Vesa Suonsyrjä
Ilves TO 1.1. klo 02:00 HPK

Hakametsässä nähdään kahden kipeästi pisteitä kaipaavan joukkueen kohtaaminen. Molemmilla joukkueilla on alla tappioita, joten paluu voittojen tielle on varmasti kaikilla mielessä. Ilves lähtee otteluun hyvin levänneenä ja valmistautuneena, kun taas HPK puolestaan pelasi keskiviikkona häviten Rauman Lukolle.

Ilveksen peli parantunut kauden edetessä

Ilveksen kauden alku oli todella vaikea – etenkin ajoitukset olivat viisikkotasolla pahasti pielessä ja syöttäminen oli hidasta ja epätarkkaa. Pala palalta joukkueen pelaaminen on löytänyt oikeita raiteita, ja edellisellä viikolla Ilves pelasi kaikissa kolmessa kamppailussa voitosta.

KooKoo-ottelussa irtosi kauden ensimmäinen kolmen pisteen voitto hyvällä peliesityksellä, minkä jälkeen huippuvireiset JYP ja Kärpät saivat tehdä täyden päivätyön pitääkseen pisteet kotihalleissaan. Tulosurheilussa ainoastaan pisteet merkitsevät, mutta jatkoa ajatellen viime viikon kaikki pelit loivat uskoa.

Ilveksen kultakypärää kantava Eemeli Suomi on ollut ihailtavassa vireessä läpi kauden ja sitä kautta saanut onnistumisia. Itseluottamuksen myötä lumipallo on vierinyt oikeaan suuntaan ja ”Supon” pelaamista on ilo seurata tällä hetkellä. Sairastuvalta mukaan tulevat Ville Meskanen ja Juuso Pulli tuovat varmasti lisävirtaa kotijoukkueeseen.

Hämeenlinnassa edetty mollivoittoisesti

Viime kaudella aiheesta paljon kehuja kerännyt Antti Pennasen johtaman valmennustiimin vetämä HPK on menettänyt viime kauden vahvuuttaan kovasti haastavana joukkueena. Etenkin hyökkäyspelin rakenteen kanssa hämeenlinnalaisilla on ollut suuria vaikeuksia, ja joukkue onkin tehnyt alle kaksi maalia ottelua kohden.

Edellisistä kamppailuistaan HPK on poistunut tappion kärsineenä Lukon ja Pelicansin hakiessa pisteet Rinkelinmäeltä ja TPS:n ja JYP:n pitäessä pisteet kotikaukaloissaan. Keskiviikkona Hämeenlinnassa Lukko karkasi jo avauserässä eikä HPK onnistunut oikeastaan minkäänlaisen loppukirin muodostamisessa. Joukkueen pelaaminen oli hengetöntä ja monella pelaajalla yhteispeli pahasti hakusessa.

HPK:n kultakypärää kantava Oula Palve on kerännyt 11 ottelussa tehot 5+2 ja on taitavana pelaajana vaarallinen etenkin ylivoimapelissä. Otto Paajanen on ollut hyvä vierasotteluissa tehden viidessä vieraskamppailussa tehot 4+1.

Pelikieltoja ja alisuorittajia

Ilveksen uusi puolustajahankinta Joe Piskula vaikutti pelimieheltä ottelussa Oulun Kärppiä vastaan. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä mies kotidebyytissään, mutta valitettavasti mies on tänään pelikiellossa. HPK:sta pelikiellossa on mahdollisesti joukkueen ykkösparin puolustaja Petteri Nikkilä, joka taklasi Lukko-ottelun lopussa kyynärpäällä päähän Rony Ahosta, ja tilanne on nyt kurinpitokäsittelyssä.

Ilveksen leirissä odotetaan kahden taitavan ja tuloksentekoon kykenevän nuorukaisen saavan maalihanansa auki. Viime kaudella vuoden tulokkaaksi valittu Otto Koivula ja loistavan laukauksen omaava Juho Liuksiala ovat aloittaneet kautensa vaatimattomasti. Molemmilta odotetaan tasonnousua ja sitä kautta maaleja.

HPK odottaa parempaa lupaavalta Kristian Vesalaiselta, joka on Ilves-kaksikon tavoin yhä maaleitta. Myös ykköspuolustaja Matias Porselandin kausi on alkanut aivan yössä, ja yksi syöttöpiste ei ole hyökkäävälle puolustajalle minkäänlainen suoritus.

Kokoonpanoon palaava Ville Meskanen:

– Aivan mahtavat fiilikset näin ottelupäivän aamuna. Tätä hetkeä on odotettu pitkään. Oma pelikunto on hieman arvoitus, mutta innokkuudella paikataan se, mitä pelivireessä hävitään.

– Tilanne on samankaltainen kuin viime kaudella, kun tulin pitkän sairastelun jälkeen takaisin kaukaloon. Mahtavaa olla taas mukana.

– Odotan illaksi tasaista ja viihdyttävää kamppilua. HPK:lla on ollut vaikeaa, niin toivottavasti pystytään jatkamaan heidän tappioputkeaan.

 

Ottelu alkaa Hakametsässä totutusti kello 18.30. Saavu paikalle kannustamaan Ilves voittoon ja nappaa vielä kaverisikin mukaan!

Ilves-Hockey Oy:n osakeanti päättymässä
Lätkäehtoo: Kiakkomakasiini – Osa 2 (Mauno Ahonen & Jukka Emil Vanaja)
UUTISET