MENUMENU

Otteluraportti

Toisen erän jäähyily maksoi pisteet Mikkelissä

Ilves kohtasi perjantai-illassa Mikkelin Jukurit. Tiukassa ottelussa ratkaisevaan asemaan nousivat rangaistukset, joista Mike Halmon ulosajo koitui kohtalokkaaksi. Kovan taistelun jälkeen Jukurit pääsi huhlimaan kotivoittoa lukemin 4-3.

Tasainen avauserä päättyy erikoiseen osumaan

Avauserä käynnistyi vauhdikkaissa merkeissä, sillä vierasjoukkue sai kiekon maaliin käytännössä ensimmäisestä paikastaan. Tuomas Salmelan ensimmäinen laukaus jäi blokkiin, mutta tämä sai kiekon haltuunsa ja pelasi Arttu Ruotsalaiselle, joka ampui fiksusti takapatjaan ja Mark Flood pääsi lyömään paluukiekosta lukemiksi 0-1 kauden kolmannella osumallaan ajassa 0.50.

Avausmaalin jälkeen peli jatkui pitkiä toveja ilman pelikatkoja molempien joukkueiden peittäessä hyvin toistensa yritykset. Seitsemän minuutin kohdalla kotijoukkueen lainapuolustaja Marlo Koponen sai hyvän paikan toiseen aaltoon, mutta Antti Lehtonen tuli hyvin vastaan ja torjui. Seuraavat paikat tulivat vierailijoille, mutta Sami Rajaniemi torjui Joose Antosen ja Juho Liuksialan yritykset.

Molemmat joukkueet antoivat kovasti painetta ja hankaloittivat toistensa pelinrakennusta. Kotijoukkue Jukurit pääsi ensimmäisenä ylivoimalle ajassa 12.33 kun Arttu Ruotsalainen rikkoi yrittäesään luoda blokkia hyökkäyspäässä. Jukureiden ylivoima pyöri hienosti, mutta Antti Lehtonen nappasi kiinni useamman hyvän yrityksen nollaten Mika Partasen ja Vadim Pereskokovin.

Jukurit sai virtaa ylivoimansa jälkeen ja vei peliä useamman minuutin ajan. Ilveksen ykkösketju loi pitkän pyörityksen, joka päättyi kiekonmenetykseen ja vastahyökkäykseen. Janne Tavi ajoi alueelle ja heitti kiekon keskustaan, josta Valtteri Hotakainen sai hieman mailaansa väliin ja kiekko lipui ohi Antti Lehtosen muuttaen lukemiksi 1-1 ajassa 17.50.

Erän loppupuolella Ilveksen nuori Nikolas Matinpalo taklasi kovaa Jukureiden kultakypärä Miika Roinetta, joka jätti avauserän kesken. Avauserän viimeinen minuutti oli Ilveksen ykkösketjun näytöstä Arttu Ruotsalaisen pelattua Jarkko Parikalle huipputontin, mutta kiekko kilahti tolppaan. Jatkotilanteesta Ruotsalainen pääsi laukomaan uudelleen Parikan ohjatessa ja Rajaniemi lipsautti kiekon jalkovälistään maaliin. Tilanteessa Teemu Rautiainen rynnisti kovasti tilanteeseen Jukuri-puolustaja Teemu Suhosen kanssa ja kiekko meni sisään ilmeisesti lopulta Suhosen luistimesta ja näin ajassa 19:37 Ilves siirtyi 1-2 johtoon maalilla, joka merkittiin viimeisenä Ilvesläisenä kiekkoon osuneelle Jarkko Parikalle.

Ilveksen jäähyily maksaa ottelun

Ilves aloitti toisen erän vahvasti luoden hyvää painetta hyökkäyspäähän. Eero Savilahdella oli hyvä paikka ennen kuin Mike Halmo taklasi rajusti vastapalloon Janne Tavia hyökkäysalueella. Lopulta tilanteesta tuomittiin ulosajo päähän kohdistuneesta taklauksesta ja kotijoukkue pääsi viiden minuutin ylivoimalle ajassa 23.05.

Halmon rangaistus kostautui ja Turo Asplund tasoitti ottelun ajassa 24.42 päästyään yrittämään riittävän monta kertaa maalin edustalta. Asplundin 2-2 tasoituksen jälkeen Jukureille jäi ylivoimaa peräti 3.23, mutta Ilves taisteli erinomaisesti alivoimalla ja purki tilanteen toisensa jälkeen. Lopulta taistelu valui kuitenkin hukkaan Markku Flinckin iskiessä kotijoukkueen 3-2 johtoon vain kahdeksan sekuntia ennen viisiminuuttisen päättymistä.

Ilveksen vaikeudet jatkuivat, kun Nikolas Matinpalolle tuomittiin kaksiminuuttinen tämän kaataessa Valtteri Hotakaisen ajassa 29.08. Jukurit käytti tilanteen erinomaisesti ja Mika Partanen karkasi keskustasta läpiajoon Miika Roineen erinomaisen jatkon jälkeen ja iski lukemiksi 4-2 erän kolmannella ylivoimaosumalla ajassa 29.24 ja samassa ajassa Karri Kivi otti aikalisän. Peli tasaantui aikalisän jälkeen, mutta Ilves jatkoi jäähyilyään ainoastaan 3.18 edellisestä osumasta. Tämä alivoima alkoi Eemeli Suomen hyvällä vanhanaikaisenyrityksellä, mutta Rajaniemi torjui. Lopulta tällä ylivoimalla Jukurit ei päässyt Pereskokovin tolppaa lähemmäksi.

