1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Tampere Cup avaa Ilveksen kiekkokauden

Tampere Cup avaa Ilveksen kiekkokauden

Ilves.com

Tänään käynnistyvä legendaarinen Tampere Cup avaa Ilveksen kiekkokauden. Tesoman jäähallissa pelattavaan turnaukseen osallistuvat tänä vuonna Ilveksen ja Tapparan ohella HPK ja KooKoo.

Kaksipäiväinen turnaus käynnistyy perjantaina 13.8. HPK-KooKoo -ottelulla, joka alkaa Tesomalla klo 16.00. Iltaotteluna pelattava Ilves-Tappara-paikalliskamppailu alkaa klo 19.30. Lauantain otteluparit ratkeavat normaalin turnaus- ja pudotuspelitavan mukaisesti perjantain tulosten perusteella.

Aamulehti lähettää Tampere Cupin ottelut tilaajilleen. Suorat lähetykset ovat katsottavissa Aamulehden sivuilta. Kokeilutarjous: 1 € / 1kk.

Turnausinfo

  • Tampere Cup järjestetään Tesoman jäähallissa osoitteessa Tuomarinkatu 7, 33310 Tampere
  • Sisäänkäynti jäähalliin tapahtuu pääovista.
  • Pysäköinti jäähallin parkkialueella maksuton. Pysäköintiin voi käyttää myös Tesoman palloiluhallin parkkialuetta.
  • Hallin juoma- ja ruokatarjoilusta vastaa Tesoman uimahallin kahvila. Kahvilalla ei ole anniskeluoikeutta.
  • Ilves-Kaupan myyntipiste aukeaa hallilla tuntia ennen Ilves-Tappara -ottelua ja palvelee koko ottelun ajan.
  • Tapahtumassa on vahva maskisuositus ja 2 metrin turvaväleistä tulee huolehtia (pl. oma seurue).
  • Turnauksessa Tesoman jäähallin yleisökapasiteetti on 500 katsojaa.

Otteluohjelma

Pe 13.8. klo 16.00 HPK–KooKoo 2-3 (1-1, 1-1, 0-1), tilastot
Pe 13.8. klo 19.30 Ilves–Tappara 2-3 VL (0-0, 2-0, 0-2, 0-0, 0-1), tilastot
La 14.8. klo 14.00 Ilves-HPK 2-3 (1-1, 0-2, 1-0), tilastot
La 14.8. klo 17.30 Tappara-KooKoo 1-2 (1-1, 0-0, 0-1), tilastot


Liput

Turnauslippu (4 ottelua): aikuiset 40 €, nuoret (7-16 v) 15 €
Yhden päivän lippu (2 ottelua): aikuiset 25 €, nuoret (7-16 v) 10 €

Tampere Cupin liput ovat myynnissä Kaupinkadun Ilves-Kaupalla sekä Lippupisteen myyntipisteillä ja verkkokaupassa.

Osta liput Lippupisteen verkkokaupasta


Turnauksessa pelaavien joukkueiden esittelyt

Ilves

Viime kauden jälkeen vahvasti uusiutunut joukkue pelaa ensimmäiset harjoitusottelunsa kauteen 2021-22. Joukkueessa on kova kilpailutilanne ja lukuisia mielenkiintoisia uusia nimiä, joten kaudesta tulee takuulla mielenkiintoinen ja odotukset ovat korkella. Ilveksen kesän isot profiilihankinnat Petri Kontiola ja Marek Langhamer esiintyvät ensimmäistä kertaa Ilves-paidassa, kuten moni muu mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Joukkue on päässyt harjoittelemaan täydellä kokoonpanollaan ja sairastuvalla ei ole tällä hetkellä pelaajia.

Seuraa häntä – Albin Grewe: Nuori ruotsalaishyökkääjä on onnistuessaan mahdollisesti kauden väriläiskiä liigassa. Itseään hyökkäysvoittoiseksi pelaajaksi luonnehtiva Grewe on hanakka taklaaja ja taistelija, joka on tuonut hänelle lempinimen T-Rex.

Tappara

Sarjan kestomenestyjä ja rakas paikallisvastustaja lähteen uuteen kauteen nimivahvalla joukkueella. Harjoituskautensa avausottelussa Tappara kaatoi Hämeenlinnassa HPK:n selvin lukemin 1-5. Joukkueen maalilla Kari Piiroinen torjui 21 kertaa. Tapparan tämän kauden hankinnoista nimekkäimpiä ovat puolustajat Otso Rantakari, Veli-Matti Vittasmäki ja Mikael Seppälä sekä hyökkääjät Kyle Platzer ja Tyler Morley.

Seuraa häntä – Veli-Matti Vittasmäki: Kahdella kaudella Ilvestä edustanut Vittasmäki pelasi edellisen kauden KHL:ssa Severstal Cherepovetsin joukkueessa. Väkevä peruspuolustaja on omassa roolissaan lähtökohtaisesti liigan eliittiä.

HPK

Viime kaudella surkean alkukauden jälkeen HPK pelasi erinomaista jääkiekkoa ja oli lähellä nousta mukaan pudotuspeleihin. Joukkue menetti viime kauden jälkeen lukuisia avainpelaajiaan kuten Ilvekseen siirtyneen Petri Kontiolan sekä huippuhyökkääjät Jere Innalan ja Valtteri Puustisen. Hämeenlinnalaisten kausi 2021-22 lähti yskähdellen käyntiin Tapparan ollessa kauden avauksessa parempi lukemin 1-5. Hämeenlinnalaisten ulkomaalaishankinnoilta odotetaan paljon ja Mario Grmanin, Ryan Johnstonin, Sean Collinsin, Michael Jolyn ja paluumuuttaja Philippe Cornetin onnistuminen ovat suuressa roolissa HPK:n iskukykyä määritettäessä kohti uutta kautta.

Seuraa häntä – Eetu Laurikainen: Kesken viime kauden HPK:n joukkueeseen liittynyt maalivahti oli suurin syy siihen, että umpisurkeasti kauden aloittanut joukkue keräsi loppukaudesta pisteitä sarjan kärkipään tahdissa.

KooKoo

Viime kaudella pudotuspelien avauskierroksella kahden ottelun yhteismaalein Ilvekselle tippunut KooKoo aloitti kautensa perinteisessä Pitsiturnauksessa, jossa se voitti alkusarjassa Ässät 0-2 ja Lukon 0-3 mutta välierässä taipui lukemin 2-4 turnauksen lopulta voittaneelle SaiPalle. KooKoo on tulevalla kaudella varmasti yksi mielenkiintoisimmista vierasjoukkueista Ilvesläisille, sillä joukkuetta valmentaa Ilveksen valmennusryhmästä vuosilta 2016-2020 tuttu Olli Salo, joka edellisellä kaudella toimi päävalmentajana Saksan DEL2-sarjan Frankfurt Löwenissä. Joukkueessa pelaavat myös Ilveksen paidasta hyvin tutut hyökkääjät Ville Meskanen, Joose Antonen ja Teemu Rautiainen.

Seuraa häntä – Teemu Rautiainen: Kuusi kautta Ilvestä ennen viime kautta edustanut Teemu Rautiainen nousi Ilveksen kannattajien suosikkipelaajien joukkoon vahvana kamppailupelaajana ja hyvänä maalintekijänä. Viime kaudella Sveitsissä pelannut Rautiainen on kokeneena pelaajana KooKoolle tuntuva vahvistus.

FUN Tampere ja Ilves jatkavat selostusyhteistyötä
Tampere cup avasi Ilveksen kiekkokauden
UUTISET