1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Tappara murskaava kauden toisessa paikallistaistossa

Tappara murskaava kauden toisessa paikallistaistossa

Elina Kuivalainen

Aiemmin kauden avausottelussa Ilves sai todeta Tapparan paremmaksi maalein 0-3. Tänään maalillisesti hyvän ensimmäisen erän jälkeen Tappara otti hallinnan pelistä, eikä Ilves saanut enää konettaan kunnolla käyntiin. Kauden toinen paikallistaisto myös Tapparan nimiin tällä kertaa murskaluvuin 8-1.

Ilves 1 – Tappara 0

Ilves vei ottelun ensimmäisen aloituksen ja painoikin päälle ottelun ensimmäisen minuutin, kunnes Tappara sai kunnolla kiekon ja todella vaarallisen hyökkäyksen aina Ruusun vartioiman maalin eteen. Kiekko liukui kuitenkin Ilveksen onneksi Ruusun torjunnan jälkeen pelaajien jalkojen seasta maalin edestä maalin kulmalle, mistä Ilveksen pelaajat saivat sen siivottua väjemmille jäille. Ilves sai kaapattua kiekon välillä itselleen Tappara päädyssä paineen ansiosta, mutta kiekkoa ei kuitenkaan saatu maalille asti. Tappara puolestaan vyörytti tasaiseen tahtiin hyökkäyksiä Ilves päätyyn ja Ruusulle kertyi useampi torjunta jo heti ottelun alku minuuteilla.

Tappara sai illan ensimmäisen ylivoiman ajassa 3:58, kun Tapio Laakson johtama ykköskenttä iski hyvän maalitilanteen Hrachovinalle, mutta maali jäi kuitenkin syntymättä. Maalitilanteen jälkeen Mikael Kuronen taklasi laidassa Tappara pelaajaa jäähyn arvoisesti. Tapparan ylivoima ei ollut kovin kummoista, mutta aina kuvion kuntoon saamisen jälkeen Ruusulle ammuttiin milloin mistäkin vaarallisia laukauksia, jotka kylläkin viuhuivat suurimmaksi osaksi Ruusun maalin ohi. Lopulta ylivoimaa jäi jäljellä kaksi sekunttia, kun Tapio Laakso pääsi alivoimalla läpiajoon ja iski komealla laukauksella kiekon ohi Dominic Hrachovinan. Ilves 0-1 johtoon.

Ilveksen seuraava maali oli lähellä reilun seitsemän minuutin kohdalla, kun Otto Koivula syötti Tappara maalin eteen luistelleelle Ville Meskaselle, mutta Hrachovina selvitti tilanteen ja tilanne pysyi 0-1. Reilun 10 minuutin kohdalla Tappara pääsi iskemään pariinkin otteeseen, kun Ruusun torjuma kiekko jäi Tapparalle ja vuorossa heti toinen torjunta maalin oikealta kulmalta, mihin Ruusu heittäytyi ja esti kiekon maaliin menon mailallaan.

Ilves sai luotua seuraavan maalitilanteen reilun 12 minuutin kohdalla, kun Teemu Lepaus ja Julius Valtonen tekivät tilaa maalin eteen Joona Koppaselle, jolta epäonnekkaasti kiekko kimposi pois maalilta. Ilveksen maalitilanteen jälkeen Tappara oli jälleen lähellä tasoitusta, kun Jarno Kärki liukui salakavalasti keskikaistaa suoraan Ruusun eteen, mutta Ruusu selvitti tilanteen. Seuraavan kerran maalia pääsi yrittämään Otso Rantakari reilu 14 minuutin kohdalla, mutta Ruusu sai kaapattua siniviivan kupeesta lähteneen laukauksen syliinsä.

