1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Sarjakärki Kärpät vahvempi Hakametsässä

Sarjakärki Kärpät vahvempi Hakametsässä

Vesa Suonsyrjä

Ilves ja Kärpät pelasivat Hakametsässä vauhdikkaan kamppailun, jossa peliä hallinnut Kärpät oli juuri maalien verran parempi ja vei pisteet lukemin 0-2. Ilveksen ykköspelaaja oli maalilla 24 kertaa torjunut Riku Helenius.

Kärpät potkun edellä avauserässä

Ottelu alkoi vauhdikkaissa merkeissä ja jo avausminuuteilla molemmilla joukkueilla oli puolittaisia maalintekopaikkoja. Ajassa 2:50 Mikael Kuronen joutui rangaistuaitioon ja vierasjoukkue Kärpät pääsi ylivoimalle. Ilveksen alivoima toimi kuitenkin hyvin ja numerot säilyivät maalittomina.

Ilveksen paras paikka syntyi Eemeli Suomen tarjottua kiekon Ville Meskaselle, jonka painava laukaus pysähtyi maalirautoihin. Ajassa 8:18 Joe Piskula sai kaksiminuuttisen taklattuaan Sami Anttilaa, joka nosti kösiään ylös vastaanottaessaan taklausta ja tilanteesta jatkettiin tasavajaalla molempien saatua kaksiminuuttisen väkivaltaisuudesta. Neljäkymmentä sekuntia myöhemmin Kärpät pääsi toistamiseen ylivoimalle, kun Juuso Pulli kaatoi maalille nousseen Nicklas Lasun. Ilveksen alivoima oli kuitenkin jälleen hyvää ja peliä jatkettiin yhä 0-0 lukemissa.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla Kärpät hallitsi kiekkoa ja Ilves puolusti hyvin keskustan ja piti Kärpät poissa maalipaikoilta. Ilveksen oma tilanne syntyi vastahyökkäyksestä, jossa Teemu Rautiaisen syöttö oli hieman pomppiva ja Antti Kangasniemi löi maalin edessä ohi kiekosta.

Erän ollessa lopuillaan Otto Koivula menetti kiekon oman siniviivan pinnassa ja Kärpät iski nopeasti. Kiekko kimpoili pelaajien kautta lopulta Sami Anttilalle, joka iski kauden avausosumansa ajassa 19:39 vieden Kärpät 0-1 lukemissa erätauolle.

Ilves sinnittelee mukana, Kärpät hallitsee ottelua

Ilves tuli hyvin toisen erän alkuun ja Otto Koivula levitti hienolla syötöllä Juho Liuksialalle, jolla oli paikka iskeä peli tasoihin. Liuksiala otti kuitenkin kiekon ensin haltuun ja lopulta laukoi sivuverkkoon.

Pelissä oli ajoittain enemmän vauhtia kuin järkeä ja syötönlaadussa riitti parannettavaa. Erän edetessä Kärpillä oli enemmän paikkoja, mutta Riku Helenius pelasi ihailtavan varmasti maalilla. Paras paikka aukesi Charles Bertrandille, joka nousi täysin yksin nokikkain Heleniuksen kanssa, mutta Helgen käsi oli laukausta nopeampi.

Ilveksen parasta antia jälleen edustaneet Eemeli Suomi ja Ville Meskanen vyöryttivät peliä Kärppä-maalille 37 minuutin paikkeilla ja Arto Laatikaisella oli viivassa aikaa ja tilaa, mutta laukaus tuli kuitenkin suoraan Veini Vehviläisen syliin. Hetkeä myöhemmin Miska Humaloja hyppelehti lupaavasti debytoineen Mark Floodin jäähylle ajassa 37:49 ja Kärpät pääsi kolmatta kertaa ylivoimalle. Ilveksen paljon parjattu alivoima oli kuitenkin hyvää ja toiselle erätauolle siirryttiin yhä 0-1 tilanteessa.

Kärpät varmistavat täydet pisteet

Kolmannen erän alussa Kärpät loi huippupaikan, jossa hyökkääjällä oli jo puolityhjä maali edessään, mutta Tapio Laakso peitti laukauksen erinomaisesti. Ilveksellä oli vaikeuksia halki ottelun pysyä kiekossa ja Kärpät piti vastaavasti pitkiä jaksoja kiekkoa.

Peli aaltoili ja Ilveksellä oli muutama vahvempi vaihto perättäin, kunnes Juuso Pulli ylipelasi ja Kärpät pääsi vaaralliseen vastahyökkäykseen. Lopulta Ilves oli koko tilanteen ajan hetken myöhässä ja Charles Bertrand pääsi aivan liian vapaasti laukomaan kiekon maalin kattoon. 0-2 maali syntyi ajassa 49:23.

Ilveksen ensimmäinen etsikkoaika syntyi, kun Sami Anttila taklasi selänpuolelta Eemeli Suomea ajassa 51:05. Ylivoima pyöri aikansa, mutta yhtään huippupaikkaa ei syntynyt ja Kärpät selvitti ensimmäisen alivoimansa. Ilves sai hieman lisävirtaa ja Kärpät otti aikalisän ajassa 54:20 rauhoittaen pelin uudelleen.

Ilveksen viimeinen oljenkorsi tuli, kun Saku Mäenalaselle vihellettiin helpohko rangaistus ajassa 57:41. Samassa ajassa Ilves käytti aikalisänsä ja otti maalivahdin ulos maaliltaan. Kiri jäi lopulta vaisuksi eikä yhtään huippupaikkaa nähty ja kun summeri päätti ottelun olivat loppulukemat 0-2 vierailijoille.

Ottelun ratkaisut:

Ilves pelasi tiiviin puolustuspelin Riku Heleniuksen johdolla pitäen Kärpät kohtuullisen vähissä maalipaikoissa. Ilveksen oma hyökkäyspelaaminen jäi kuitenkin vastaiskuihin, joissa riittävä tappamisen meininki maalipaikoissa jäi uupumaan.

Joukkueen peli-ilme oli kelvollinen, mutta joukkueelta vaaditaan myös venymisiä ja pisteitä. Reilut 22 minuuttia kellottanut Mark Flood vaikutti vahvistukselle debyytissaan ja Riku Helenius pelasi parhaan ottelunsa Ilves-paidassa. Näistä on hyvä kerätä uskoa tuleviin otteluihin, joissa maalinteossa pitää olla entistä enemmän päättäväisyyttä.

Kärpät liikkui erinomaisesti ja ansaitsi voittonsa.

Sarjakärki vieraaksi Hakametsään
Ville Meskaselle kahden vuoden jatkosopimus
UUTISET