1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Tasainen taisto päättyi Ilveksen voittoon

Tasainen taisto päättyi Ilveksen voittoon

Elina Kuivalainen

Keskiviikkoiltana tahkottiin Hämeenlinnassa HPK:n ja Ilveksen välillä tasainen vääntö. Ottelu päättyi lopulta 1-2 lukemiin Ilveksen eduksi, ja täydet kolme pistettä matkasi Tampereelle.

Kapellimestarina Valtteri Viljanen

Ilves vei ottelun ensimmäisen aloituksen ja sai aikaan myös illan ensimmäisen laukauksen 29 sekunnin kohdalla. Ensimmäinen kunnon maalipaikka avautui jälleen Eemeli Suomelle 45 sekunnin kohdalla, mutta Antti Karjalainen sai kaapattua kiekon kainaloonsa. Seuraava kipakka laukaus nähtiin Otto Koivulalta noin kahden minuutin kohdalla, mutta tämänkin Karjalainen sai pysähtymään syliinsä. Seuraavassa HPK:n Mikko Lehtonen pääsi kokeilemaan vanhanaikaista, mutta Helenius oli hyvin hereillä ja tilanteesta selvittiin ilman suurempia ongelmia.

Reilun kolmen ja puolen minuutin kohdalla olivat taas Suomi ja Ville Meskanen juonittelemassa HPK päädyssä, mutta Ilveksen epäonneksi Meskanen ei saanut hyvästä Suomen alustuksesta maalia aikaiseksi. Seuraava tilanne nähtiin kuuden minuutin kohdalla, kun Valtteri Viljanen yritti päästä nokikkain Karjalaisen kanssa ja laukoa suoran lämärin Karjalaisen edestä. HPK:n puolustus oli kuitenkin tilanteen tasalla ja sai estettyä laukauksen.

Pelin ensimmäinen jäähy nähtiin ajassa 06:43, kun HPK:n Markus Niemeläinen passitettiin kaksiminuuttiselle Bill Thomasin kasvoihin osuneesta korkeasta mailasta. Ilveksen ylivoima alkoi takkuillen, mutta kun kuvio saatiin kuntoon lähti kova lämäri Rautiaisen lavasta. Laukaus kuitenkin kiisi ohi Karjalaisen maalista ja tilanne kuivui nopeasti Rautiaisen lämärin jälkeen. Uusi vauhti omasta päädystä ja loppuaika ylivoimasta menikin HPK:n päädyssä. Lähimpänä maalia oli Mark Flood, mutta maali jäi kuitenkin syntymättä. Tilanne säilyi 0-0.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin ajassa 12:33, kun Valtteri Viljanen antoi loisto syötön vauhdilla HPK päätyyn kiitäneelle Sami Sandellille, joka painoi kiekon suoralla laukauksella ohi Karjalaisen. Ilves 0-1 johtoon.

Seuraavassa vaihdossa oli jälleen Ilveksellä paikka iskeä illan toinen maali, mutta Karjalainen kesti tuplapatjatulituksen ensin Tapio Laakson toimesta ja heti perään reboundista Olli Vainion yrityksen.
HPK:lla oli myös pari hyvää maalipaikkaa erän loppu puoliskolla, mutta Ilves selvitti ne ilman suurempia ongelmia. Kokonaisuudessaan ensimmäinen erä oli Ilveksen, sekä maalin että myös torjuntojen valossa. Antti Karjalainen torjui yhdeksän kertaa ja Riku Helenius viisi kertaa.

HPK:n tasoitus ylivoimalla

Kun toista erää oli ehditty pelata reilu minuutti, oli Meskasella oiva paikka iskeä peli jo 0-2. Kuitenkin Karjalainen vei HPK:n maalissa tilanteessa pidemmän korren. Seuraava paikka oli hetken kuluttua Eemeli Suomella ja vain hetki Suomen paikasta Juho Liuksiala pääsi yrittämään illan ensimmäistään. Kuitenkaan kumpikaan ei saanut kiekkoa iskettyä verkkoon.

HPK ei hirveästi kiekkoon käsiksi päässyt, mutta niinä hetkinä, kuin HPK:n pelaajat saivat kiekon oli Ilveksellä kuumat paikat omassa päässään. Helenius oli kuitenkin mies paikallaan Ilveksen maalilla ja tasoitus jäi syntymättä.
Ajassa 24:50 Eemeli Suomi sai luvan luistella jäähyaitioon istumaan kakkosta koukkaamisesta. HPK ei kuitenkaan saanut ylivoimalla tasoitusta aikaan, joten tilanne säilyi Ilveksen eduksi edelleen 0-1:ssä.