Vielä ensimmäisen erän loppu minuuteilla Tapio Laakson kenttä sai hyvän tilanteen Tappara päähän, mutta laukaus viuhui yli maalin ja peli jäi pyörimään laitaan, kunnes Tappara otti kiekon ja vei pelin jälleen Ilves päätyyn. Viimeisen minuutin korvilla Ilves hukkasi kiekon Tapparan siniviivalla ja Niko Ojamäki pääsi yrittämään läpiajoa. Ruusu oli kuitenkin tilanteessa hyvin hereillä ja selvitti tilanteen kivuitta. Ilves sai tilaisuuden koittaa 0-2 maalia vielä ylivoimalla, kun ajassa 19:39 Jan-Mikael Järvinen otti kaksi minuuttisen poikittaisesta mailasta. Maalia ei saatu kuitenkaan enää 20 sekunnissa aikaan, ja ylivoimamaalin metsästys jatkui toisen erän alussa.

Torjunnat ensimmäisen erän jälkeen Dominic Hrachovinalle vain vaivaiset 2 torjuntaa, kun taas Markus Ruusu torjui peräti 11 kertaa.

Tappara otti pelin hallinnan

Ilveksen ylivoima ei ottanut tuulta alleen, mutta Tappara puolestaan sai tilaisuuden yrittää tasoitusta alivoimalla Jukka Peltolan toimesta. Maalitilanteen jälkeen puntit tasoittui, kun Arto Laatikainen passitettiin istumaan kakkosta korkeasta mailasta. Tasavoimalla lähempänä maalia oli Tappara, joka jatkoi yrittämistä vielä omalla ylivoimallaan. Kuvion kuntoon saaminen ei tuottanut Tapparalle ongelmia ja hetken pyörityksen jälkeen Kristian Kuusela ja Otso Rantakari tekivät Jan-Mikael Järviselle vapaan tilan Ilves maalin kulmalle iskeä kiekko sisään maalin suulta kauas liukuneen Ruusun taakse. Tappara 1-1.

Vain hetki Tapparan kavennuksesta, kun Tappara järjesti jo seuraavan hyökkäyksen Ilveksen maalille ja Tomas Záborský pääsi iskemään kiekon Ilves maaliin. Tappara 2-1 johtoon. Tapparan 2-1 johtomaalin jälkeen Ilves otti aikalisän. Heti aikalisän jälkeen vaihtoaitioilla käytiin pieni kinastelu ja Tapio Laakso passitettiin kaksi minuuttiselle korkeasta mailasta. Tappara sai paineen pysymään suht koko jäähyn ajan Ilves päädyssä, mutta Ilves säästyi kuitenkin seuraavalta takaiskulta.

Ilves sai vuorostaan oman paikkansa koittaa tasoittaa peli kun toista erää oli pelattu reilu seitsemän minuuttia. Ville Meskasen laukaus kiisi kuitenkin reilusti maalin ylitse. Vaikka Ilves sai aloituksia Tappara päätyyn, ei se kuitenkaan saanut kiekkoa hallintaansa kuin vain hetkittäin. Tappara taas vyörytettyä hyökkäyksiä mistä milloinkin ja Ruusu sai tehdä töitä tosissaan. Kun toista erää oltiin taottu reilu 12 minuuttia, sai Ilves rakennettua pahan maalipaikan Tappara maalille, mutta Teemu Rautiainen epäonnistui yrityksessään. Jälleen Ilves maalipaikan jälkeen peli oli toisessa päädyssä ja Otto Rauhala syötti maalin kulmalta toiselle Veli-Matti Vittasmäelle, jolla oli avopaikka iskeä kiekko ohi Ruusun. Tappara 3-1 johtoon.

Loppuerän Ilves taisteli mukana sen minkä pystyi, mutta ilman onnistumisia. Arttu Ruotsalainen pääsi muun muassa kokeilemaan aivan nokikkain Hrachovinan kanssa, mutta Hrachovina torjui lähilaukauksen patjallaan kauas maalistaan. Toisessa päässä Ruusu sai venytellä jalkojaan, jotta ehti patjoineen kiekon tielle.

