MENUMENU

Otteluraportti

Tulikuuma Joose Antonen johdatti Ilveksen voittoon Kuopiossa

Ilves nousi liigan eniten maaleja tehneeksi joukkueeksi Kuopiossa, josta se haki täydet kolme pistettä lukemin 2-6. Illan hahmona tuikki Joose Antonen, joka iski kypärätempun.

Ilves vie selvästi avauserää

Ottelun alku eteni Ilveksen hallinnassa ja Jerry Ahtolan röyhkeän riiston jälkeen aukeni ensimmäinen paikka, mutta syöttö ei ollut riittävän laadukas. Peli aaltoili ilman isompia tekijöitä Ilveksen ollessa aavistuksen niskan päällä. Liigan mainoskatkolle mennessä oma kasvatti Konsta Mäkinen oli purra Ilvestä laukomalla kovan laukauksen aivan ylärimaa hipoen katsomoon.

Ajassa 9:19 Joose Antonen haistoi puolustajan heikon syötön ja ajoi väkisin läpiajoon. Puolustuksen rikkoessa Antonen pääsi koittamaan rangaistuslaukausta ja Antonen käytti tilanteen ilmiömäisellä tavalla. Luistelu kääntyi hieman poikittain ennen huikeaa nostoa putken alle nopeiden siirtojen jälkeen. Maalin myötä Ilves siirtyi 0-1 johtoon.

Heti seuraavassa vaihdossa Ilveksen kolmosketju nöyryytti kotijoukkuetta juoksuttamalla puolustuksen niin, että Jarkko Parikka sai kävellä kuin paraatikujaa viimeistelemään lukemiksi 0-2 ajassa 9.58. Syöttöpisteet kirjattiin Juhani Tammiselle ja Oskari Laaksoselle.

Ottelu eteni Ilveksen hallinnassa ja KalPa oli helisemässä. Tuomaristo piti pillit taskuissaan aina erän loppupuolelle, jolloin Ilveksen Mark Flood sai kaksiminuuttisen kampitettuaan kultakypärä Frank Gymerin ajassa 16.15. Kotijoukkueen ylivoima pyöri kaukana maalista, mutta aivan rangaistuksen lopulla se sai kovan mylläkän maalinedustalle ilman tulosta.

Koko erän hieman jäljessä ollut KalPa hiipi otteluun mukaan Tommi Jokisen laukoessa unelmalaukauksella kotijoukkueen maalin päähän vain minuuttia ennen ensimmäistä erätaukoa.

Joose Antonen täydentää uransa ensimmäisen hattutempun

Toiseen erään Ilves tuli jälleen vauhdilla. Mike Halmo kaadettiin ja Ilves pääsi hakemaan maalia. Halmolle itselleen tuli huippupaikka jo ennen ylivoimaa, kun KalPa jähmettyi mutta Dennis Godla torjui. Valtteri Parikan rangaistus vihellettiin ajassa 21.44 ja Ilves pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle.

Ylivoiman näyttäessä jo hiipuvan ohitse hirvittävässä iskussa oleva Joose Antonen kääntyi päädystä esiin ja laukoi Godlan jalkovälistä lukemiksi 1-3 vain 10 sekuntia ennen rangaistuksen umpeutumista. Syöttöpisteet kirjattiin Panu Mieholle ja Mark Floodille.

Ilveksellä oli tässä vaiheessa lentokeli ja Ilves-debytantti Erno Hopponenkin oli saada nimensä tilastoihin oivaltavalla syötöllä takatolpalle ennen kuin Aleksi Klemetille tuomittiin rangaistus ajassa 26.46. Ilveksen toinen ylivoima lähti liikkeelle kakkosylivoimalla, jossa Joose Antonen pääsi koittamaan jo hattutemppua. Tämän ja Teemu Lepauksen huippusyötöstä Joona Ikoselle syntyneen tilanteen Godla onnistui kuitenkin selvittämään ja kotijoukkue selvitti alivoimansa.

Uralleen kotiseurassaan uuden lennon saaneen Joose Antosen ura ennen kotiinpaluuta tuotti 77 ottelussa kuusi maalia. Tänään uran ensimmäiseen hattutemppuun tarvittiin aikaa 30.26 ja samassa ajassa KalPa otti aikalisän. Yläkulmaan ammuttuun 1-4 maaliin oivallisen syötön antoi Teemu Lepaus, toinen syöttöpiste merkittiin illan toisen syöttönsä napanneelle Juhani Tammiselle.

Joose Antosella oli paikka tehdä jo illan neljäs maalinsa, mutta Godla torjui. Ilveksen maalilla oli nujakka hieman myöhemmin ja nujakassa Alexander Texier löi Oskari Laaksosta ja Ilves pääsi jälleen ylivoimalle ajassa 33.58. Tällä kertaa ylivoima jäi heikoksi ja peliä jatkettiin lukemissa 1-4.

Erän lopulla Oskari Laaksonen tönäisi nurin KalPan 13. hyökkääjänä aloittaneen Juuso Könösen ajassa 37.56 ja kotijoukkue pääsi hakemaan kavennusta ylivoimalla. Ylivoima näytti päättyvän tuloksettomana, kun kotijoukkue runnoi kiekon maaliin aivan erän viimeisillä sekunneilla kovan hässäkän jälkeen. Tilannetta tarkistettiin lopulta videolta ja KalPa kavensi erätaukolumiksi 2-4 ajassa 39.59 kun Valtteri Parikka suti kiekon maaliin kiekon tultua esiin Riku Heleniuksen torjunnasta.