Myös Juhani Tammisella ja Arttu Ruotsalaisella oli omat paikkansa iskeä Ilves karkumatkalle, mutta laukaukset pysähtyivät Karjalaisen syliin.

HPK sai paineen Ilves päätyyn kun ottelua oli pelattu reilu puolet. Kovan taistelun tohinassa Helenius sai kaapattua kiekon syliinsä, mutta Otto Koivulalle vihellettiin tilanteesta kaksi minuuttinen koukkaamisesta. HPK sai heti ylivoimansa kuntoon ja vain hetki, kun kiekko oli kiitänyt Ilveksen maaliin ohi voimattoman Heleniuksen. HPK tasoitus 1-1.

Eikä aikaakaan HPK:n tasoituksesta, kun Ilveksen maalin takana kyseenalainen tilanne, josta tuomari viheltää huitomisesta kaksi minuuttisen Sandellille. HPK:n ylivoima kuvio pyöri jälleen vaarallisesti, mutta Helenius kesti.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin HPK pääsi peliin mukaan. Kuitenkin taistelutilanne Ilveksen siniviivalla päättyi Valtteri Viljasen saadessa mailan kasvoihinsa ja HPK alivoimalle. Ilves sai toisella yrittämällä kuvionsa kuntoon ja pienen pyörityksen jälkeen kiekko oli jälleen Karjalaisen sylissä. Ylivoimalla ei kuitenkaan saatu maalia aikaan ja tilanne säilyi 1-1, kun summeri soitti joukkueet toiselle erätauolle.

Kolmas erä tasaista vääntöä

Kolmas erä alkoi Ilveksen kaapatessa kiekon itselleen, mutta myös kalastaen itselleen lähes samantien pitkän kiekon. Tämän jälkeen kiekko oli vuorotellen kummallakin joukkueella, kunnes taas Ilves sai kiekon iskien sen toisen kerran lyhyen ajan sisään pitkänä HPK:n päätyyn.

Kolmannen erän matelevan alun jälkeen mentiin taas reilun neljän minuutin jälkeen vauhdikkaammin päästä päähän. Jopa niin vauhdikkaasti, että Ilvekselle meinasi käydä kömmähdys omassa päässä Floodin menettäessä kiekon aivan Heleniuksen edessä, mutta Helenius oli hereillä ja selvitti kuitenkin tilanteen.

Ajassa 46:31 Otto Koivula iski kuitenkin kiekon Karjalaisen puikoista sisään ja Ilves sai juhlia jälleen johtomaalia. Ilves 1-2 johtoon.

Vain muutama sekuntti myöhemmin ja HPK päääsi jälleen ylivoimalle Julius Valtosen jouduttua jäähylle korkeasta mailasta. HPK aloitti ylivoimansa takkuillen ja Ilves sai mahdollisuuden iskeä alivoimalla tilanteen jo 3-1. Kuitenkin Karjalainen sai pysäytettyä kiekon patjojensa alle.

Jälleen ajassa 52:54 Ilves antoi HPK:lle mahdollisuuden tasoituksen Valtteri Viljasen joutuessa jäähylle koukkaamisesta oman maalin edessä olleen taistelun toimesta. Ilves selvitti alivoiman kivuitta ja sai vielä alivoiman lopussa paikan HPK-päädyssä Ruotsalaisen toimesta iskeä kiekko HPK reppuun. Kuitenkin Ruotsalaisen laukoma kiekko kolisteli vain pääty pleksejä.

Lopussa HPK sai vielä yhden pahan laukauksen Heleniusta päin, mutta Helenius näytti paraati otteita koppaamalla kiekon rintapanssarillaan räpyläänsä. Samassa kohdassa HPK otti aikalisän ja Karjalaisen pois maalilta. Loppu olikin enää tasaista vääntöä päästä päähän, josta kertoi myös torjunnat: kummallekin maalivahdille kirjattiin yhteensä 19 torjuntaa.

Kuuntele kommentit:

Sami Sandell | Olli Salo

Ilves-Kaupan joulumyyntiin uusia tuotteita päivittäin
Valtteri Viljanen: Ei varmasti anneta periksi
UUTISET