Torjunnat toisesta erästä Dominic Hrachovina 9, Markus Ruusu 13.

Kolmas erä murskaavaa Tappara hallintaa

Tappara jatkoi kolmannen erän alusta siitä mihin toisen erän lopulla jäi. Kolmannen erän alkua ehdittiin takoa vain parikymmentä sekunttia, kun Ruusulle saatiin kirjata jo kolmannen erän ensimmäinen torjunta. Seuraavassa hetkessä peli olikin jo Tapparan päässä ja Otto Koivula järjesti hyvän laukaisupaikan Valtteri Viljaselle. Laukaus jäi Hrachovinan syliin, vaikkei Hrachovina hetkeen tiennyt missä kiekko oli.

Ilves oli helisemässä Tapparan vahvan paineen alla, ja tilanteita sateli Ruusua kohti tilanne toisensa jälkeen. Ilveksen onneksi Tapparan vaarallisen maalitilanteen jälkimainingeissa Mikko Lehtonen huitoi Ilves maalin takana itsensä kaksiminuuttiselle ajassa 43:38. Ilves räpiköi ylivoimallaan ja meinasi huolimattomasti törkätä oman pään purkukiekon omaan maaliin. Ruusu oli onneksi tilanteessa hereillä ja oma maali jäi syntymättä. Peli saatiin hetkeksi pyörimään Ilves päätyyn, mutta Meskanen iski kiekon metri tolkulla ohi Tappara maalista. Seuraavaksi oltiin jälleen Ilves päädyssä ja Joona Luoto järjesti maalin takaa paikan maalin edustalle väkisin painaneelle Jere Karjalaiselle, jolla oli avopaikasta helppo työ iskeä kiekko ohi voimattoman Ruusun. Tappara 4-1 johtoon.

Vain hetki edellisestä kun kiekko oli jälleen Ruusun selän takana. Ruusu päätti antaa torjuntansa jälkeen kiekon takaisin peliin, mutta tilanteessa olikin ensimmäisenä paikalla Tapparan Jukka Peltola, joka iski kiekon vanhanaikaisella maaliin Ruusun selän takaa ja viimeisen iskun kiekkoon pääsi vielä antamaan Jan-Mikael Järvinen. Tappara 5-1. Ja vain pari minuuttia seuraavaan, kun ajassa 50:40 Niko Ojamäki pääsi iskemään tilanteen jo 6-1. Ruusu taisteli tilanteessa sen minkä pystyi ja lopulta heittäytyi kyljelleen yrittäen estää maalia mailallaan.

Loppuerä olikin sitten enää vain Ilvekseltä sinnittelyä, ettei Tappara pääsisi iskemään vielä rumempia lukemia tauluun. Kuitenkin ilveksen pyristelystä huolimatta, Tappara pääsi vielä iskemään kahdesti, ensin maalin kulmalta ja Jan-Mikael Järvinen sai iskettyä hattutempun, jonka jälkeen vielä Jere Karjalainen. Loppu lukemat karuakin karummat 8-1.

Karri Kiven Kommentit:

– Sen ekan erän jälkeen ajattelin, et tästähän tulee hyvä päivä. Olin tyytyväinen siihen ja se oli kaikin puolin hyvä. Se oli oikeastaan sen tokan erän ne kaks pika maalia mikä käänsi sen pelin suunnan. Omituinen loppu, et enpä ole tällaisessa ennen ollut mukana. Kangasniemi uutena miehenä oli erinomaisesti mukana koko ajan. Kolmannessa erässä kukaan ei oikein tiennyt mitä tekis. Tää koko viikko on ollut muutenkin erikoinen maalien muodossa koko joukkueelle. Aikamoinen kerääminen on huomiselle, se on selvä että nyt täytyy jengin vaan yhdessä lähtee tonne kävelemään ja tehdä supernollaus.

Kauden toinen paikallisvääntö Hakametsässä
Ilveksellä kasvojenpesun paikka
UUTISET