2. Otteluraportti
  3. Tappara taklasi Ilveksen pisteputken kumoon täydessä Hakametsässä

Tappara taklasi Ilveksen pisteputken kumoon täydessä Hakametsässä

Markus Mesiä

Hakametsässä nähtiin perjantai-iltana kauden toinen paikallisottelu. Siinä missä kauden avausmittelö päätyi Ilveksen voittoon, täpötäysi Hakametsä todisti punttien tasaantumisen. Tappara vei kolme pistettä lukemin 2-4, mikä katkaisi samalla Ilveksen kuuden ottelun pisteputken.

Tasaisesti edennyt ottelu ratkesi päätöserässä Tapparan eduksi. Vikkelä Ilves ei ehtinyt fyysisen Tapparan alta pois, ja lopulta kirvesrintojen ylivoimamaalit olivat isännille liikaa.

Ilves ei lannistunut

Vaikka avauserä oli pääasiassa Ilveksen hallintaa, maalinteon aloitti paikallisvastustaja. Vasta Tapparan riveihin liittynyt ruotsalaispuolustaja Elias Fälth pääsi laukomaan sydämensä kyllyydestä aloitusvoiton jälkeen, eikä Riku Helenius ehtinyt kiekon eteen.

Ilves ei kuitenkaan lannistunut avausosumasta. Erityisen pirteästi esiintyneen Teemu Lepauksen laukaus lirui jo hetki takaiskun jälkeen vain senttejä Christian Heljangon maalin ohi, ja toisella yrityksellä tupsukorvien kultakypärä jo onnistuikin. Oskari Laaksosen viivalaukaus kimposi suoraan Lepauksen lapaan, eikä laitahyökkääjä epäonnistunut avopaikastaan.

Tasatilanteessa ei tarvinnut kauaa kiekotella, sillä Heljanko joutui kasaamaan ylpeytensä vain 19 sekuntia tasoituksen jälkeen. Koko erän ajan pahoissa vaikeuksissa ollut Tappara-puolustus sähläsi Mike Halmon karvauksen alla, ja kanadalaishyökkääjä kiitti sekoilusta vieden isännät 2-1-johtoon.

Tapparan päässä sattui ja tapahtui pitkin erää. Avaussyöttöjen kanssa hutiloineet kirvesrinnat tarjosivat Ilvekselle tukun hyviä paikkoja, mutta tupsukorvat eivät onnistuneet iskemään erän kolmatta. Isäntien kannalta tunteet nousivat pintaan erän lopussa, kun Joona Laakso ja Matt Generous törmäsivät toisiinsa. Ilves-pakki sai osuman päänseudulle, mutta tuomaristo ei nähnyt tilannetta tarkoituksellisena.

Tapparan taklauspeli otti otetta

Kirvesrintojen fyysisyys sai Ilveksen pakkaa toisen erän alussa sekaisin, vaikka maalipaikoiksi taklaukset eivät muuttuneetkaan. Matti Järvisen taklaus osui horjunutta Tuomas Salmelaa päähän, mutta tilanteesta ei tuomittu jäähyä.

Kotijoukkueen hölmöilyt sen sijaan kostautuivat. Ilves onnistui tappamaan Panu Miehon turhan huitaisujäähyn, mutta perään hyökkäyspään maalitilanteesta annettu kakkonen Lepaukselle ei enää mennyt takaiskuitta. Niko Ojamäki pääsi kulkemaan oivalle maalintekopaikalle, josta ammuttu kova rannelaukaus viiletti suoraan maalikattoon.

Pisteputki katkesi

Tapparan fyysisyys jatkui myös kolmannessa erässä. Ilveksen Oskari Laaksonen joutui oman maalin takana täysin jyrän alle, kun Antti Erkinjuntti ajoi kovalla, ylöspäin suuntautuneella ja puhtaaksi katsotulla taklauksella tamperelaisnuorukaisen pystyyn. Jarkko Parikka ei katsonut taklausta hyvällä, vaan haastoi Erkinjuntin välittömästi tilille teoistaan. Lopputuloksena annettu Parikan 2+10 minuutin jäähy kostautui, kun Jarkko Malinen iski ylivoiman viimeisillä sekunneilla Tapparan johtoon.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin, kun Otto Rauhala pääsi iskemään Tapparan kahden maalin johtoon. Samalla Ilveksen kuuden ottelun pisteputki katkesi. Tappara puolestaan otti jo kolmannen peräkkäisen voittonsa.

Ilveksen kausi jatkuu tiistaina KalPan vieraana, kun taas Tappara isännöi Sportia jo huomenna.