Koko ottelun ensimmäiset rangaistukset nähtiin vasta kolmannessa erässä. Tapio Laakso ja Jyri Niemi ottivat toisistaan mittaa KooKoon maalin kulmalla ja kaksikko passitettiin väkivaltaisuudesta kaksiminuuttisille ajassa 44.24. Tasavajaalla ehdittiin pelata reilu puoli minuuttia, ennen kuin KooKoo hölmöili hyökkäyspään aloituksessa ja Michael Keränen lähti istumaan jäähyä rikkeestä aloitustapahtumassa. Ilves pääsi tämän seurauksena pelaamaan neljällä kolmea vastaan, eikä jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä. Kiekko kulki kaikkien neljän kentällä olleen Ilves-hyökkääjän kautta Ville Meskaselle, joka pisti laatan verkkoon ajassa 45.29. Syöttöpisteet 2-1-osumaan Eemeli Suomelle ja Teemu Rautiaiselle.

Meskasen osuman jälkeen Ilveksellä oli parikin hyvää paikkaa lisätä johtoaan. Joona Ikonen pelasi avopaikan Tapio Laaksolle, mutta Juha Järvenpään olkapää pelasti vierailijat. Meskasella itselleen oli toinenkin paikka, mutta tällä kertaa edessä oli Järvenpään maila. Hyvin erässä esillä ollut Meskanen hankki kotijoukkueelle seuraavan ylivoiman, kun Niko Tuhkanen pysäytti tehohyökkääjän sääntöjen vastaisin ottein ajassa 53.22. Ilveksen ylivoima ehti pyöriä vajaan minuutin, kunnes Teemu Rautiainen nousi b-pisteen kaarelle ja teki terävällä rannelaukauksella illan toisen maalinsa ajassa 54.17. Syöttöpisteet 3-1-osumaan Valtteri Viljaselle ja Juho Liuksialalle.

Kolmannen erän lopussa oli Ilveksen vuoro jäähyillä. Ilman maalivahtia pelannut KooKoo sai paineen Ilveksen päätyyn ja Joe Piskula lähti poikittaisesta mailasta jäähylle ajassa 57.49. Tästä seuranneen aloituksen jälkeen Mark Flood nosti kiekon katsomoon ja KooKoo pääsi pelaamaan kuudella kolmea vastaan. Vierasjoukkue onnistui kaventamaan kolmen miehen ylivoimalla ajassa 58.33, kun Emil Kristensen ohitti takakulmalta poikittaisliikkeessä olleen Antti Lehtosen. Maalin jälkeen KooKoo pääsi vielä jatkamaan ylivoimalla, mutta Ilves onnistui taistelemaan elintärkeän 3-2-voiton.

Ottelun ratkaisut:

Ilveksen tehokkaasti pyörinyt ylivoima osoittautui tänään voiton avaimeksi. Kokonaisuutena Ilves pelasi tasapainoisen pelin ja onnistui pitämään vieraansa enimmäkseen kulmissa.

Ilveksen parhaat:

Teemu Rautiainen jatkoi pistetehtailua tehoin 2+1. Kultakypärän koko kauden saldo on nyt 13+17=30. Nuoret Joona Ikonen ja Topias Haapanen pelaavat ennakkoluulottomasti ja rohkeasti myös liigatasolla. Ottelun lopussa Ilves pelasi erinomaista alivoimaa mm. Arto Laatikaisen, Tapio Laakson ja Arttu Ruotsalaisen voimin.

Hyökkääjä Niko Ahoniemi lainalle TuToon
Sport ja Ilves iskevät yhteen Vaasassa
UUTISET