Erän loppupuolella Antti Lehtonen torjui erinomaisesti Joonas Kalliolan ohjauksen alakulmasta ja perään selvitti jatkotilanteen akrobaattisella mailahuitaisun ja pesäpallokopparoinnin yhdistelmällä.

Ilves ahdistaa loppuun asti, Jukurit vievät pisteet

Ilves lähti kolmanteen erään taistelemaan pisteistä. Juha Leimun laukaus kävi erän alkuminuuteilla tolpassa ja ajassa 43.31 Ilves pääsi ylivoimalle ensimmäistä kertaa Marlo Koposen rikkoessa Teemu Lepausta. Ylivoima vaikutti valuvan hukkaan, mutta kaksi sekuntia ennen jäähyn päättymistä iski Juhani Tamminen lukemiksi 4-3 Joose Antosen komeasta poikittaissyötöstä. Ajassa 45.29 syntyneeseen osumaan sai syöttöpisteen myös Teemu Lepaus, joka päätti samalla kuuden ottelun pisteettömän putkensa.

Ajassa 48:38 Ilves joutui jälleen alivoimalle, kun Juha Leimu lähti vuorostaan rangaistusaitioon. Ilves pelasi vahvan alivoiman, jonka lopussa Jerry Ahtola vapautti aitiosta vapautuneen Juha Leimun läpiajoon, mutta Sami Rajaniemi peitti mailalla Leimun yrityksen.

Ilves oli aktiivinen erän kuluessa ja se palkittiin toisella ylivoimalla, kun Nestori Lähde sai kaksiminuuttisen ajassa 53.46 koukkaamisesta. Ilves sai kuvionsa kuntoon, mutta tilanteet kariutuivat heikkoihin syöttöihin. Paine jatkui kuitenkin, sillä Aleksi Salonen sai jäähyn päättyessä kaksiminuuttisen korkeasta mailasta sekuntia yli neljää minuuttia ennen ottelun päätöstä.

Ilves sai Jukurit jo lähes siltaan, kun Rajaniemi hukkasi mailansa mutta viimeinen isku jäi antamatta. Peliä jäi jäljelle 1.35 kun Jukurit heitti pitkän kiekon ja otti tilanteessa aikalisän. Ilves jätti Antti Lehtosen aitioon ja lähti hakemaan tasoitusta kuudella hyökkääjällä. Tilanne pyöri ja Jukurit oli ahtaalla, mutta taisteli uhrautuvasti ja lopulta kova kolmas erä jäi viimeistä iskua vaille ja Mikkelin Jukurit nappasi itselleen tärkeät kolme pistettä.

Kommentit:

Juhani Tamminen

Jouko Myrrä

Toimittaja: Manu Haapalainen, Radio FUN Tampere
Lähde: Tamminen | Myrrä


Huomenna vuoden viimeisessä kotiottelussa vieraana SaiPa Lappeenrannasta, tervetuloa viihtymään!

Ilves-Kauppa

Pistetaulukko

MAALIT
#22 RUOTSALAINEN
13
MAALIA

SYÖTÖT
#75 LEPAUS
18
SYÖTTÖÄ

PISTEET
#22 RUOTSALAINEN
30
PISTETTÄ

PLUS/MIINUS
#57 PARIKKA
+15
+ / -

RANGAISTUKSET
#91 HALMO
97
MINUUTTIA

Sarjataulukko

# JOUKKUE O TM PM P
1. Kärpät 42 139 64 94
2. Tappara 42 123 110 74
3. TPS 42 113 101 74
4. Pelicans 41 119 93 70
5. Lukko 42 117 118 66
6. HPK 42 115 102 66
7. HIFK 42 123 120 64
8. Ilves 42 118 124 61
9. Sport 42 130 142 59
10. SaiPa 41 105 116 58
11. JYP 41 103 102 56
12. KalPa 40 99 123 53
13. KooKoo 42 108 136 52
14. Jukurit 42 103 122 50
15. Ässät 41 81 123 39

Lisää aiheita

22.1.2019 / Uutinen

Joona Ikoselle ja Tuomas Salmelalle jatkosopimukset, Nikolas Matinpalon optio käytetään

Ilves on tehnyt hyökkääjä Joona Ikosen, 20, ja puolustaja Tuomas Salmelan, 23, kanssa jatkosopimukset. Ikosen jatkosopimus on kolmivuotinen ja Salmelan yksivuotinen....

LUE LISÄÄ


19.1.2019 / Otteluraportti

Lukon tähtipelaajat liikaa Ilvekselle – Laaksosen loukkaantuminen säikäytti

Ilveksen kolmen ottelun viikko päättyi Raumalla toiseen peräkkäiseen tappioon, kun Lukko piti pisteet kotihallissaan 5-2-voitolla. Lukon kärkihyökkääjien tehoilta oli tamperelaisille liikaa,...

LUE LISÄÄ


18.1.2019 / Otteluennakko

Kannattajien tukema Ilves pistejahdissa Raumalla

Ilves matkaa lauantaina Raumalle, jossa se kohtaa suurilukuisen kannattajaryhmänsä tukemana Rauman Lukon ennen kuin suuri osa paikalle saapuneista katsojista ja joukkueesta...

LUE LISÄÄ


17.1.2019 / Otteluraportti

Kärpät tehokkaampi Hakametsässä

Eilen TPS:n Turussa kaatanut Ilves isännöi torstai-iltana Kärppiä Hakametsässä. Kannattajakatsomon upealla tifolla käynnistynyt ottelu kääntyi nopeasti tehokkaasti pelanneen Kärppien johtoon, eikä...

LUE LISÄÄ