Marko Herckman

Eilen paikallispelissä Tapparan kaatanut Ilves sai lauantaina vieraita Vaasasta. Sport oli viimeistelyssä terävämpi ja pisteet mukanaan lukemin 2-4. Ilveksestä maalinteossa onnistuivat Ville Meskanen ja liigauransa ensimmäisen osuman viimeistellyt Miro Nalli.

Sport vie avauserän

Eilen erinomaisella pelillä Tapparan kaatanut Ilves ei ollut avauserässä Sportia vastaan parhaimmillaan. Sport onnistui maalinteossa heti pelin toisessa vaihdossa, kun Jesse Paukku onnistui ohittamaan Eetu Mäkiniemen nopean vastahyökkäyksen päätteeksi ajassa 1.06. Sport oli muutenkin alkuminuuteilla terävämpi ja erässä kymmenen kertaa torjunut Mäkiniemi joutui venymään muutamaankin otteeseen.

Joona Ikonen oli pelipäällä maalinjälkeisessä vaihdossa. Ensin Ilves-laituri yritti itse suorahyökkäyksen päätteeksi ja hetki myöhemmin Ikonen tarjoili paikan Matias Maccellille, mutta Niko Hovinen Sportin maalilla torjui molemmat yritykset. Sport iski ahnaasti Ilveksen puolustusalueelle ja onnistui kiekonriiston jälkeen iskemään maalin, kun ruotsalaishyökkääjä Sebastin Ståhlbergin laukaus painui Mäkiniemen patjan yli verkkoon.

Minuutti Sportin toisen maalin jälkeen Ilves pelasi hetken aikaa kuudella pelaajalla ja joutui alivoimalle. Siitä Ilves suoriutui erinomaisesti ja jäähyn kärsimässä käynyt Saarela tarjoili boksista päästyään oivallisen paikan Eetu Päkkilälle. Eilen maalinteossa onnistuneen Päkkilän rystylaukaus kiepahti kuitenkin ohi maalin. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin 0-2-vierasjohdossa.

Ilves syttyy toiseen erään

Toisen erän pari ensimmäistä minuuttia oli vielä vaasalaisten hallintaa, mutta sitten Ilves nosti kytkintä ja kaasutti pelin Sportin päätyyn. Hyvä liike ja pitkät hyökkäykset tuottivat useampiakin maalintekopaikkoja. Erässä paljon esillä ollut Eemeli Suomi pääsi ensimmäisenä nokikkain Niko Hovisen kanssa, mutta Sport-veskari pysäytti Ilves-kapteenin laukauksen.

Hyvin koko alkukauden pelannut puolustaja Santeri Hatakka löysi kuljetuksen jälkeen Matias Maccellin takakulmalta, mutta hyökkääjän yritys päätyi lopulta ohi maalin. Hetkeä myöhemmin Antti Saarela ja Eetu Päkkilä olivat tekopaikoissa, mutta Hovinen kesti. Lopulta Ilveskin pääsi tulostaululle, kun Suomen syöttö maalin kulmalta löysi Ville Meskasen, jonka terävä ranne ohitti Hovisen ajassa 29.02.

Ilves joutui minuuttia myöhemmin alivoimalle kun Aleksi Elorinne lähti istumaan estämisjäähyä. Minuuttia myöhemmin Sportin Juho Tommila joutui pysäyttämään sääntöjen vastaisin ottein vahvaa alivoimatyötä tehneen Arttu Ruotsalaisen. Minuutin ylivoiman jälkeen Ilves jatkoi pitkää hyökkäyspään jauhamista ja Jonne Virtanen rikkoi Eemeli Suomea. Suomi pelasi ylivoimalla loistavan tontin Joona Ikoselle, joka ei kuitenkaan onnistunut. Vahvasta Ilveksen paineesta huolimatta lisäosumia ei nähty ja päätöserään lähdettiin lukemista 1-2.

Nallille uran avausmaali, Sport vie pisteet

Eetu Päkkilä teki vahvaa työtä hyökkäyspäädyssä ja Juho Tommila joutui ottamaan koukkausjäähyn ajassa 43.15. Ilveksen ylivoima ei kuitenkaan saanut luoduksi mitään kovin vaarallista. Kesken Ilveksen kirivaihteen Sport pääsi kiekonriiston jälkeen tekopaikkaan, jonka päätteeksi Jesse Paukku teki illan toisen maalinsa ajassa 46.20.

Puoli minuuttia myöhemmin Jarkko Parikka lähti jäähylle maalin tahallisesta siirtämisestä. Vaasalaisten ylivoima toimi ja Santeri Haarala ohjasi maalin edestä vieraat jo 1-4-johtoon ajassa 48.41. Sport otti otteen maaliensa myötä, mutta seuraavaksi oli Ilveksen vuoro iskeä vastaan. Mäkiniemen hienon patjatorjunnan jälkeen Miro Nalli otti kiekon haltuunsa omalla alueella ja kavensi upealla soolosuorituksella lukemiksi 2-4-ajassa 52.55. Maali oli hyvän alkukauden pelanneen 21-vuotiaan Ilves-kasvatin uran ensimmäinen liigaosuma.

Nalli tarjoili muutamaa minuuttia myöhemmin paikan Juuso Välimäelle, mutta kahdesti kokeilemaan päässyt kultakypärä ei onnistunut. Pari minuuttia ennen loppua Ilves otti Mäkiniemen pois maaliltaan ja Eemeli Suomi pääsi tekopaikkaan. Hovisen torjunta piti kuitenkin jälleen. Ilves lopun kovasta rynnistyksestä huolimatta enää maalinteossa onnistunut ja Sport vei pisteet Vaasaan numeroin 2-4.

Kolmen ottelun viikko huipentuu tänään Hakametsässä
Sport steals points from Hakametsä
UUTISET