Ilves varmistaa pisteet

Aivan erän alussa Dennis Godlan heikko avaus tuli Teemu Rautiaiselle, joka pääsi koittamaan puolityhjään maaliin. Pienestä kulmasta koitettu nosto meni kuitenkin ohi maalin. Ilves aloitti muutenkin vahvasti ja kotijoukkue oli pulassa.

Panu Mieho kävi tönäisemässä nurin Alexander Texierin, joka oli taklannut Joona Ikosta hieman selänpuolelta. KalPa pääsi ylivoimalle ajassa 44.27. Ilves onnistui kuitenkin selvittämään alivoimansa tyylillä.

47 minuutin paikkeilla kotijoukkueen Lasse Lappalaisen nopea laukaus kajahti tolppaan ja hetkeä myöhemmmin Konsta Mäkinen pääsi yrittämään kavennusta, mutta Helenius torjui. Ilves iski heti perään terävästi ja 2-5 osuma syntyi Joona Ikosen terävällä rannelaukauksella Teemu Rautiaisen poikittaissyötöstä. Ajassa 48.22 tulleeseen maaliin toinen syöttömerkintä kirjattiin Tuomas Salmelalle.

Asetelman vaihtuivat, kun ajassa Joona Ikonen pyörähti esiin kulmasta ja pelasi vuorostaan Teemu Rautiaiselle huippupaikan ja numerot muuttuivat muotoon 2-6 ajassa 51.10. Ilves ei tyytynyt varmistelemaan johtoasemaansa vaan painoi päälle kuten läpi koko ottelun.
Kotijoukkue ei pysynyt alkuunkaan perässä ja ajassa 54.25 Ryan Wilson rikkoi Arttu Ruotsalaista ja Ilves pääsi hakemaan lisäosumia ylivoimalla. Jo ratkenneessa ottelussa KalPa haki onnistumisia ja saikin pelattua ehjän alivoiman. Pelin edetessä kohti loppuaan Ilves pääsi jälleen ylivoimalle Konsta Mäkisen taklattua myöhässä Panu Miehoa. Alivoimalla Henri Knuutinen oli läpiajossa, mutta Helenius kesti.

Ihan lopussa Ilves sai hetken kahden miehen ylivoimalla ja lopulta hienon taistelun jälkeen Ilveksen voittolukemat kirjattiin 2-6. Ensimmäistä kamppailuaan Ilveksen riveissä liigassa pelanneet Erno Hopponen ja Daniil Troshin pelasivat väkevät debyytit ja illan hahmona tuikki kolme maalia tehnyt Joose Antonen.


Kommentit:

Joose Antonen

Olli Salo

Toimittaja: Manu Haapalainen, Radio FUN Tampere
Lähde: Antonen | Salo


Torstaina Hakametsään saapuu vieraaksi TPS, hanki lippusi ajoissa!

Ilves-Kauppa

Pistetaulukko

MAALIT
#22 RUOTSALAINEN
10
MAALIA

SYÖTÖT
#75 LEPAUS
15
SYÖTTÖÄ

PISTEET
#22 RUOTSALAINEN
24
PISTETTÄ

PLUS/MIINUS
#32 IKONEN
+10
+ / -

RANGAISTUKSET
#57 PARIKKA
40
MINUUTTIA

Sarjataulukko

# JOUKKUE O TM PM P
1. Kärpät 30 101 43 71
2. TPS 30 89 69 58
3. Tappara 29 81 69 54
4. HPK 32 87 73 51
5. SaiPa 30 80 84 48
6. Lukko 31 84 91 47
7. Pelicans 32 92 81 46
8. Sport 30 92 101 44
9. HIFK 30 88 93 42
10. Ilves 29 81 84 41
11. KooKoo 30 83 96 41
12. KalPa 31 73 96 39
13. JYP 30 76 79 36
14. Jukurit 30 71 86 34
15. Ässät 30 59 92 29

Lisää aiheita

18.12.2018 / Uutinen

Ilves Kaupan joulumyynnit käynnissä – tee verkko-ostokset 19.12. klo 16 mennessä!

Kaupinkadun Ilves-Kaupan joulumyynnit alkoivat maanantaina 10.12. ja päättyvät lauantaina 22.12. Aukioloajat ovat joulumyyntien ajan maanantaista perjantaihin klo 12-18 sekä lauantaisin klo 10-16. Saatavilla on paljon...

LUE LISÄÄ


18.12.2018 / Otteluennakko

Ilves päättää vieraskiertueensa Oulussa

Ennen kuin Ilves pääsee viettämään rauhallista joulua, tiedossa on kahden ottelun viikko. Tiistain ottelu Oulussa on samalla tamperelaisten kolmen ottelun vierasputken...

LUE LISÄÄ


17.12.2018 / Uutinen

Lataa Ilveksen mobiilisovellus ja liity Ilves ry:n jäseneksi

Ilveksen virallinen mobiilisovellus, Ilves-Appi, on ladattavissa Google Play -sovelluskaupasta ja Applen App Storesta. Sovelluksen kautta voit liittyä Ilves ry:n jäseneksi ja...

LUE LISÄÄ


14.12.2018 / Otteluraportti

HIFK isännöi Ilveksen voittoputken murskaksi

Ilveksen visiitti Helsinkiin jäi ilman palkintoa. Avauserän osumat varmistivat HIFK:n 5-1-voiton, kun tupsukorvien paikat eivät päätyneet verkkojen perukoille. Samalla päättyi tamperelaisten...

LUE LISÄÄ